Social Media Icons

maanantai 29. elokuuta 2011

Mun koti ei oo täällä

12 kommenttia , , , Share It:
En tiedä, pitäisikö minua kertoa tätä, mutta...

"Hei,
Blogiasi jo jonkin aikaa Bloglovinin kautta seuranneena oli pakko tulla huomauttamaan, että olet kategorioinut blogisi Vanhemmuus-osioon. Miksi siis kirjotat mattohaaveista ja kodin sisustustamisesta? Millä tavalla ne muka liittyy vanhemmuuteen tai kuuluu "vauvablogiin"?! Mielestäni tollainen on vaan harhaanjohtavaa ja karkottaa lukijoitakin."

Näin ihanan sähköpostiviestin sain lukea pari päivää sitten. Mietin pitkään, kehtaanko rikkoa ko. henkilön yksityisyyttä ja julkaista tämän ihastuttavan viestin teidänkin nähtäväksenne. Ja kyllä kehtaan.
Viime aikoina olen saanut lukea aika äärimmäisiäkin kommentteja anonyymisti kommentoivilta besserwissereiltä (onneksi en omasta blogistani, mutta vilkaiskaapa esim. Project Mama-blogin Katjan niskaansa saama lokaa). Itse olen alun teiniäitikommentteja lukuunottamatta säästynyt melkoisen hyvin olet huono ihminen-avautumisilta. Onhan totta, että julkaistessani ajatuksiani aiheesta mistä hyvänsä kenen tahansa nähtäville olen mielestäni velvollinen myöskin vastaanottamaan palautetta. Ja siitä kai tässä kaikessa onkin kysymys. Vuorovaikutuksesta, ajatusten jakamisesta. Saamani negatiivinenkin palaute on yleensä ollut rakentavaa ja aika ajoin perusteltuakin.
Tämä sähköpostiviesti nostatti kuitenkin karvat pystyyn. Olen yrittänyt korjata profiilinkuvaustani jo muutaman päivän ajan, mutta jostain syystä Blogger päätyy vain syytämään erilaisia vikakoodeja. Niin kauan, kun tätä jorinaa saa lukea ihan ilmaiseksi (toiset ovat tottuneet saamaan rahoilleen vastinetta), en koe olevani vastuussa tekstien sisällön tarkasta kategorioimisesta ja lukijamääristä. Välttyäkseni väärinkäsityksiltä tahdon ilmoittaa, että tämä blogi kertoo minun arjestani ja elämästäni kotiäitinä, mikä tarkoittaa että sivutuotteina on myös jorinaa kodista, imetyksestä, harrastuksista,.... Ensimmäistä kertaa aikoihin olen itsekin nähnyt itseni ihmisenä, minuna, en vain odottajana ja nyttemmin äitinä. Tämä tietää (H:n kannalta vähemmän) riemastuttavia huonekaluliikereissuja, kirpparikierroksia ja joululahjatoivelistaan Avotakan kestotilauksen lisäämistä. Jos se jostakusta tuntuu raskaalta, niin kiitän ja pahoittelen.

PS. H. on lomaillut nyt hetken ja tänään on hänen ensimmäinen koulupäivänsä tänä vuonna. Tämä tietää paluuta arkeen, harrastuksiin palaamista, talven tuloon valmentautumista, paneutumista bloggaamiseen  -  eli pidempiä postauksia ja valokuvallistakin ilmaisua.

12 kommenttia:

 1. Voi apua! Lapsiperheen elämästä kertovaan blogiin ei saa kultapieni vahingossakaan liittää mitään muuta kuin vaippoja (mielellään kesto), ruokaa (itsetehtynä), nukkumisen määriä (älä vaan vahingossakaan kirjota että teidän tyttö nukku koko viime yön) ja uudet taidot (pitää mennä neuvolan ikäsuositusten mukaan, koska muuten lapsi liian ylikehittynyt tai vajaa) - näillä pärjää, niin ei varmasti tule koskaan mitään nillitystä. Eri asia tietysti on, että ketä enää kiinnostaa..Mutta joo, itsekkin olen saanut kommenttia ja sähköpostia siitä "miksi en ole kirjoittanut pitkään aikaan Iliaksesta, kun vauvablogin kuuluu kuitenkin keskittyä siihen vauvaan eikä vaatteisiin ja kauneusjuttuihin". Parasta tässä nyt on toki se, että edellinen postaus Iliakseen liittyen oli kirjoitettu kolme päivää ennen tuota viestiä, hhhhh. Muutenkaan en äitiyden huolimatta koe olevani vain ja ainoastaan "vauvabloggaaja" :DMutta kuule, pidä oma tyylisi - sun blogihan tämä on. Jos ei miellytä niin ei tarvitse lukea, mutta mä luulen ettei sulla nyt muutamasta raitamatosta huolimatta ole pulaa lukijoista :)

