Social Media Icons

torstai 15. syyskuuta 2011

Kadonneen vyötärön metsästys

21 kommenttia , , , Share It:
Te jotka olette saaneet tarpeeksenne raskauskiloruikutuksestani, skipatkaa tämä teksti. Oikeasti.
Kiloista puhuttaessa multa on usein kysytty, miten olen pudottanut painoa, ja nytpä kerron, miten.

Jostain syystä en saa kuvia rajattua koneella. Huomaatkaa siis sotkuinen keittiö!

Ennen raskautta käsitykseni raskauden aikana muuttuvasta kehosta oli pallomahan ja raskausarpien salakavala ilmaantuminen. Minä sain molemmat, koska olin raskaana. Ja neljäkymmentäkaksi kiloa, jotka nyt ovat historiaa. Olen toki pienempi, kuin kolme kuukautta sitten, mutta keho ei ole enää entisenlainen. Vatsanseutu on tietenkin  Eilen ostin äitiysfarkkujani kolme kokoa pienemmät farkut, enkä voi sanoin kuvailla, kuinka mahtavalta se tuntui.
Aineenvaihduntani on ollut hiiren, ruokahalu norsun ja olen monta vuotta kieltäytynyt vilkaisemaan painoindeksiäni. Asiaa ei varsinaisesti auta krooninen makeanhimo-antisporttisuuskombo. Viimeisinä raskaanaoloviikkoina olo oli kömpelö ja painava ja vaa'alle nouseminen itketti. Synnytyksen jälkeen olo oli kevyt ja hormonihöyryissäni puuskutin lenkkipolulla unelmavaunujeni kanssa, koska ajattelin Helmin nukkuvan paremmin ulkona (parvekenukuttamiset on meillä pelkkää tuskaa). Ja kun koko päivän on kotona, neljän seinän sisällä, suorastaan hymyillen vetää sadetakin niskaan ja lähtee kuuntelemaan ripeiden askelten loisketta sadesäällä.
Omalle painonkehitykselleni kohtalokkainta on jäädä kotiin istumaan. Kun Helmi nukahtaa leivon pellillisen omenapiirakkaa (ja syön sen!), kaivan tärisevin käsin suklaakeksejä kaapista, pistän popkornit mikroon, nappaan nukkuvan lapsen vaunuihin ja lähden kauppaan ostamaan jälkiruoaksi litran suklaajäätelöä ja matkaevääksi (200m kotiin) toffeesuklaarullan. Ymmärrättekö, miksi en pidä ruokapäiväkirjaa?
Kun aamulla kaurapuuroaamiaisen jälkeen pakkaan vaunut ja suuntaan Helmin kanssa asukaspuistoon, palaamme aamupäivällä lounaalle, laitan Helmin päikkäreille ja teen parit kotihommat, Helmin herättyä suuntaamme vaunulenkille ja kauppaan, ei jää aikaa ahmaista viikon kaloreita yhdessä päivässä (imetyksessä on kyllä se ihana puoli, että näin voi tehdä päivästä toiseen painon notkahtamatta ylöspäin).
Laitan ruokaa vasta H:n tultua kotiin, jolloin voin rauhassa paneutua asiaan. Lisää vain vesi-tyyppiset einekset ovat helppoa ja nopeaa ruokaa, mutta sisältävät hirvittävästi lisäaineita ja kaloreita.

Huomenna alkaa Helmin ja minun ensimmäinen yhteinen harrastus, mama & baby bailatino, ja ensi viikosta käyn kaksi kertaa viikossa jumpassa ihan yksiksenikin. Ehkä silloin karisevat loputkin kilot, nyt raskauskilojen pudottamisen jälkeen.

Miten te olette pudottaneet painoa synnytyksen jälkeen? Vai oletteko laihduttaneet ollenkaan?

PS. Usein puhutaan siitä, kuinka kehon muuttuminen synnytyksen ja raskauden myötä ei haittaa, se ei ole tärkeää, sillä silloin on äiti. Äiti saa näyttää erilaiselta, koska on äiti. Mun mielestäni kukaan ei kuitenkaan ole vain äiti. Ja jos ulkokuori ei syystä tai toisesta miellytä, ei ole turhamaista tai itsekästä tehdä asialle jotain vain siksi että on jälkikasvua.

