Social Media Icons

maanantai 8. elokuuta 2011

Kevein askelin

14 kommenttia , , , Share It:

Kuva Facebook

Ehdin raskausaikana tuijotella turvonnutta kehoraakilettani ja pulskistuneita poskiani harva se päivä. Melko pian totuin siihen, että nilkkani ovat polven paksuiset ja että kädet olivat yhtä tasapaksua massaa kyynärpäästä sormenpäihin. Polviani ja selkääni särki aina ja iankaikkisesti, koska painoa kertyi lyhyessä ajassa todella paljon. Ihastuttavat sukulaiset kuittailivat viikkoa ennen synnytystä siitä kuinka vaikeaa minun onkaan pudottaa kaikkea painoa. Kuinka raskausaikana kaikki maistuu hyvältä. Kuinka minä nyt olenkaan lihava. Kätilö maalaili neuvolassa uhkakuvia sektiosta, koska olen liian huonokuntoinen (koska olen niin paljon painavampi kuin ennen) synnyttämään normaalisti. Lähdin synnyttämään vaatimattomat neljäkymmentäkaksi kiloa normaalia painavampana. Lähdin synnytyssairaalasta kotiin kuusitoista kiloa kevyempänä.

Nyt, kahdeksan viikkoa myöhemmin, on raskauskiloja tiputettavana neljä. Neljä kiloa kolmestakymmenestäkahdesta. Saman verran, kun normaalin kesälomakuukauden jälkeen. Katsoin kaventuneita kasvojani, vedin vanhat lenkkarit jalkaan. Laitoin kihlasormuksen taas sormeen. Eilen vedin vanhat farkkuni jalkaan. Näyttivät hirveältä, mutta mahtuivat. Eilen herkuttelin puutarhajuhlissa täytekakulla. Nousi pala kurkkuun. Viimeksi olen syönyt täytekakkua kaksi kuukautta sitten, juhlissa, viimeisilläni raskaana ollessa. Kakkupala, mansikoita ja salaattia lautasellani kuuntelin itku kurkussa kommentteja hirvittävästä koostani. Ja siitä, kuinka minä en koskaan laihdu.

Mietin, mahtavatko nämä upeat persoonat koskaan miettiä, mitä minä mietin joka ikinen kerta, kun joku tarjoaa jälkiruokaa.

14 kommenttia:

 1. Tämä kirjoitus jätti kyllä sanattomaksi.Johanna

  VastaaPoista
 2. KYLLÄ. Sama täällä! Tosin kiloja tuli raskaudessa huomattavasti vähemmänkuin sulla,n.16 kg, mutta nyt ne taitaa olla aikalailla pois. tosin painoindeksi on silti ylipainon puolella :DEn tiedä huomasitko fb, mutta siviiliminäni käytti edellisen viikon ihmetellessä uutta kapeaa olemusta. Mun kummallinen kroppatietous sanoo, etten ole laihtunut yhtään (ei se painon nousuakaan tajunnut muuta ku mahan suhteen)mutta säikähdin ihan uusia kuvia sieltä Lahden taidenäyttelyeissulta. Mitä? Olenko se minä? Missä mun puolet naamaa on?!Ainiin, kävisikö teille viikonloppuvisiitti, esim la? Mun pitää käydä yhessä tapahtumassa aamupv mutta iltapv vapaaa!

  VastaaPoista
 3. Voi, onneksi olkoon painon pudotuksesta! On se niin hienoa huomata olevansa taas lähellä omaa painoa ja kun peilikuva miellyttää raskauden jälkeen..Mulla painoa tuli kai 22 kg, joista 10 kg jäi synnärrille..Söin raskauden aikana aika vähän makeaa, mutta loppuraskaudessa alkoi taas maistumaan, mikään rasvainen epäterveellinenkään ei himottanut - söin siis terveellisemmin kuin koskaan loppuraskauteen asti. Himoni olivat pähkinät, se oli ainut kaloripommi.Niin, eikä isoja annoksia mahtunut mahaan, kun yleensä olen aina supernälkäisenä ottanut satsiannoksen, enää se ei onnistunut.Sitten jumppasin joka päivä 15 min - 1 h, pyöräilin ja kävelin, koska ei olluta autoa.. Ja silti.. :D 22 kg!Niin, nyt sitten vuosi synnytyksestä, niin mulla on edelleen kiloja jäljellä 2-4 kg, toisaalta, en enää tupakoi enää ollenkaan, joten olen luultavasti siis jäämässä tähän painoon :)Ei haittaa minua, mieluummin tämä kuin tupakka!Ja noista kommenteista, mulle ei painosta mitään huomauteltu, vaan isosta mahasta... Mutten tiedä miten olisin reagoinut, kyllä varmasti olisin minäkin suuttunut, miettinyt pienessä päässäni, että miten minä olenkaan sitten muka näin paljon turvonnut tjtn..

