Social Media Icons

torstai 25. elokuuta 2011

Kun taikamatolta katkaistiin siivet

11 kommenttia , , Share It:
Ikean kuvasto kolahti viikko sitten postiluukusta. Siellä se oli. Matto, jonka omistaessaan voi olla vain onnellinen. Matto, jonka päällä tahtoo tehdä kuivaharjoituslumienkeleitä. Matto, jonka päälle ei tahdo laittaa mitään. Matto, jonka takia kannattaa herätä aamulla. Ikea Stockholm Rand, mustavalkoraitainen villamatto.

Sydän pamppaillen, vauhtiani kiihdyttäen, adrenaliini virraten hyökkään Ikean matto-osastolle. Tätä minä olen odottanut, tämän takia minä olen viettänyt unettomia öitä. Come to mama! Minä harhailen, etsin kuumeisesti. Missä hän on, mattojen kruunaamaton kuningatar? Käy ilmi, että muutama muukin on pitänyt matosta. Jopa siinä määrin, että kokonainen varasto on myyty loppuun. Sitä ei ole ollut tarjolla kuukausiin.
Jokin päässäni napsahtaa. Ihmiset katsovat hämmentyneinä, kun purskahdan itkuun. Thanks for nothing, Ikea.Olen päättänyt olla haluamatta juuri sitä mattoa. Mutta mustavalkoraidallista mattoa, mieluiten puuvillaista olisin vailla! Sen pitäisi olla iso, koska se tulee olohuoneeseen. 160x240cm, tai vähän pienempi/isompi. Tiedätkö, mistä sellaisen saattaisi löytää äitiyslomalaisen budjettiin sopivaan hintaan? Kuvassa alempana on Hemtexin Hanna-puuvillamatto, joka on konepestävä ja siksi ehkä meille nappivalinta. Valitettavasti ainakin Hemtexin nettisivujen mukaan mattoa löytyy vain käytävämattokokoisena.

PS. En ole kategorioimassa blogiani uudestaan, jonkinlainen post-traumaattinen pesänrakennusvietti minussa vain nostaa päätään. Kuvia uudistuneesta kodistamme saatte kunhan tavarat löytävät paikkansa. Uusi ruokapöytä haetaan viikonloppuna, tänään kotiutui työvalaisin, huomenna päiväpeitto ja antique-kitchiä... Näette vielä!

11 kommenttia:

 1. Huomaa taas että IKEAn uusin kuvasto on tullut kun facebook on pullollaan sisustuskuumeilijoita! Ehkäpä juuri sen takia en ole vielä uskaltanut koskeakaan siihen :D

  VastaaPoista
 2. Mä en innostunu yhtään koko kuvastosta :| Johtunee varmaan siitä että mun unelmaruokailuryhmän hintaa oli nostettu kolmella kympillä! Nyyh..

  VastaaPoista
 3. Moi! Ymmärrän tuskasi, mutta älä luovuta! :)Meillä on pojan huoneessa Jukka Rintalan suunnittelema Negative-matto. Se on musta-valkoraidallinen, tosin mustat raidat ovat leveämpiä kuin valkoiset. Niitä saa monessa koossa, ainakin Iskusta.On ollut tosi hyvä laatuinen, eikä ollut hirveen kallis.Ja muuten: On mahtavaa, että sä kirjoitat (myös) oikeista asioista pintaa syvemmältä, rehellisesti ja avoimesti. Se on harvinaista täällä blogilandiassa... peukku!

  VastaaPoista
 4. Ei millään pahalla, mutta mä en ymmärrä, miksi kaikki haluaa tuollaisen maton. En tiedä olenko sitten vain hirveä tyylitajuton, mutta muhun se ei iske! Onneksi meillä ei ole täällä IKEAa lähimaillakaan, koska kaikkea muuta sieltä varmasti lähtis mukaan aika nopiaa!! :D

  VastaaPoista
 5. Tuota mattoa kai jo vitsikkaasti kutsutaan 'bloggaaja-matoksi' aika monen bloggaajan lattialta kun sellainen jo loytyy. Omallekin lattialleni kylla kelpuuttaisin, aivan ihana se on, mutta taman hetken budjettiin hiukkasen liian kallis. :(Toivottavasti saat unelmamattosi! :)

