Social Media Icons

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Rakkaus voittaa kaikki esteet

8 kommenttia , , Share It:
Kuva lainattu


Eteerisen otsikon siivittämänä jään hieman hermostuneena purkamaan tekstiä.

Kirjastonhoitajat katselivat minua oudoksuen kun eilen kauppareissuni ohessa poikkesin kirjaston aulan vie mennessäs, tuo tullessas-hyllykön luokse ja löysin sieltä ison kasan harlequin-pokkareita. Jo vuosia olen katsonut saippuasarjoja, mutten tiskannut. Vuosia olen lukenut markettiromantiikkaa, mutta olen ollut lapseton. Helmi sinetöi sen; nyt minä olen ihan virallisestikin kotinörtti.

On lohdullista, että on aina olemassa jotain mihin luottaa. Mies ja nainen tapaavat sattumalta. Mies on naurettavan hyvännäköinen ja nainen kohtalokas. Mies on traumatisoitunut rakkauden suhteen, sosiaalisesti kyvytön ja kylmäkiskoinen adonis. Naista ärsyttää. Hän on tietenkin temperamenttinen rääväsuu, ihastuttava, villi kiharapää. Mies kerää voimansa ja kertoo vavahduttavan tarinan aidsia sairastaneesta afrikkalaisnaisesta johon hän rakastui ollessaan vapaaehtoistyössä Keniassa kristillisen seuran mukana. Mies ei enää ole katkera, sillä hän on niin in love. Nainen on vain kaunis ja villi kiharapää, eikä häntä saa kesyttää. Ja ta-daa, suudellaan!

Miltä kuulostaisi todenmukaisempi tarina miehestä, joka on keskivartalolihava hieltä löyhkäävä muurari ja naisesta, jota ei voi kerta kaikkiaan miellyttää. Nainen juoksee jumpassa tiistaisin, laihduttaa keskiviikkoisin ja repsahtaa torstaisin. Katseet kohtaavat parkkihallissa kun ajokortiton mies mällää naisen jeesuksenaikaisen maitokärryn. Citymarketin perhekahvilassa anteeksipyyntökahveilla pari rakastuu, mutta kumpikaan ei uskalla luottaa. Myöhemmin mies myöntää naiselle, että hänen ex-vaimonsa oli toisen matkaan lähtenyt frigidi joka vielä mennessään korjasi kaiken mummon pöytähopeista alkaen mukaansa. Nainen miettii Huippumalli haussa-ohjelmaa ja kaapin perällä pölyttyvää Painonvartijoiden pistevihkosta. He ottavat asuntolainaa, kituuttavat, menevät naimisiin, tekevät 1,7 lasta ja eroavat kymmenen vuoden kuluttua. Mies sairastuu keuhkoahtaumatautiin ja nainen asuu miljoonan kissan kanssa. Mutta millaisessa maailmassa luettaisiin tällaisia kirjoja? Millainen ihminen kirjottaisi tällaisen teoksen tässä maailmassa?

Onko muita Ö-luokan klassikkokirjallisuuden hartaita ystäviä linjoilla? Anyone?

8 kommenttia:

 1. Mä luin hömppää kaivatessani Nora Robertsia, joka on jostain syystä olevinaan niin paljon parempaa romantiikkaa kuin kaupan pokkarit, vaikkei totuus varmaan ole sellainen. Kaikki kirjat menee samalla kaavalla, kirjan päähenkilö, mies tai nainen tapaa toisen sukupuolen edustajan, sitten kierrellään ja kaarrellaan, lopulta rakastutaan, tulee joku ongelma, ja lopulta ongelma voitetaan ja kaikki elää elämänsä onnellisena loppuun asti. On tietenkin jotain jotka eivät mene ihan näin, mutta perusidea kuitenkin. Mutta siitä huolimatta tykkään palata näiden kirjojen pariin kerta toisensa jälkeen silloin kun kaipaa jotain kevyttä hömppää lukemisekseen.

  VastaaPoista
 2. sun pitää ansku kirjoittaa just tollanen markettikirja! mä ostaisin! :D

  VastaaPoista
 3. Harlequineja en ole ikinä lukenut, mutta Tuija Lehtisen kirjat menee minun mielestä tähän hömppä-kategoriaan. :) Ne on suorastaan superkevyttä lukemista! Pakko vielä sanoa, että Nora Robetsilta en ole lukenut muuta kuin fantasia trilogian.

  VastaaPoista
 4. Todellakin sun pitäis kirjottaa semmonen kirja, täällä olis toinenkin ostaja! :D Se kirja olis jotain NIIN perussuomalaista häikäilemätöntä, suorastaan ällöttävää tekstiä, jota kuitenkin kaikki pakottautuis lukemaan :D Kirjoittajana sinä, uus Sofi Oksanen!

  VastaaPoista
 5. Minä luen! On niin ihanaa aivot narikkaan -viihdettä eikä haittaa jos ei jaksa edes keskittyä kunnolla koska juoni on aina sama! Nyt oon kyllä siirtynyt lukemaan Sophie Kinsellan kirjoja (Himoshoppaaja ym.), huomattavasti paljon parempaa ja hauskempaa, ja kun lukee englanniksi voi selittää kaikille miten hyödyllistä on lukea hömppäkirjoja, kun samalla oppii.

  VastaaPoista
 6. Ihan kivaa vaihtelua sinullakin nämä postaukset. :) Kirjoitinpa tänään myös kirja-aiheisen postauksen, vaikken mikään lukutoukka olekaan.

  VastaaPoista
 7. http://unelmiajamurheita.blogspot.com/2011/08/haikeaa.html

  VastaaPoista
 8. Pakko tulla mainitsemaan! Olen itse sitä tyyppiä että luen listatut klassikot ihan vain siksi että voin sanoa ''olen lukenut tuon'' kun puhutaan kalssikkokirjoista. Vaikka teos ei siis olisi mitenkään superhyvä niin kutsutaan sitä sitte itsensä sivistämiseksi. Kuitenkin, jos olen mm. lomamatkalla tai istahdan lukemaan 10-15min ajaksi, käteeni osuu aina jotain kevyttä hömppää. Jotain helppoa!Yhtään harlequiinia en ole toisaalta saanut vielä luetuksi. Pitäisi ehkä, ihan sivistyksen vuoksi :D

  VastaaPoista