Social Media Icons

lauantai 17. syyskuuta 2011

Takapenkin hurjapää

8 kommenttia , Share It:


Kuka sanoi, että lapset tykkää autoilusta? Meidän supernappulan mielestä autoilu on jees korkeintaan kolme minuuttia kerrallaan ja mielellään sadankahdenkympin tuntivauhdissa. Musiikin pitää luonnollisestikin soida taustalla ja jonkun (minun) ilveillä urpon näköisenä takapenkillä.

Tänään kahdeksan kilometrin automatka tuntui kestävän valovuosia. Helmi huutaa takapenkillä, joku lippalakkipäinen mies ajaa kolmeakymppiä ja joka välissä tuntuu olevan liikennevalot. Punaiset liikennevalot. Ekologisesti tiedostavana autoilijana yritän moottorijarruttaa jo kaukaa nähdessäni punaista, mutta edes auton liikkeessä pysyminen ei hämää takapenkin kärsimätöntä formulakuskitarta. Edessä on punaiset valot ja vauhti nollassa. Jos hermo on pitänyt siihen saakka, on sen aika mennä päät räjäyttävällä huuto-orkesterilla, joka lakkaa vasta yhdessä nelosvaihteen kanssa. Radiosta tulee tietenkin vain liikennetiedotteita ja "shake that aaaaass bitch"-musiikkia. Puhkikulutettu luottokaveri, hirmuinen Rölli-levy on joutunut hukuksiin.

Tämän takia meillä autoillaan harvoin ja poikkeustilanteissa, lähinnä isommille ostosreissuille lähtiessä ja kyläillessä. Helmi viihtyy vaunuissa ja meillä vaunuillaankin todella paljon. Toisinaan vain tunnin matka bussilla häviää kymmenen minuutin autoraivarin rinnalla 6-0.

Miten te saatte autoilun sujumaan, oikeasti?

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa niiin tutulta! Yleensä autoilu onnistuu niin, että automatkat tehdään päiväuniaikaan ja lapsi nukutetaan jo valmiiksi turvakaukaloon :-D

  VastaaPoista
 2. Pahimpiin autoraivareihin auttaa vain se, että itse istuu viereisellä istuimella takapenkillä, kumartuu kaukalon ylle (epämukavaa!) ja ottaa tissin esiin. :D Pari hyvää maitohuikkaa myöhemmin ipana nukkuu vähintään tunnin. Mitä vanhempi auto (rengasmelua, huonot jouset) sen paremmat unet. :D

  VastaaPoista
 3. Hei, mä olen kans kuullut äidistä jonka onnistui imettää turvakaukalossa istuvaa pienokaista - melkoista akrobatiaa, wau!Meillä tytsy itkee joskus kun lähdetään liikkeelle ja jatkaa pahimmillaan matkan kotoa keskustaan, ja varsinkin ne punaiset liikennevalot on hänelle ihan pahin ärsytys! Yleensä kuitenkin rauhoittuu ja nukahtaa aika pian. Olen myös matkustanut hänen kanssaan kahdestaan mökkimatkan 430km niin että pysähdyin vain kerran huoltamaan ensin tytsyn ja sitten itseni. Se oli supersuoritus josta olen ylpeä! Reipas minä että ylipäätään uskalsin lähteä, reipas pikkutyttö joka jaksoi istua kököttää turvakaukalossa pitkän matkan niin hyvin nukkuen. -Hanna.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa tutulta.. meillä ei auttanut yhtään mikään. Joskus tietenkin matkat sujui ihan hyvin (eli silloin kun lapsi nukkui..), mutta siis jos hereillä oli niin huusi vaan. Helpottui vasta sitten kun kaukalo jäi pieneksi ja siirtyi n. 10kk iässä "isojen" istuimeen, naama menosuuntaan päin. Eipä ole siitä lähtien huudettu kertakaan :)

  VastaaPoista
 5. meillä ei kans ekaan 2 vuoteen siedetty autoa eikä istuinta.noh eipä me normisti autolla kuletakkaan mutta esim kotimatka mummolasta autolla...se oli piiiiiiiitkä..n.150km ja parhaimmillaan huus koko hemmetin matkan.nyt on alkanut vähän viihtymään sentäs.myös julkisissa on tapana ottaa raivareita koska ei haluu istuu rattaissa.ja sylissä ei voi tietty kunnolla istua eikä omalla penkillä pysytä paikallaan.meilläkin siis kävellään kaikkiin mahdollisiin paikkoihin:D

  VastaaPoista
 6. helpointa kun linkitän oman tarinan jonka kirjoitin just eilen omaan blogiini.http://milonmatkassa.blogspot.com/2011/09/milon-kanssa-autoillaan.htmlLyhyesti sanottuna meillä huudettiin jo laitokselta kotiintulo matkalla.. Loppua ei vielä oo näkyvis

  VastaaPoista
 7. Mä oon jotenkin ollut siinä uskossa, että lähes kaikki vauvat tykkää istua autossa, mutta ilmeisesti oon ollut aika väärässä :DMeillä autossa viihdytään superhyvin, ja uni tulee siellä melkeenpä aina. Nukuttamisen kans meillä on ollut vähän vaikeuksia nyt jonkun aikaa. Parina iltana kun oon ollut ihan poikki ja yrittänyt kolmatta tuntia saada toista unten maille, ollaan tytön kanssa hypätty autoon ja tehty pieni rundi, jonka jälkeen oon saanut kantaa tyytyväisenä tuhisevan käärön autosta sisälle.

  VastaaPoista
 8. Meillä rauhotutaan jo heti kun otetaan autoiluvaatteet esille ja puetaan päälle, silmät luppasee kun kaukaloon sidotaan ja ollaan sikiunessa ennen ko kaukalo on autossa asti =DJoskus kaupunki ajossa saattaa tulla vastalause ko pysähythän valoihin mutta ei sen kummempaa.

  VastaaPoista