21 kommenttia:

 1. Synnytyksestä on 13 päivää ja kiloja on lähtenyt enemmän, kuin tuli! 13kg niitä tuli ja noin 15kg on nyt lähtenyt (ja saa lähteä mielelellään lisääkin). Luulin, että jään "ikuisiksi ajoiksi" kamppailemaan niiden kanssa, mutta toisin kävi :D Enkä ole mitenkään "laihduttanut", vaan nuo kilot karisi/karisee ihan itestään. En tosin syö herkkuja tai muutenkaan mitään rasvamättöjä, vaan syön terveellisesti :)

  VastaaPoista
 2. Minä lihoin melkein 20 kiloa (!) ja nyt on jäljellä 3, synnytyksestä kohta 7kk. Olen luonnonoikku eikä imetys tehnyt kiloilleni mitään, olen siis joutunut tiputtamaan niitä sinnikkäillä, läpi tuulen ja tuiskun, vaunulenkeillä sekä katsomalla mitä suuhun pistän. Olen auttamaton karkkihiiri joten tiukkaa on tehnyt. En ole pää märkänä kuntoillut mutta pitänyt huolta itsestäni. Laihduttaminen ei tullut kysymykseen kun en halunnut alkaa siitä stressaamaan tai häiritsemään maidontuotantoa.Henkilökohtaisesti en halunnut että ensimmäisestä lapsesta kilot kertyvät salakavalasti (enkä kyllä toisenkaan lapsen myötä) mutta myöskään en halunnut itsestäni henkilöä joka merkkaa syömiään ruokia ylös. Jätettäköön se muille :)Kyllä äidille tietty pehmeys sopii mutta en myöskään ymmärrä että 30 kg ylipainoa selitellään lapsia syynä käyttäen.Helmi on niin pikkuinen vasta, olet pian päässyt kaikista kiloista eroon! Ja onnea housuista, nämä ovat niitä kunniakkaita hetkiä vastaleivotun äidin elämässä! :)

  VastaaPoista
 3. täysin samaa mieltä "PS" -kohdan kanssa! :) laitan sulle muuten sitä sähköpostia joku pv täs lähiaikoina.

  VastaaPoista
 4. Mulla tuli 11kg, ja ne lähti kolmen viikon aikana. Nyt 5kk synnytyksestä paino on pudonnut "ennen raskautta"-painosta vielä 5kg. En ole kirjaimellisesti tehnyt mitään. Harvoin vaunulenkkejä, yleensä ruokakauppaan ja takaisin, joka on yhteensä n 40min. Syön kyllä terveellisesti, vaikka rakastan herkkuja! Nyt ritän vain syödä niitä harvemmin, ja enemmän terveellistä ruokaa. Pienen vauvan kanssa mulla ainakin helposti unohtuu syödä päivän aikana, joten ehkä sekin vaikuttaa. Enkä voi "syyttää" imetystä, sillä imetin vain 3,5kk ja edelleen paino putoaa ns ihan itsestään :)

  VastaaPoista
 5. 20 kiloa tuli 8kk niin kaikki oli poissa. Dieettinä ero ja uudelleen rakastuminen. En suosittele :D

  VastaaPoista
 6. Mulle tuli raskauskiloja 16+ ja kaikki lähti nopeasti vaikka yritin roikkua niissä kiinni :( Nyt on sitten lihotusoperaatio meneillään, vähän vaihtelevin tuloksin tosin koska olosuhteet huomioon ottaen se syöminen ei oo ihan ensimmäisenä mielessä ja myöskin jää huonoina päivinä helposti pois.

  VastaaPoista
 7. Itsekään en halua säilöä ylimääräisiä kiloja lanteillani sillä syyllä, että olen äiti. Olen tosiaan myös paljon muutakin! Ekassa raskaudessa painoa tuli vain 9kg, jotka lähtivät (korkojen kera) imetyksen myötä (ja oikeastaan imetyksen loppumisen jälkeen!). Olin ihmeissäni!! Kummallista kyllä, vaikken juuri urheillut enkä tehnyt oikein mitään. Nyt toisella kierroksella kiloja tuli 15, joista jäljellä enää 1-2.. Ei kauheasti haittaa, mutta kyllä mä "yritän" niistä eroon päästä. Imetys on tosiaan tässä elämäntilanteessa myös siitä ihana juttu, että saa syödä sen pussillisen karkkia päivässä jos siltä tuntuu. No.. kyllä se tuo hetkellisesti vähän piristystä tähän meidän arkeen. ;)

  VastaaPoista
 8. Mulla oli jo ennen raskautta liikakiloja enemmän kun tarpeeksi ja onnekseni kiloja tuli raskauden aikana vaan 5kg.Kaikki noi 5kg oli kadonnu jo seuraavana päivänä synnytyksestä ja nyt 2viikkoa synnytyksen jälkeen on kiloja lähtenyt toiset 5 ja lisää saa lähteä :) Ja mitään en ole noiden kilojen eteen tehnyt, paitsi imettänyt ja syönyt suklaata (paljon) :)Ja hei 3kokoa pienemmät farkut, mahtavaa!

