Social Media Icons

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Vähän vanhemmasta puusta veistetty

14 kommenttia , , , , Share It:
Kuva lainattu täältä.

 Partaani hymyillen kuuntelin kolmikymppisen tuttavani kertoillessa Rooman loman yllättävistä käänteistä; "siis mä en koskaan lue mitään matkaoppaita, never ever, mutta kun me oltiin lähdössä Italiaan, niin kelaa, mä luin jo lentokoneessa esitettä Rooman nähtävyyksistä. Siis huhhuh, oonks mä jotain viiskyt vai?!". Matkaoppaat ja esitteet kuuluvat pääsääntöisesti ikärajattomaan kategoriaan. Kun viikkoa myöhemmin itku silmässä luin Kotivinkistä pohjalaisen isomummoraukan kertomusta kammottavasta miniästä ja selailin sivuja kuumeisesti toivoen löytäväni kauden ruokaherkkujen säilöntäohjeita, pysähdyin hetkeksi miettimään. Oonks jotain viiskyt vai?

Muutoinkin minulla on masokistisia harrastuksia ja haaveita, jotka vahvasti viittaavat astetta kypsempään ikään. Muutaman mainitakseni...

Olen aina halunnut mennä Tupperware-kutsuille. Lapsesta saakka olen kadehtien katsellut muovipurkkikesteille peilin edessä sonnustautuvaa äitiäni. Kutsua sinne on lähestulkoon yhtä vaikeaa saada kuin linnanjuhliinkin, joten jotakin hyvin salamyhkäistä ja erikoista niiden suljettujen ovien takana tapahtuu. Suurin syy tällaiseen innostukseen lienee ne kuuluisat kaupanpäälliset. Kutsuilta tullessaan äidilläni oli aina jotain vallan pientä ja nerokasta tuotavaa pullonavaajasta pikkupurkkeihin.

Haaveilen omakotitalosta, kasistaneljään-työstä ja springerspanielista. Ja meidän kodissa olisi ihan pakko olla vieraskirja.

Laihduttamisen sijaan olen spesiaalitilanteissa turvautunut tukeviin alushousuihin.

Etsin tyylikästä tuulipukua tositarkoituksella.

Olen alkanut painaa kukkien nimiä päähäni. Toistaiseksi tunnistan gerberan ja päivänkakkaran.

Minulla on seinäkalenteri ja rannekello. Lähetän nimipäivätervehdyksiä.

Kirjahyllyymme on salakavalasti ilmestynyt elämänhallintaoppaita ja pikavoittoja lupaavia jumppavideoita.

Kaiken tämän kuitenkin sallin itselleni, äitiyden ja aikuistumisen nimissä tietenkin. Entä te muut? Oletteko löytäneet itsestänne vanhemmuuden myötä yllättäviä piirteitä?

14 kommenttia:

 1. Tykkään kutoa villasukkia. Olo oli mummomainen, kun edellis jouluna poikaystäväni ja pikkusiskoni saivat lahjaksi minulta itsetekemät villasukat! :) Kaupassa on kiva katsella erivärisiä lankakeriä ja miettiä, minkä laiset sukat niistä sais aikaiseksi ja kenelle. Nyt en ole ehtinyt tehdä pojun aikana ja raskausaikana piti tehdä pojulle, mutta piti saada se koulu loppuun niin stressiä ja kiirettä oli siinä ihan tarpeeksi! :)

  VastaaPoista
 2. Voi, villiksethän on aivan ihania! Mä en osaisi tehdä kantapäätä.. :DJoskus neuloin lapasia, siis varmaan kymmenet yhdessä talvessa. Mutta kyllä niitä meneekin. PS. Saitko mun viestin facessa?

  VastaaPoista
 3. Täällä toinen henkinen ikäloppu! Myös mulla on ollut haussa tyylikäs tuulipuku, jonka takin itseasiassa viime syksynä onnistuinkin löytämään! Haaveilen myös omakotitalosta ja tupperwarekutsuista, meillä tarvittais lisää muovipurkkeja! Ja äidin tupperit on aina osoittautuneet hyviksi. Vaan nyt niitä ei tässä osoitteessa ole.. Nyyh! Olen myös alkanut suosimaan vyötärömallisia farkkuja (piilottaa muuten jenkkakahvat tehokkaasti! :D) ja eikä niissä ainakaan persvako vilku! Kuinka mukavat! Myös alusvaatteet olen viime aikoina hankkinut merkkiliikkeestä, täyttä laatua se olla pitää eikä mitään kahessa pesussa 80% kutistuvaa puristavaa!Välillä hävettää lähteä ikäisteni kanssa viihteelle kun en keksi päällepantavaa. Ns. bilemekkoja löytyy, mutta aina ne tuntuvat liian "niukoilta"..Toisaalta siihen saattaa olla syynä pituuteni!Voivoi, pitäisköhän sitä alkaa harrastaa vaikka sauvakävelyä?

