Social Media Icons

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Pakko syödä muuminlihaa

4 kommenttia , , , , Share It:


Pitkään naureskelin H:n yrtinkasvatusinnostukselle. Kasvaakohan mikään varjoisalla, lasitetulla parvekkeella? Yritin syyllistäen ja manipuloiden saada häntä lopettamaan tupakoinnin yrttitarhan hyvinvoinnin varjolla. H. polttaa edelleen, mutta syksyinen yrttitarha kukoistaa, ainakin basilikan osalta.
Loppukesästä minäkin karastuin ja tartuin kastelukannuun. Basilikaa olen käyttänyt ruoanlaitossa esimerkiksi pinaatti-basilikabroileripastassa ja salaateissa. Se on tietenkin myös H:n ja minun lemppariherkkumme, pyhän kolminaisuuden (basilika + tomaatti + muuminliha korvaamaton ja ehdottoman tärkeä ainesosa. Muuminlihanakin tunnettu mozzarella vaan ei ole ravitsemuksellisimmilta ominaisuuksiltaan varsinaista laihdutusruokaa, ja siksi olenkin miettinyt basilikan muita käyttömahdollisuuksia. Muistan lukeneeni, että basilikanlehdistä voisi itse kuivattaa teetä. Onko kukaan kokeillut?

PS. Muuminliha-sanalla on aika hauska tarina. Kaverini sukulaistyttö ensimmäisen kerran mozzarellajuustoa nähdessään purskahti itkuun ja ilmoitti, ettei voi syödä muuminlihaa ja että hän ryhtyy kasvissyöjäksi. Silloin eivät auttaneet juusto-selitykset eivätkä pakkomaistattamisyritykset. Hän ei syönyt muumia, piste.

4 kommenttia:

  1. Ihana tarina. En ole ikinä kuullutkaan muuminlihasta. Tätä pitää alkaa käyttämään, tyttö 2 vee kun on ihan törkee muumihullu!!!

    VastaaPoista
  2. olen nauranut muuminlihalle koko päivän. mahtava sana! :D

    VastaaPoista
  3. "Muuminlihanakin tunnettu mozzarella vaan ei ole ravitsemuksellisimmilta ominaisuuksiltaan varsinaista laihdutusruokaa". Miksei ole? Tai lähinnä pistää miettimään, että varmasti syöt päivän aikana jotain vielä lihottavampaa. Vaikka sitä pastaa esimerkiksi.

    VastaaPoista