  VastaaPoista
 4. Sun kehoa on kyllä tosi törkeästi kommentoitu... Ei tollasta yleensä kuule, jos kilot ei satu tulemaan raskauden myötä. Minuakin välillä ihmetyttää/ärsyttää, kun ihmiset avoimesti kyselevät painonnoususta, mutta se ei ole mulle kuitenkaan kipeä asia, koska kiloja on tullut enemminkin vähän kuin paljon. Mutta on sekin ärsyttävää, että kaikilla on mielipide mahan koosta, joka pitää laukoa ääneen: onpa se pieni, onpa se valtava jne...

  VastaaPoista
 5. Inhottavia kommentteja...todella. Kukaan painoa nopeasti tai hitaastikaan kerännyt ei varmaan ole tietämätön kiloistaan. Ei siis ole tarpeen muistutella.Hienoa, että olet saanut kiloja pois noin paljon, ei hienoa muiden takia, vaan itsesi. Tuntuu varmasti helpottavalta oman jaksamisen ja terveyden takia! Mutta kannattaa muistaa, että ne kakkupalat silloin tällöin kuuluvaat elämään ja niistä saa nauttia ilman syyllisyyttä! :)

  VastaaPoista
 6. en oo ikinä tajunnut, miksi pitää huomautella ulkonäöstä(negatiiviseen sävyyn). ei vaan mee mun normistoon moinen törkeä integriteettiin puuttuminen, puh.mulla on vielä kohta 8kk synnytyksestä rskauskiloja enkä tiedä kuinka paljon, koska meillä ei oo vaakaa :D mut oon palaamassa viikon päästä töihin ja jouduin ostamaan kaksi kokoa entistä suurempia paitoja, eivätkä mitkään aiemmat alaosat mene päälle :D oonkin miettinyt kaikkia vittumaisia vastauksia sen varalta, että joku toope työkaveri huomauttelee jotain vauvakiloista...

  VastaaPoista
 7. Hei mitä höpöhöpö-juttua mä täältä nyt taas luen? Siis oikeestikko joku kehtaa mainita noista raskauskiloista? Mun mielestä sä olet todella upeesti saanu pudotettua, eikä varmaan oo ollu mikään piis of keik.Mä itse lihoin 22 kiloa 48kg:sta 70kymppiin ja uskon tietäväni miltä susta tuntuu, kun painoa tuli niin äkkiä törkeitä määriä. Ei ollu helppoo. Multa jäi 6kg sairaalaan ja kotona lähti suht helposti niin että 4-5 ylimäärästä jäi, joiden kanssa tappelin puoli vuotta, ne ei tuntunu lähtevän millään! "Viimeiset viisi" = oikea kirous! ;D Sitten aloin karppaamaan, karppasin 8 päivää ja kilot olivat poissa. Nyt olen ollut jo pari kuukautta erittäin tyytyväinen itseeni, poikani on nyt vuoden.Että paljon tsemppiä ja yritä olla huomiomatta tollasia läski-juttuja hei :) Sun keho vasta palautuu synnytyksestä ja sulla on hyvä draivi päällä ;)-Salla

  VastaaPoista
 8. mulla kahdesta raskaudesta jäljellä 4 kiloa, ekaa oottaessa lihoin 24 kiloa ja tokasta enää vaan 7 kiloa.

  VastaaPoista
 9. Ekan raskauden jälkeen minullakin tippui paino tosi helposti, vaikka tuli 24kg lisää, ne hävisi neljässä kuukaudessa. Neuvolassa se painosta huomauttelu oli ihan hirveää,kerrankin terkkari totesi, että hänestä on kamalaa kun nuori ihminen syö itsensä näim lihavaksi! Nyt 5 vuotta myöhemmin kukaan ei sanonut painosta mitään (koska tein ekalla neuvolakäynnillä selväksi etten kuuntele siitä huomauttelua). Painoa tuli tällä kertaa 27kg ja vaikka synnytyksestä on kohta 8kk, 15kiloa istuu tiukasti mukana. Masentaa, kyllä.