  VastaaPoista
 4. Mulla oli kans aluksi hankala se kantapää, mutta nyt se on lempparikohta, koska se kaikki muu on vaan sitä putkeenompelua.Sain viestin ja nyt hykertelen jo aivan onnessa!! En malta odottaa huomista!! :D

  VastaaPoista
 5. Ristikot! :D Iltaisin istun sohvalla ja täyttelen iltasanomien ristikoita, mulla on myös vino pino ristikkolehtiä kaapissa.

  VastaaPoista
 6. Jos yhtään on sisälukutaitoa, niin villasukan kantapään oppii kyllä tekemään lankakeränvyötteen (ennen en edes tiennyt tämmöistä sanaa olevan!!!) kääntöpuolella olevien ohjeiden avulla. Mä olen kyllä ihan täti. Kerään marjoja pakkaseen, istutan omakotitalon pihalle hyötykasveja, leivon pikkuleipiä (en keksejä) ja ostin jopa kultareunaiset posliinikahvikupit...

  VastaaPoista
 7. täytän parin vuoden päästä 40, enkä tunnista noista muuta kuin rannekellon (jonka ostin viikko sitten töihinpaluuta ajatellen, strassiversiona tietty :D). omatkotitalokuume nousee välillä mut katoaa näiden huudien hinnoilla (500-750 t, WTF?) aika äkkiä :Dai niin ja työ on virka-aikaa liukumin :D

  VastaaPoista
 8. Minä taas kammoksun kaiken maailman tuppervaara kutsuja. :DOlen äitini mukana pyörinyt niissä lapsuuteni ja vielä myöhemminkin (ja kotonakin niitä oli ihan liian usein). Ah tätä autuutta, kun voi vedota omiin syihin (kiireisiin ja kaukana asumiseen) eikä tarvitse lähteä enää rintaliivikutsuille, tupperkutsuille, lelukutsuille, partylitekutsuille, hajustekutsuille ja ties mihin! <3Mutta muuten: eihän noissa erilaisissa haaveissa ja mieltymuksissä ole mitään pahaa, minusta nekään eivät ole ikäsidonnaisia.

  VastaaPoista
 9. Uusi lukija ilmottautuu :)Kirjootat kyllä torella mukaansa tempaavastti että varmasti jää koukkuun, jatka samaa rataa :)

  VastaaPoista
 10. Mäkin neulon ahkerasti, tällä hetkellä tulossa parit(tuhannet) villasukat Bubballe. Ja omakotitalokuume on kova. Ja käytän rannekelloa. Ja seinäkelloa. Juon punaviiniä. Katson Liv:in elämäntapaohjelmia... :D

  VastaaPoista
 11. Sulla täytyy itsellä järjestää Tupperware kutsnut, niin pääset siiten niihin ;D Tupperin sivuilta löytyy tietoa :)

  VastaaPoista
 12. kuvii helmistä? :)

  VastaaPoista
 13. Voivoi Tupperware.. Minä onnistuin sillä aikuistamaan itseni kertaheitolla :D Pienestä asti pyörin kutsuilla äidin kanssa ja sitten tuossa reilu vuosi sitten minut yhteisön, äitini ja konsulentin painostuksesta jallitettiin hommaan mukaan.. Ikää silloin kuukautta vajaa 18 ;) Ja niin tuli yli vuosi myytyä Tupperwarea. Tajusin aikuistuneeni siinä vaiheessa, kun esittelin ystävilleni aivan onnessani, miten Elegance-kulhon kansi suljetaan oikeaoppisesti ;) Loppujen lopuks en pystynyt sovittamaan hommaa opiskelun lomaan, mutta hauskaa se oli. Niin kuin toinenkin anonyymi, suosittelen kovasti alkamaan emännäksi! Muovikippoja satelee ihan ilmaiseksi ja voihan sitä jotain pientä itsekin tilata. Eikä vaadi paljon vaivaa!

  VastaaPoista
 14. 24v täti täällä. Keräilen Villeroy&Boch astiasarjaa, teen ristipistoja, leivon pullaa ja pidän nykyään paljon naisellisemmista vaatteista.Niin ja asun kerrostalossa Helsingin keskustaa lähellä ja meillä on iso ikioma piha missä kasvatellaan raparperia, marjoja, kukkia ym. :DNuori minä nostaa kyllä välillä päätään kun haaveilen Helsingin keskustaan muuttamisesta (melkein koko ikäni siellä asuneena se tuntuu eniten kodilta).

  VastaaPoista