Social Media Icons

torstai 18. elokuuta 2011

Idioottivarmaa blondeille ja nilkkupuluille

6 kommenttia , , , Share It:
Pitkä trikookantoliina odottaa vielä kaapissa. Päätin antaa sille mahdollisuuden. Ja kantoliinailulle noin yleensäkin (must have-listallani on myös neliöllina ja rengasliina). Rintareppua olen kokeillut, mutta todella huonolla menestyksellä. Lapsi könöttää huonossa asennossa, venkoilee itsensä roikkumaan muutaman säätönarun varaan ja niskahartiaseutuni lihakset huutavat hoosiannaa. Oi mutsi mutsin rengaskantoliina-kokemusten innoittamana olen minäkin päättänyt avartaa maailmaani.

Kuva täältä.
 Tänään ostin lähinnä matkakäyttöön (äkillisiä vaunupaniikkikohtauksia varten) Hotslings-kantopussin, joka menee pieneen tilaan, jota ei tarvitse säätää ja jota saa kaiken lisäksi kivoissa kuoseissa. Kantopussi on idioottivarma - sen pujottaminen väärin päin on maalaisjärkiselle ihmiselle mahdotonta, se on nimittäin suorakaiteen muotoinen kangasrengas, joka pujotetaan olan yli samalla tapaa kuin olkalaukku. Ja sitä voi käyttää eri ikäisillä lapsilla eri asennoissa. Valitettavasti kirpputorilta bongaamani kantopussi on auttamattomasti liian pieni ja edessä on (ulkoistettu) suurennusoperaatio. Aion ommella liinaan lisää kangasta. Vinkkejä ja neuvoja otetaan vastaan!

Oletteko kokeilleet kantopusseja, rengasliinoja, neliöliinoja? No, kantoliinailua ylipäätään?

6 kommenttia:

 1. Ota kangas mukaan ku tuut meille niin ommellaan yhdessä se jatkopala?Oon menossa huomenna (eli tänään) kantoliinayhdistyksen jonkun naisen luo kokeilemaan muitakin liinoja.Mulla oli pari pv sitten käytössä ekaa kertaa myös Tulin kantoreppu, se oli kyllä hyvä kans. Käytän silti nykyään tuota yli olan rengasliinaani lähes jatkuvasti, olen käyttänyt vaunuja KERRAN 2 viikon sisällä.Ne 5 metrin liinat voi silti mun puolesta nakata kaatopaikalle kaikki, kauhee työ sitoa ja läähpuuh sitä kuumuutta.

  VastaaPoista
 2. Meillä kannetaan nykyisin lähes vain repuilla, mutta kyllä noista viiden metrin kangasriekaileistakin saa ihan toimivia pelejä! Trikoinen liina menee hyvin n. 7-10 kg saakka, sen jälkeen alkaa kaivata vähän enempi tukea ja kannattaa vaihtaa kantovälinettä. Meillä trikoisessa liinassa kannettiin n. 3 kk saakka ja liina oli käytössä ihan päivittäin. Hyvä vinkki iltahuutoihin oli sitoa penikka miehen ympärille ja laittaa se istumaan jumppapallon päälle. Mä sain olla omassa rauhassa ja pentu nukahti hytkytykseen alle nanosekunnissa.Ilman rengasliinaa en olisi pärjännyt ja neliöliinakin on ollut käytössä. Eri välineille on eri tilanteet, joten on ihan perusteltua ostaa kantoliinoja useampaa sorttia, materiaalia ja väriä.

  VastaaPoista
 3. Sain siskoltani sen pitkän tricot-liinan, ja jotenkin koin sen liian hankalaksi sitoa, epätukevaksi yms.. Aluksi jonkin verran sitä kyllä käytin, mutta nyt lujuu kaapissa.. Toi yliolan liina näyttää aika helpolta.Olen siirtynyt Manducaan, ja se on ollut kyllä todella hyvä, helppo ja tukeva. Tsemppiä kokeiluun!

  VastaaPoista
 4. Moi!Meillä on nyt ollut 2-kuisella pojallamme neuvolan liina lainassa. Mitä noita katselin, niin opiskelijan budjetille olivat tyyriitä, jos ei sitten olisikaan meille ollut hyvä systeemi. Mutta täytyy kyllä myöntää, että lapsen kanssa joka ei viihdy muualla kuin sylissä, tuo kantoliina on ollut pelastus! Meillä on tuo laina-aika nyt päättymässä, ja sitä kuumeisesti olen miettinyt, että millainen kannattaisi ihan kotiin ostaa. KUn tuo on tosiaan meidän päiviä pelastanut, mitä suuremissa määrin. Rintareppuakin kokeiltiin, mutta tuossa ei poika viihtynyt. Oli ilmeisesti väärä asento hänelle. Kantoliinassa on myös se hyvä puoli, että ainakin meillä se helpotti masuvaivoihin. Emma ja poika 2kk

  VastaaPoista
 5. Mulla jäi vauva-aikana kantoliina kokonaan kokeilematta. Kaapissa lojui kyllä pitkään pitkä trikoinen liina. En missään nimessä suosittele rintareppua kenellekään! Vaan ergonomista kantoreppua. Manducasta olen tykännyt, käyttöikä aina noin 5-vuotiaaksi saakka. Liinoihin verrattuna se kyllä vie enemmän tilaa.

  VastaaPoista
 6. Helmistä on kuva postauksessani, mutta jos et halua, että se on siinä niin ilmoita toki, niin otan pois! :) Ja muutes sulla on tässä tuo sanavahvistus juttu. :)

  VastaaPoista