Social Media Icons

maanantai 19. syyskuuta 2011

Toisen romu on toisen aarre

9 kommenttia , , , Share It:
Taloyhtiömme roskakatoksessamme on kaksi kierrätyslootaa, josta toiseen saa tuoda ehjää, itselleen tarpeetonta tavaraa, toiseen taasen saa taasen tuoda suhteellisen uusia aikakausilehtiä. Ajatus on mielestäni melko nerokas. Itse olen vienyt jo lukemani lehdet ja hakenut vaipparoskista viedessäni Avotakan tai Kodin kuvalehden. Kun olen saanut ne itse luetuksi, vien ne takaisin.
Joku saattaakin muistaa minun maininneen yöpöydistä ikivanhassa kotipostauksessani, jotka H. bongasi talvella samaisesta kierrätysnurkasta.


 
 
 


Viikonloppuna bongasin tämän ihanan, puisen pizzapelin. Sanoinkin H:lle, että nyt Helmi kaipaa enää sitä ihanaa puista leikkikeittötä.. Ja tietysti vähän aikaa, että oppii ymmärtämään jotain sellaisen päälle. Mutta koska lapset kasvavat hurjaa vauhtia ja aika menee nopeasti, aloin jo tekemään avomiehelleni sommitelmaa pienen tytön unelmien leikkikeittiöstä. Tällaisina aikoina on mahtavaa, että toinen on alkuperäiseltä koulutukseltaan puuartesaani.

Perinteikkäitä puuleluja näkee ja löytää valitettavan huonosti, mikä on vallan harmillista. Mistä te olette löytäneet puuleluja? Teettekö löytöjä toisten romulaatikoista?

9 kommenttia:

 1. Ihan mieletön idea tuo tavaroiden kierrätys! Jokaisessa taloyhtiössä pitäisi olla sellainen! Usein heitetään käyttökelpoiset lelut sun muut lehdet ja tavarat roskiin, koska ei jakseta niitä vielä kirpputoreille myymään...Ihan paras idea (puhuu kierrätyksen suuri kannattaja!) Ja itsekkin haluaisin pikkuiselle esim. perässä vedettävän puulelun...ja kaikkia muita, yksinkertaisia, kestäviä ja kivoja lelula. Niitä metsästämään! :)

  VastaaPoista
 2. Mäkin himoitsen meille mieluiten puisia leluja. Ja koska niiden saatavuus on vähän niin ja näin, suurin osa meillä olevista on Brion. Ihan vain siksi, että niitä saa melkein mistä vain. Muutamia olen myös bongannut kirppikseltä ja osan olemme saaneet lainaan ystävältä jonka vauva on pienempi kuin O ja hän saa ne sitten takaisin kun niistä tulee taas heillä ajankohtaisia. :)Voi, tuollainen kierrätyslaatikko olisi mahtava omaankin taloyhtiöön! Mulla on muutenkin meneillään kaikki turha pois -raivaus enkä jaksa enää kirpparihuutonet-rumbaa, tekisi mieli järjestää joku hae pois ja syö pullaa samalla -tapahtuma kotona. :D

  VastaaPoista
 3. Toai hyvä kierrätyssysteemi! Hyviä puuleluapajia on ainakin Porvoon vanhassa kaupungissa (en muista liikkeen nimeä, mutta sieltä se löytyy ;)), Jyväskylässä Pienikamari ja Turun kauppahalli (tai ainakin pari vuotta sitten vielä oli).

  VastaaPoista
 4. Juho Jussilan lelutehdas Jyväskylässä valmistaa edelleen suomalaisia puisia leluja, niitä on myynnissä erikoisliikkeissä ja joissakin marketeissa (ainakin Prismassa olen nähnyt). Suurin osa menee kuulemma nykyään Saksaan ja Japaniin, kun suomalaiset ostaa mieluummin niitä kiinalaisia muovihirvityksiä... Tässä vielä linkki Jussilan sivuille, jos jotakuta kiinnostaa: www.juhojussila.fi

  VastaaPoista
 5. Myökin ollaan tykätty ihan hirmuisesti tuosta kierrätyssysteemistä! Ja jos ajattelee, niin isommat tavarat, esim. ne meidän yöpöydät (jotka on ihan kunnossa) jää helposti lojumaan vaan kun eivät mahdu roskiksiin ja taloyhtiölle tulee lasku - kun joku muu voi tarvita moisia. Kiitos puuleluvinkeistä!Kottarainen, pitäisiköhän meidän pk-seutulaisten järjestää jonkinlainen "tuo tullessas, vie mennessäs"-eventti? Meiltäkin nimittäin löytyy hurjasti kaikkea meille tarpeetonta, joka ei ehkä vastaa roskiskatoksen kierrätysnurkkauksen linjausta. Esim. askarteluun puuhelmiä, korkkiruuvikihartimia... Ja sitten on sitä lapsikamaa, jostain lahjaksi saatua ja käyttämättä jäänyttä (koska ei tykätä). Minäpä ryhdyn pohtimaan asiaa...

  VastaaPoista
 6. Ja lasten puisia kalusteita (esim. pöytiä ja tuoleja) saa kohtuuhintaan Helsingin työkeskukselta.

  VastaaPoista
 7. Voi vähänkö ois hyvä idea tuommoinen ! :D mäkin haluan meidän taloyhtiöön sellasen!

  VastaaPoista
 8. http://www.lelujakoriste.fi/kauppa/Tuolla on puisia leluja lapsille, liike sijaitsee Nokialla (Tampereen vieressä). Musta valikoimassa ainakin on kaikkea ihanaa! Ja parasta on että heillä on myös tämä verkkokauppa.

  VastaaPoista
 9. Ihana idea toi kierrätys! Go Vantaan lähiöt! Tulisipa meillekin...Meidän pojalla on yksi ihan mahtava puujuna, joka on siis ihan käsittelemätöntä puuta. Saatiin se lahjaksi, eikä ole mitään havaintoa mistä se on. Haluaisin lisää tälläisiä.

  VastaaPoista