  VastaaPoista
 10. Vau! Tosiaan vetää sanattomaksi. Nyt saivat kyllä kaikki nenilleen, niin röyhkeää tuollainen huomauttelu!Minullekin eräs vanhempi rouva sanoi joskus viimeisen kolmanneksen alkaessa, että "sinähän olet lihonut!". Se ei oikeastaan loukannut, kiloja oli tullut silloin ehkä 5, joten tiesin hänen tarkoittavan vain pyöristyvää mahaani. Jos joku nyt sanoisi minulle noin... Kauhistus, kuka vastaisi seurauksista?

  VastaaPoista
 11. mä oon niin kateellinen sulle :DMulla on kiloja tiputettavana vielä 20.. ja tosiaan sairaalaan jäi vaivaiset 4 kiloa, vaikka poika painoikin melkein 5 kiloa :D

  VastaaPoista
 12. Mulle ei raskausaikana kukaan ikinä suoraan kommentoinut, mutta itseä painon nousu kyllä haittasi. Lopetin tupakan polton kun lasta alettiin yrittämään, ja tämä varmaan osaltaan vaikutti siihen, että paino nousi yli 20 kiloa... Ennestäänkään en ihan keijukainen ollut, mutta bm oli kuitenkin alle 25.Mulle on jäänyt melkein kaikki kilot, vaikka synnytyksestä on jo yli 2 vuotta :( Toisaalta herkut maistuvat liiankin hyvin... Jotenkin juuri niissä tilanteissä, kun joku tarjoaa jotain hyvää, tulee sellainen olo, että pitäisi kieltäytyä sen vuoksi, että toinen ajatelee, että eiköhän niitä herkkuja ole jo tullut syötyä vähän liikaakin... (Mikä lausehirviö :) ).Mutta älä välitä, sinulla ei ole minkäänlaista tili- tai selitysvelvollisuutta kenellekään painostasi, putoisi se tai noususi. Kuten ei minullakaan, eikä kenelläkään muullakaan!- Elsba -ps. Olen jonkin aikaa lukenut blogiasi ja se on huippu. Olet tosi taitava kirjoittaja ja vielä fiksukin :)

  VastaaPoista
 13. Voi raivo! Oikeesti. Kaikilla ihmisillä ei ilmeisesti oo lainkaan kunnioitusta toisia kohtaan.Mullahan nyt oli jo raskauden alussa ylipainoa ja tästäpä sitten sainkin saarnan heti ekassa neuvolassa. neuvolatäti tyrkytti mulle kaikki mahdolliset laput liittyen terveelliseen ruokavalioon raskausaikana. Heti sanottiin että sokerirasitukseen joudut ja tarkkaaillaan nyt ettei vaan tuu painoa paljoa lisää. No jaaha kiitos tästä, empä sitä itse olisikaan älynnyt ennen tätä saarnaa :) No kiloja ei ole tullut lisää kuin 2 tähän mennessä, mutta aina se vaa'alle nousu siellä neuvolassa kaivelee mieltä jo etukäteen.Huolimatta ylipainosta kaikki jaksaa päivitellä mulle kuinka pieni maha mulla onkaan. Että justiinsa joo, ihan sopiva se on, ei pieni eikä iso :)Ja hei, voit haistattaa pitkät kaikille arvostelijoille! Oot upeesti saanu kilot pudotettua, oo ylpee itestäs! :)

  VastaaPoista
 14. Huh, mutta hienosti olet selvinnyt. Saitpahan vedettyä niille muille luut kurkkuun. HIENOA!Itselläni ylipainoa jo ennen raskautta, mutta minulle on käynyt toisinpäin. PAino raskauden alusta on tippunut noin 5kg. En tiedä mistä johtuu. Itse kuvittelin ennen raskautta että minusta tulee aivan järjetön jättiläinen joka ei mahdu edes ajamaan autoa. Mutta nyt harmittelen sitä ettei minulle olekaan tullut sitä kaunista vauvamahaa kuin muilla on. Vain nämä pari makkaraa joita minulla on jo ennestään, ne vaan ovat nyt muuttuneet koviksi.Nyt jännitän että monta kiloa minulla jää sairaalaan (sinulla uskomattoman paljon). Mutta koitahan jaksaa äläkä välitä muiden puheista. Miehesi rakastaa juuri sinua olitpa minkäkokoinen tahansa. <3

  VastaaPoista