Social Media Icons

tiistai 23. elokuuta 2011

Sisustusunelmia: keittiö

5 kommenttia , , , , Share It:


 Niin monien muiden blogisisarieni tavoin olen minäkin inspiroitunut kodin sisustamisesta. Lahjaksi saatu Kotihommat haltuun-opus pölyttyy kirjahyllyssä ja sisustuslehtien sivut rapisevat. Kyseessä on minulle hyvin tyypillinen ilmiö  -  innostus. Innostus johonkin uuteen, johonkin minulle entuudestaan outoon. Johonkin, jota luultavasti kammoksun puolen vuoden päästä.
Muutoksen kohteena on tällä hetkellä ensisijaisesti keittiö. Meidän hirvittävän ruma keittiömme turkooseine peiliovineen. Maalaisromanttinen pyökkihirvitys, joka kaipaa pikaista elvytystä. Tällä viikolla H:n lomaillessa käymme hakemassa isoisoäidilleni kuuluneen pyöreän keittiönpöydän landelta pölyttymästä. Tarkoituksena olisi löytää kaveriksi pinnatuoleja huokeaan hintaan (mission impossible?).
Voi olla, että maalaisromanttisen, retron ja modernin sisustustyylin yhteensovittamisesta tulee vain myydään tyylitaju tarpeettomana-tyyppinen murhenäytelmä, mutta sen näkee sitten.

Mitä mieltä olette? Minkälaisia keittiöitä löytyy sieltä päästä? Millaisista keittiöistä haaveilette?

PS. Kun on syntynyt näinkin tekniikasta ja teknologiasta ymmärtämättömäksi kuin minä, tuottavat "yksinkertaiset" harrasteet, kuten tässä tapauksessa kuvankäsittelyohjelman käyttö, suuria vaikeuksia, ei ole kovinkaan korrektia nauraa. Armahtakaa.

5 kommenttia:

 1. Meillä sisustetaan laskupinoilla, puuron jämillä lattiassa ja valitettavan huonosti yhteen sopivilla leluilla. Tähän ei mitään tyylitajua edes tarvita, hillitty kaaos syntyy kuin automaattisesti. Halpaakin on.

  VastaaPoista
 2. Sisustusmakuni on muuttunut (meinasin ensin kirjoittaa kehittynyt, mutta se on väärä sana) vuosien varrella todella paljon. Vielä viitisen vuotta sitten tykkäsin kovasti tummasta puusta, jopa mustasta, wengestä ja punaisesta ja vuoletista. Tämän lisäksi tykkäsin kaikesta "krumeluurista".Nyt makuni on "vaalentunut", tykkään skandinaavisesta vaaleudesta. Aitoa tammea ja puhtaan valkoista. Ei kuitenkaan kiiltävää. Vetimet ovat mahdollisimman yksinkertaiset ja eleettömät.

  VastaaPoista
 3. Mua ottaa päähän kun on vuokrakämppä ja karmeat valkoiset kaapinovet! Oon yrittänyt häivyttää valkoisuutta tummanruskealla ruokapöydällä ja seinähyllyillä ja tummilla verhoilla, mutta edelleen häiritsee. Ajattelin joka tapauksessa maalata kaappien koivunväriset listat tummanruskeiksi, tuskin kukaan niin pienestä voi valittaa..?

  VastaaPoista
 4. Meillä on tällä hetkellä täysin vaalea keittiö, ja ihan kaamee.. Siisti, mutta ei sitten yhtään meidän (mun) näkönen. Tää on vuokra kämppä, mutta saadaan maalata joten joku kiva maalisävy pitäis löytää, ja uus musta ruokailuryhmä ois hommattava. Eli mustaa mustaa ja paljon mustaa munkin keittiööni, kiitos! :D

  VastaaPoista
 5. Meidän keittiö on hukkaneliöiden mekka. Ei oikeastaan laskutilaa missään, ruokapöytä ei mahdu ja muutenkin se on ruma. Keittiön kaapeissa on rumat ruskeat muovi(!) listat, jotka repsottavat. Oikeastaan kuitenkin tykkään siitä kaikkine vikoineen, jokin pieni pöytä tosin puuttuu ja verho on odottanut ompeluaan jo kuukauden päivät.Pöydän uskon löytäväni jostain pääkaupunkiseudun kierrätyskeskusksesta. Niistä löytyy mukavia persoonallisiakin huonekaluja ihan kivaan hintaan ja ainakin Helsingissä saa opiskelijakortilla vielä alennustakin. Ehkäpä niitä pinnatuolejakin saattaisi niistä löytyä, mutta ppitää käydä useasti - kaikkein parhaat yksilöt menevät heti, kun tulevat...- Suvi

  VastaaPoista