Social Media Icons

tiistai 6. syyskuuta 2011

Äidin omaa aikaa

2 kommenttia , , , Share It:


Iltapäivällä se koittaa. Hetki omaa aikaa. Ei tyhjennettävää tiskikonetta, ei nimeäni huutavaa imuria odottamassa. Kaivan höpöhöpöharlekeliinipokkarini esiin ja syvennyn tarinaan kohtalokkaasta ja tylystä naisesta ja traagisen komeasta miehestä. Tai sitten kaivan sisustuskirjoja ja lehtiä esiin, kuten tänään. Aivotyötä vaativaa työskentelyä välttääkseni katselen kuitenkin vain kuvia, teksti on toisarvoista. Kaadan kuppiin kahvia, tai diesiliä, kuten H. sanoisi melko... Voimakkaan makumieltymykseni vuoksi. Kahvia, jonka saan kerrankin juoda juuri sopivan kuumana. On hiljaista ja rauhallista. Euforisen mielikuvan iltapäivän yksityisestä kahvihetkestäni pilaa vain sitkeä puhelinmyyjä, armoton kaappien läpi penkominen makean toivossa (ja lupaus aloittaa laihdutuskuuri heti huomenna) sekä järjettömän epäesteettinen ja miehekäs tapani könöttää sohvalla synnytysasennossa pelkissä pikkuhousuissa, imetysliiveissä ja virttyneissä villasukissa. Siltikin ja juuri siksi nämä hetken ovat muodostuneet minulle ensisijaisen tärkeiksi. On ihanaa päästää hetkeksi irti, olla omissa oloissaan ja hyvällä omallatunnolla nauttia ajasta yksin sillä välin kun Helmi nukkuu.

Miten te käytätte oman aikanne?

PS. Äitini erään tekstini luettuaan soitti ja lupasi ottaa Helmin sovittuna päivänä hoitoon. Viikon päästä minulla onkin omaa, ihan ikiomaa aikaa monen monta tuntia. Ah!

2 kommenttia:

  1. Oma aika, kun lapsi oli 0 kk - 6 kk: Chillailua sohvalla tai koneella, vauvaohjelmia katsellen, jumpaten tai lukien kirjoja tai katsellen leffoja.Nyt, (eli 6 - 12 kk): Pyhitän oman aikani opiskelulle, tiedä sitten mistä tämä hinku tulee, mutta nautin suunnattomasta, kun saan käyttää aivojani muuhun kuin vauvaan tai vain olemiseen :D Ehkä kyllästyin siihen "olemiseen".Mutta oma aika, käytti sen miten vaan on ihanaa, ja jokaisella sitä pitää olla <3

    VastaaPoista
  2. Tässä haikailen oman ajan perään. Nyt kun opiskelee ja mies on vanhempainvapaalla, tuppaa se menemään niin että hoidan lasta koko illan koulupäivän päätteeksi. Välitunneilla pumppaan maidot, kotona istanhdan ehkä viisi minuuttia rauhassa ja sitten onkin taas pakko mennä nukkumaan että ehtii mennä tekemään väsymyskuolemaa taas kouluun seuraavana päivänä. Vauva ja opiskelu: ei hyvä kombinaatio.Silloin kun oli se 30-40min pari kertaa päivässä niin tietokoneella roikkumiseen meni. Meillä on aina nukuttu halvatun huonosti päiväunia! Ehkä just ja just kahvikupin ehti juomaan.

    VastaaPoista