  VastaaPoista
 9. Raskaudessa tuli +23kg, mutta olivat pelkkää nestettä (raskausmyrkytys), vauvaa, istukkaa ja lapsivettä. Turvotus lähti parissa viikossa synnytyksen jälkeen, joten lähtöpainossa oltiinkin sitten samaan aikaan.Kroppa muuttui kyllä melko radikaalisti. Raskausarpien lisäksi jäi sitä läskiä ja nahkaa roikkumaan + lantio leveni (luultavasti pysyvästi!) niin, että vanhat farkut menevät kyllä, mutta eivät istu enää samalla tavalla.

  VastaaPoista
 10. mulla tuli raskaudessa vain 9kg ja kaikki jäi sairaalaan. Ekan kuukauden imetin, joten paino jopa laski, mutta sitten se hemmetin maito loppui ja loppui myös laihtuminen..:( Nimim. cookies paketti tässä vieressä just....

  VastaaPoista
 11. Mulla tuli 11kg (vika punnitus rv38), synnäriltä kotiuduttuani oli lähtenyt 6,5kg. Kaksi viikkoa synnytyksestä tulos oli -13kg. Pakko sanoa et laihduttaminen on ajatustasolla ollut siitä asti mutta kilot on ja pysyy. Tyttö pian 11kk. Joo joo, kyllä mä kohta laihdutan!

  VastaaPoista
 12. Esikoista odottaessa painoa tuli 27 kg lisää, ja taisi mennä vuosi ennen kuin olin päässyt niistä eroon. Silloin olinkin jo uudestaan raskaana, ja tällä kertaa tuli 14 kg. Ne tippuivat aika nopeasti, mutta kesällä lihoin viisi kiloa, joten olishan tässä vähän tekemistä, vauva on siis nyt 10kk. Blogiin en oikein enää kehtaa kirjoittaa mitään laihdutusjuttuja, kun hävettää tämä itsekuri. Hirveästi olen aina uhoamassa, mutta mitään ei tapahdu. :D Ja olen erittäin katkera siitä, että mulla imettäminen ei mahdollista herkkujen syöntiä lihomatta. Niiiiiiiiin epäreilua. :/

  VastaaPoista
 13. Mulla just 4kk ikänen vauva,neljäs lapsi. 2kk olen karpannut ja paino pn puonnut 6kg,vielä 3-4kg jälellä :) Eka raskaudessa kaikki ylimääräinen lähti mutta seuraavista ne kilot onkin ollut paljon tiukemmassa..Mutta,karppaamalla lähtee eikä tee ees tiukkaa ja olo on mahtava:)

  VastaaPoista
 14. Mulla paino nousi 26kg raskauden aikana. Ja 6kk synnytyksen jälkeen olin saanut kaikki pois. Nyt tyttö on 7,5kk vanha ja mulle mahtuu mun entiset farkut ja takit päälle, kaikki paidat ei mahdu (siis todella tiukat topit), kaikesta liikunnasta huolimatta vatsa ei ole niin kaponen ja litteä kuin ennen raskautta. On toki litteä ja vyötärökin oikein mukavasti alle sen 80cm, mutta silti kun kumartuu niin tulee sellainen löysä nahkapussi vatsaan, mitä ei ennen raskautta ollut. Olen 174cm, 70kg. Mä lähdin jumppiin (body attack, body pump, body jam, zumba, core) jo 5 vkoa synnytyksen jälkeen. Eli melkein 6kk ajan on tullut harrastettua sellaista rääkkäys liikuntaa sen 4krt/vko. Mulle liikunta on tärkein asia maailmassa, tyttöni ja mieheni jälkeen. En ollut "elossa" raskausaikana koska kipujen ja huonovointisuuden takia en jaksanut käydä jumpissa. Nyt elämä hymyilee! Munkin mielestä äiti ei ole koskaan pelkkä äiti, mä en halua kadottaa itseäni vaikka äiti olenkin. Ja viihdyn kropassani ja olen parempi äiti kun pääsen liikkumaan, ja kun kroppa on kunnossa.

