Social Media Icons

perjantai 16. syyskuuta 2011

Kantoliinakokemuksia

2 kommenttia , , , Share It:
Trikoopipo Metkula
Softshelltakki Luhta
(Äitiys)urheiluhousut Reebok
Lenkkarit Lacoste
Helmin merinovillakypärämyssy & villahaalari (alla) Metkula
Välikausihaalari Ciraf
Pipo kirpparilta

Tietystikin juuri silloin, kun kunnollista kameraa tarvitsisi, on siitä akku loppu. iPhonen kamera, sotkuinen eteinen (koti) ja kiukkuinen (väsynyt) lapsi antavat parhaat mahdolliset puitteet kantoliinakokeilulle kodin ulkopuolella. Huomatkaa suuren suuren kolmen hengen taloutemme kenkäedustus! Neljä kenkätelinettä, ja häkkikellarissa on lisää. Mikä parasta, H. johtaa 4-0.
Sanon ihan ensiksi, että edustan sitä ihmistyyppiä, joka ei tajua mitään ajo-ohjeista tai kasausohjeista. Niinpä H. kävelee perässäni kasvoillaan read the fucking manual-ilme kasvoillaan ja korjaa jälkiäni. Ostettuani keskipitkän trikooliinan kirpputorilta aloin kunnianhimoisesti etsimään sidontaohjeita, mutta mitä olikaan vastassani? Kiepauta lyhyt pää olan yli, jätä kyljelle häntä... Mitä? Mihin tulee lapsi? Kuinka paljon on sentteinä pitkä häntä?
Kysyin neuvoa kantoliinailun maailmaan paremmin perehtyneeltä Annilta, Ipanaisen pitäjältä. Kutakuinkin tunnustin olevani idiootti minkäänlaiseen kieputteluun ja häntien sitomiseen, ja kerroin etsiväni mainstream-ratkaisua kantopulmaan. Helppoa, nopeaa, yksinkertaista. Toiveeni kuultiin ja sain taannoin Ipanaisesta kaksi kantoliinaa; Tulin neliöliinan ja Oi mutsi mutsin suitsuttaman rengasliinan.
Hyvästä väri-ja kuosivalikoimasta päädyin selkeään ja helposti yhdisteltävään kokomustaan väriin. Myös H. on tykännyt käyttää vahtivuorollaan liinoja, ja erityisesti neliöliina kantorepputyyppisen ulkonäkönsä takia on tuntunut hänestä miehekkäämmältä.
Neliöliinassa on hyvät pehmusteet sekä lantiolla että olkapäillä, joka on kantomukavuuden kannalta merkittävää. Helmi on sen verran pieni vielä (6,5kg), että jalat eivät yllä leveään sammakkoasentoon roikkumaan, mutta liina toimii myös jalat sen sisäpuolella, mikä onkin tähän aikaan vuodesta aika kuninkaallista. Kivaa tässä liinassa on myös se, että se on kaksipuolinen, ja jos pääty kuosikkaaseen vaihtoehtoon, voi vaihtaa tyyliä lennossa. Sidonta on äärimmäisen helppo, eikä lasta tarvitse pujotella vaikeasti mihinkään.


Me asumme kolmannessa kerroksessa ja vaunukellari on lukkojen takana, joka tekee lähtemisestä aina hieman hitaampaa. Lähikauppamme on n. 200m päässä ja tänään ilmojen salliessa päätin ensimmäisen kerran kokeilla neliöliinaa ulkosalla, kauppareissulla. Koska luultavasti näyttäisin kaksipäiseltä muumilta kantotakki päällä, päätin vain pukea Helmille lämpimästi päälle. Helmi nukahti kaupassa ja väsyneet itkut talttuivat helposti ja vaivattomasti hieman lantiota keinuttamalla maitokaapin luona. Kätevää! Kantoliinan kanssa ulkona liikkuminen oli mukavaa ja vaivatonta  -  pikkukaupan ahtailla käytävillä ei tarvinnut siirrellä vaunuja pois tieltä, ei raahata ostoksia toisessa kädessä ja työntää vaunuja toisella kädellä (koska tavarakoriin ei saa laittaa kuin 5kg painoa). Nukkuvan lapsen siirtäminen oli helppoa; kävin kontalleni sängylle ja avasin solmut. Tämän handsfreen kanssa lähden ulkoilemaan toistekin!

Rengasliina on ollut meillä lähinnä nukutuskäytössä, koska yhä uteliammaaksi käyvä kupetteini hedelmä tykkää vilkuilla pystyasennossa ympärilleen. Harmi, ettei meillä ollut tällaista kun Helmi oli ihan vastasyntynyt.

Pääset ihailemaan raikkaita kuoseja ja lukemaan lisää liinoista tästä linkistä.

PS. Kantokiertue-tempaus blogeissa, johon mekin Helmin kanssa osallistumme marraskuussa on nyt käynnissä ja osallistumalla tapahtuman facebookryhmään osallistut ergonomisen Tuli-kantorepun arvontaan! Joten hopihopi, tapahtuman sivulle ja osallistumaan!

2 kommenttia:

  1. Pistäs linkkiä mistä oot tuon neliöliinan hankkinu ja miten isoksi asti siinä voi vauvelia kantaa ? Meillä ukkeli nyt kutakuin 6,5kg ja 3 kk vanha ja mulla on trikoo liina mut se ei kovin kauaa oo hyvä ku paino lisii..Antaa niin paljon periksi sitten. Mut lapsi tykkää siinä olla ja itellä on käet vapaana joten ois kiva ku ois toinenkin kantoväline.

    VastaaPoista
  2. Linkki oli ovelasti ujutettu tekstiin ;) http://www.ipanainen.fi/product/2/tuli-mei-tai-nelioliinaMä oon kyllä tykännyt, ja Helmihän on ihan samankokoinen ja ikäinen kun sun vaavi, joten kokonsa puolesta varmasti menee. Nythän meillä on vielä jalat tuon liinan sisällä ja kuvissa kannetaan taaperoita, joten aika pitkään tuo varmaan menee. Kannattaa melkein laittaa kysymystä tarkasta paino/ikärajoituksesta Annille, verkkokaupan pitäjälle, hän neuvoo ja opastaa mielellään. :)

    VastaaPoista