Social Media Icons

perjantai 7. lokakuuta 2011

In tea we trust

12 kommenttia , , , Share It:
Muistattekin ehkä minun kirjoitelleen odotusaikana vadelmanlehtiteestä ja sen suotuisista vaikutuksista (teen uskotaan voimistavan jo olemassa olevia harjoitussupistuksia, vähentävän jälkivuodon määrää ja edesauttavan jälkisupistuksia). Join teetä siis viimeisellä kolmanneksella ja synnytin viikkoa ennen laskettua aikaa, nopeasti ja helposti, ja tee todella voimisti jo olemassa olevia harjoitussupistuksia. Jälkivuotoa oli vähän ja ensimmäisten kuukautisten alkaessa (ah, yksityiskohtia!) se myöskin lievitti vatsakipuja.

Kuva Frantsila


Nyt kun beibi on turvallisesti maailmassa, täysimetyksellä, koko ajan rinnalla ja kärsii pahanhajuisista ilmavaivoista, päätin kokeilla imetysteetä. Ostin luontaistuotekaupasta kahta laatua; haudutettavaa Frantsilan kotimaista luomuyrttiteetä (n. 6e) ja ulkolaista Hollen pussiteetä (n. 4e). Molempien maku on miedon yrttinen ja hunajan kanssa oikeasti hyvän makuinen. Imetysteet lisäävät maidontuotantoa, piristävät ja sisältävät useimmiten runsaasti fenkolia, joka lievittää vauvan ilmavaivoja.
Kolmen päivän käytön jälkeen loppuivat vatsanväänteet ja iltahuudot, ja Helmi alkoi tankkaamaan niin, että nukkuu 6 tuntia yhtä mittaa kahden tunnin välein (syömään) heräilemisen sijaan. Tiheän imun kauden aikana alkaneet rintaraivaritkin helpottivat.
Lyhyesti ja ytimekkäästi - me suositellaan. Tätäkin.

12 kommenttia:

 1. Oho, enpä oo tiennytkään tollasesta "imetysteestä", vaikka oon jo yhen lapsen äiti ja imetystäkin kesti 1v1kk :D No, ens kerralla viisaampi sit, kuulostaa mielenkiintoiselta :) ja muutenkin teen ystävänä ihan hyvä juttu! :)

  VastaaPoista
 2. NONNI. Sitä sitten heti meillekki. Oon olkkarissa, kun toi tyyppi vetää shotteja ja ei nuku kunnolla ku makaan vieressä.Ps. mitkä vitun ekat kuukautiset??? Siis onko sulla alkanut kuukautiset nyt täysimetykselläki? Ei mulla vaa oo näkyny, siksi imetän 15 vuotiaaksi tota.

  VastaaPoista
 3. Mulla on hei tota Hollea täällä paketillinen ihan tyhjänpanttina kun mä olen saanut mun tissit jo takaisin omaksi. Sain testiin ja jäi juomati, tuonko Mutsille?

  VastaaPoista
 4. Kaloriina, mä toivon, että olisin kuullut aiemmin. Oma äitini siitä alkoi selostamaan ja kiinnostuin. Omm, joo, meillä päästiin tuosta tauottomasta iltatissittelystä tällä. Viime yönnä kaksi herätystä, ja Helmi söi kaksi kertaa välillä 19-23, sitten nukahti. Tää on ihan historiallista. Toimii ainakin meillä :)Joo, mulla on ollut varmaan KOLMET (!!!) menkat, ekat oli kun Helmi oli 2,5kk. Kierto 21pv, ihan kellontarkka. Ei oo enää mitään jälkivuotoakaan, siellä kaikki ok, se loppui onneksi aika nopsaan. Ja Helmi on täysimetyksellä. Musta varmaan halutaan jotain perhanan suurperheen emoa.... Kuukautiskivuista voisin kuitenkin luopua.