  VastaaPoista
 6. Mulla vähän sama kuin Teddybearilla, ihmettelin itsekkin samaa. Olen vissiin myös vähän out sisustusasiaoissa :D Tai sitten se johtuu juurikin siitä, että olen nähnyt tuon vaikka kenellä (blogissa) niin tyrmään sen siksi jo mielessäni, koska harvoin viehätys mistään mitä on kaikilla ihmisillä.Mutta hei, kai niitä tulee kuitenkin lisää myyntiin? Tästä tuleekin kaikaisesti mieleeni se, kun päätin hakea meidän makkarin lattialle lampaantaljat Ikeasta viime vuoden lopulla, kun olivat tarjouksessa - ja siellä oli sadoittain ihmisiä ostamassa niitä, suurimmalla osalla oli ostoskärryt täynnä ko.taljoja :D Sain kyllä omani ilman mitään tappelua kun eräs nainen luovutti omistaan mulle, mutta silti, huh mitä menoa :DOliko tämä muuten joku tarjous nyt vai miksi se oli yhtäkkiä loppunut?

  VastaaPoista
 7. Vaikka toi ikean matto on niin kopioitu on se munkin mielestä tosi kiva. Tovottavasti uusi erä tulisi pian ja saisitte sen :)Blogissani tunustushttp://mamigogo.blogspot.com/2011/08/tunnustus.html

  VastaaPoista
 8. Varmasti raivostuttavaa ja näitä vastaavia kuulee ihan liian usein juuri Ikeasta.Pakko sanoa että itselleni tuosta matosta tulisi mitä luultavimmin vähintään migreeni mutta luultavasti epikohtaus...mustavalkoiset raidat tekee mun päässä jotain omituista, vaikka periaatteessa niistä pitäisinkin.Toivottavasti bongaat sen ihan ikioman mattosi pian!

  VastaaPoista
 9. Meillä matto olisi sopinut muuhun sisustukseen valtavan hyvin. Seinälle on tulossa iso Vallilan kangastaulu, kirjahyllyt on tammenväriset, parketti vaalea, sohva tumma. Mutta tosiaan, hetken aikaa mattoa netistä etsiskeltyäni totesin muutaman muunkin bloggarin mieltyneen samaan mattoon. Laura, kiitos vinkistä! Tuo Rintalan matto on kyllä aivan ihana! Taidan kuitenkin päätyä tasaraitaan. Siis käyn ostamassa jossain kohtaa tuon Hemtexin maton käytävälle. Siellä on tällä hetkellä liian lyhyt matto ja alla on laattalattia, eli kerrostalossa kuuluu kaikki askeleet naapureille. Ei kiva.Hei, kiitos palautteesta! Viime aikoina oon yrittänyt kyllä vähän sensuroida joitain tekstejä, ihan vaan siksi, että kävijämäärät on kohonneet aika korkeiksi ja myös sukulaiset & tuttavat on tän kuulumistenvaihtokanavan bonganneet.Aniina, sitä ei oo löytynyt sieltä puoleen vuoteen. Eikä ole kuulema tulossa seuraavassakaan erässä. Todella törkeää mun mielestäni vaan sitten mainostaa kuvastossaan mattoa, jota ei ole ollut tavarataloissa kuuteen kuukauteen. Ne lampaantaljat on ihania! Haluaisin harmaan, juurikin makkariin.H. on kovasti puhunut lehmäntaljan puolesta, mutta meillä tämä on vielä harkinta-asteella. Mulle kelpaisi porontalja, mutta rakas avopuolisoni ei tykkää lappalaisista ollenkaan, eikä siksi halua mitään sieltä tänne. :DAsiasta kovasti masentuneena ja Ikeaan pettyneenä olen päättänyt olla haluamatta ko. mattoa enää. Tästä(kin) mielenmuutoksesta syytän niitä iänikuisia hormoneita! ;)

  VastaaPoista
 10. Miten olisi ikean millinge matto? Se on tyyilltään hyvin samanlainen ja hieman erikoisempi (saa myös lattiapinnan näyttämään suuremmalta kuin raidallinen matto).

  VastaaPoista
 11. http://www.huuto.net/kohteet/ikea-stockholm-rand--matto-uusi/218084491

  VastaaPoista