  VastaaPoista
 2. Jatka samaan malliin, hauska ja mielekäs blogi just näin. :)-Sannas-

  VastaaPoista
 3. Oho! Jopas joku on kehdannut avautua! Itse en muuten tietääkseni ole kategorisoinut omaani minnekään ja hyvä niin, sillä pieleen olisi menty :D Mitä se kenellekään kuuluu, mitä blogin omistaja tahtoo kertoa. Ainahan sen lukemisen voi lopettaa.

  VastaaPoista
 4. juuh, välillä tulee ties millaista kommenttia, että mitä omassa blogissaan saa puhua ja mitä ei. Toiset ne vaan jaksaa, vaikka helpompaa varmaan olisi vaan jättää lukematta sitä blogia, jos ei kiinnosta :D

  VastaaPoista
 5. Oivoi, hyvää päivää!. :DD Tästähän sai jo hyvät päivän naurut...että joku edes viitsii.. Olen viime aikoina muutoinkin lukenut paljon postauksia (blogeista joita seuraan)saadusta negatiivisesta "palautteesta"...yhdessäkään jutussa ei millään tavalla ole ollut mitään rakentavaa palautetta!. Minusta lapsellista blogi on hyvä juuri sellaisenaan kun se on, jatkat ihan samalla tavalla kuin tähänkin saakka...laidata laitaan ja juuri sillä hyvällä, omalla, tyylilläsi!. Häntä pystyy!. ;DDDTsemppiä syksyyn.Pimale

  VastaaPoista
 6. kaikesta ihmiset jaksaakin valittaa! :Dmun mielestä just hyvä, että kirjotat kaikesta mahdollisesta mitä mielees tuleekin. ei mun mielestä pelkästä lapsesta ja vanhemmuudesta tarvii kirjoittaa missään nimessä :)

  VastaaPoista
 7. Jatkahan samaa rataa! Kaikki kotiäitiyteen liittyvä toki kiinnostaa tällasta tulevaa "kollegaa" ja omakotitaloon muuttokin häämöttää kuukauden päässä joten sisustusjututki on tosi tervetulleita. :)

  VastaaPoista
 8. Totta kai jatkat tuota samaa tyyliä ja ehdottomasti kirjotat muustakin kuin äitiydestä ja vauva arjesta!! :) Tkee blogista huomattavasti monipuolisemman ja mielenkiintoisemman!

  VastaaPoista
 9. Voi että on jollain suuret ongelmat, kun jaksavat näin tarkasti hampaita kiristellä, mitä kuuluu mihinkin kategoriaan ja mistä ei vain saisi kirjoittaa! :DJatka vain samanlailla kuin ennenkin, juttusi ovat mielenkiintoisia ja niitä on mukava jutella, vaihtelukin virkistää, ei sitä aina jaksa itsekään ehkä kirjoittaa pelkästään päivän tapahtumista, vaan saa tottakai haaveilla ja miettiä mitä päähän putkahtaa, oma blogisihan tämä on! :)Itse noin kuukausi sitten blogiisi löysin ja nyt kaikki juttu mielenkiinnolla luettu, nyt melkein päivittäin käyn katselemassa oletko jotain uutta jo ehtinyt kirjoittaa :D Kiitos blogistasi, sitä on mukava lukea :)

  VastaaPoista
 10. Olipa kummallinen viesti. Itse tykkään blogisi monipuolisista jutuista. Jatka vaan samaan malliin! :) Ps. blogissani on jotain sinulle.. :)

  VastaaPoista
 11. Ihan kuin teidän koti ei liittyisi teidän vauvaan mitenkään :D

  VastaaPoista
 12. Tähän postaukseen lienee hyvä kirjoittaa ajatuksiani sinun blogistasi. ;)Kiitos, kiitos että olet aikoinaan aloittanut tämän kirjoittamisen! Kirjoitat uskomattoman elävästi ja vaivattomasti, tekstejäsi on mukava lukea. Odotan itse esikoistamme, nyt menossa vasta kymmenes raskausviikko. Ihanaa lukea ajatuksiasi ja tunteitasi raskaudesta, parisuhteesta ja äitiydestä. Tunteet ja ajatukset ovat jo tuttuja minullekin.Olen niin iloinen että löysin tämän blogin. Kiitos sinulle tästä!!! <3 Ihanaa jatkoa teidän pieneelle perheelle, voikaa hyvin.

  VastaaPoista