  VastaaPoista
 15. Itelläni tuli raskauden aikana n. 25kg. Sain 6kk aikana karistamaan kaiken pois ja muutaman kilon enemmänkin. Kaikki kilot lähtivät vain ja ainoastaan imettämällä ja pojan hoitamisella. Itse yllätyin että imetys vaikuttaa noinkin paljon omaan kehoon, mutta toimi silti omalla kohdalla :) Hyvä niin! :D

  VastaaPoista
 16. Raskausaikana kertyi 11kg ekstraa ja nyt kun synnytyksestä on kohta kulunut 4kk nii yhteensä lähtenyt jo 20kg kuin itsestään (eli raskauskilojen lisäks 9kg ihan tosta vaa) Ehkä johtuen siitä, että sitä painoa oli jo ennestään ihan mukavasti nii hyvä ku lähti :) Ite oon nyt painoon ihan tyytyväinen, MUTTA en tähän löllö roikkuvaan raskausmahaan...vaikka kiloja on siis lähtenyt niin raskauspömppis säilyy koristeenaan ihanat raskausarvet :D eli tosta olis päästävä eroon....eikai tässä muu auta kuin jumppaaminen ja sadat vatsalihastreenit :D? OR WHAT? Onkos kellään hyviä vinkkejää :)Kzzkzz

  VastaaPoista
 17. Imetys tuntui sotkevan aineenvaihduntaani ja LIHAKSIEN KASVUA! Joku hormoni, mitä raskausaikanakin keho tuottaa, niin sitä tulee imetettäessäkin ja se pitää lihakset löysempinä, kuin tavallisesti.Treenasin synnytyksen jälkeen aika aktiivisesti - mitään ei tapahtunut. Kun imetys loppui, niin lihakset alkoivat tulla esiin, niin kuin ennenkin kun olen treenannut.Tietty alussa paino putosi, se 15-18 kg lähti alle kuukaudessa - kahdessa kuukaudessa.. Mutta ne kolme kiloa pyörivät vieläkin minussa vaikka poika on vuoden.Jos alotan kahvin ja tupakan uudelleen, ne kilot lähtevät pois heti, tiedän sen... Enpä ole laihduttanut, imettäessä en vaan voinut, koska makeanhimo oli karmivan suuri.Nyt pystyy jo katsomaan, mitä suuhun panee, koska ei hormonit sekoita kroppaa ja päätä..

  VastaaPoista
 18. Mulle tuli kiloja lisää (toisessa raskaudessa) 33kg, ekassakin jotain tollaista... Ekan kanssa laihduin vasta 2v kuluessa normi mittoihin ja nyt toisen kanssa olen noin 4kg päässä normi mitoista ja aikaa kulunut 5-6kk. Joten toisen kanssa lähti aika nopsaan... En ole tehnyt asialle juurikaan mitään, raskaus ajan makeannälkä on vain lähtenyt pois. Kroppa nyt kuitenkaan ei ole sitä mitä ennen, kaikki on pudonnut puoli metriä alaspäin ;) Enkä kyllä odota suuria että palautuisin samaksi, sitä tuskin tapahtuu. Raskaus aikana tapahtui muutakin muutoksia esim. hiukset kihartuivat, ripset lähti, enää ei ole kuin tyngät jäljellä ja muutama harmaahius ilmestyi... liekkö sitten raskauden syytä vai vanhemisen, jota sitäkin tässä välillä tapahtui.. mutta elämä on, ja ihan tyytyväinen siihen. Paljon tuli tilallekin, vaikka se "kauneus" onkin tipotiessään ;)

  VastaaPoista
 19. "...suuntaan Helmin kanssa asukaspuistoon...". Saako kysyä missä päin Vantaalla mahdat asua? Ymmärrän tietenkin jos et halua kertoa liian tarkkaa sijaintia:) Minun tuttuni asuu Korsossa ja hän aina kertoo kuinka kävi asukaspuistossa... :D Kuultu sana siis ;D

  VastaaPoista
 20. Muillakin on pudonnut paino kivasti! Kiva kuulla rohkaisevia kommentteja ja kokemuksia, valaa toivoa.Viimeisin anonyymi, sen verran voi sanoa, että Itä-Vantaalla myökin käydään askassa, tosin en asu sen asukaspuiston ihan välittömässä läheisyydessä. Mä olin joskus Lumossa Korsossa lukiossa, Korso on mun mielestä tosi sympaattinen paikka! Helmin kummitäti asuu Mikkolassa, joten jonkun verran tulee vieläkin käytyä siellä alueella. Millaista porukkaa käy Korson alueen asukaspuistossa?

  VastaaPoista
 21. ^^ En itse ole käynyt kyseisessä puistossa, mutta ymmärtääkseni siellä käy lapsiperheitä paljon. Tutullani on 2v poika ja äitinsä aina puhuu kuinka poika näki tänään sen ja sen kaverin ko. puistossa :D

  VastaaPoista