  VastaaPoista
 5. Tää kuulostaa hyvältä! Pitääkin harkita ton teen ostamista :)Ja hei mun on pitäny kysyä, etkös sä joskus kirjotellu jostain ihmeaineesta mikä vaalentaa raskausarpia? Vai muistanko väärin :) Jos kirjoitit niin mitä ainetta se olikaan? En löytänyt ainakaan sitä postausta vaikka yritin etsiä.

  VastaaPoista
 6. Jansku, joo, laventeliöljystä. Luontaistuotekaupasta saa ainakin, jotkin apteekit myy sitä myös. Weledalta löytyy sitten ihan varsinainen raskausajan ihoöljy, jossa on muistaakseni myös laventelia. En ole kokeillut, mutta sitä on kehuttu.Mä olen aiemmin käyttänyt laventeliöljyä kuukautisten aikaan, hieronut alavatsaan johon koskee, se rentouttaa ja varsinkin iltaisin unenpäästä kiinni saaminen on helpompaa. Mulla tuo laventeliöljy on vaalentanut arpia tosi hyvin, ja sanotaan, että se niitä voi ehkäistäkin. Silti alavatsa näyttää kissan raapimispuulta, mutta jäljet on sentään haaleita :) Sekoita muutama tippa esim. perusvoiteeseen tai öljyyn ja hiero hyvin.

  VastaaPoista
 7. Kuinka tuo tee toimii? Siis että kuinka usein ja kuinka paljon ja mihin aikaan (jne jne) juot sitä päivässä??Helpotusta kaivattaisiin tännekin. Typy (nyt 3,5kk) nukkuu tällä hetkellä huonommin kuin ikinä. Herää 4-7 kertaa jo-ka i-ki-nen yö. En ole yli kuukauteen nukkunut putkeen kolmea tuntiakaan. Himppasen väsyttää... :(

  VastaaPoista
 8. Teen sanotaan vilkastuttavan maidontuotantoa, antavan voimia äidille ja helpottavan vauvan ilmavaivoja. Toimintaperiaatteesta en tiedä sen paremmin, muuta kuin että fenkoli (jota teessä on paljon) on hyvä lievittämään suolistokaasuongelmia muutenkin.Suositus on 3-6 kuppia päivässä, mä olen juonut 2-3 kuppia, ja se on riittänyt mulle. :)

  VastaaPoista
 9. Hmm, mulla kyllä maitoa tulee ihan reippaasti, joten tuo maidontuotannon vilkastuttaminen ei olisi tarpeen. Oletko sinä huomannut tässä suuren muutoksen?Voimia kyllä itse kaipaisin ja Typyn ilmavaivojen helpottaminen olisi myös ehdotonta plussaa. Hmm?

  VastaaPoista
 10. Saakohan tuota teetä mistään nettikaupasta...? Pitääpä tutkailla asiaa, voisi olla ihan tervetullutta meillekin.

  VastaaPoista
 11. Jaahas, pistinkin sitten jo heti tilaukseen ja toivon että saan siitä apua. Innolla jo odotan :) miten sä valmistat sitä? Kuppikerrallaan vai? En omista teekannua... Meillä on kans rauhatonta yöllä kuten joku tuolla ylempänäkin sanoi. Ukkeli kohta 4kk heräilee tuon tuostakin.. :( Ja pieree pahanhajusia paukkuja :D

  VastaaPoista
 12. Äni, mulla maitoa on tullut myös aina tosi hyvin ja paljon, joten järin dramaattista muutosta en oo tässä huomannut. Tuntuu, että sitä tulee paremmin, jolloin ollaan vältytty rintaraivareilta. Paukuttelun ja vatsavaivojen loppuminen lienee kuitenkin teen ansiota. Voithan kokeilla! ;) Fenkoli on hyvä ja turvallinen yrtti, jota voit tietysti käyttää ruoanlaitossa. Se äidinmaidon kautta helpottaa vauvan vatsavaivoja.Tinttu, hieno juttu, me ollaan ainakin tykätty tästä ihan hirmuisesti! :) Meilläkään ei oo teepannua, joten oon hauduttanut tuota vaan kannen alla kattilassa (kiehautan siis vain veden ensin).

  VastaaPoista