Social Media Icons

torstai 7. heinäkuuta 2011

Tyylitöntä

14 kommenttia , Share It:
Me ollaankin niin tyylikkäitä vanhempainvapaalaisia, ettei edes unissaan eksyttäisi rahvaanomaiseen hooämmään ostoksille.


Tuoreet äidit usein sanovat, että haluavat säilyttää tyylinsä äitiydestään huolimatta. Tai ettei siitä pitäisi tinkiä, ja jos siihen kykenee, on se mielestäni ihailtavaa. Tyylikkäiden äitien ei-niin-lukuisaan-joukkoon lukeutuu mm. Aniina, joka ei ole tinkinyt tyylistään raskausaikanakaan. Jos siis kaipaatte kuvia tyylikkään kotiäidin asukokonaisuuksista, klikkaa Anniinan blogiin tästä.
Omalla kohdallani joudun toteamaan, että olen kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että koska vaatteeni toimivat lähinnä pissa-ja oksennuslähetysten vastaanottoalustana, on tyylistä tingittävä. Kotona kuljen ilman alusvaatteisillani, naapureiden kauhuksi (syynä tähän on helle ja erilaiset eritteet, joita saan päälleni päivän mittaan lukuisia kertoja), ja ulkoillessa yritän suosia mahdollisimman hengittäviä ja tummia materiaaleja (koska neidin ruokalista löytyy minun paidaltani syötön jälkeen). Meillä on koira ja tykkään muutoinkin ulkoilla  -  tai nykyään vaunuilla  -  joten ballerinat tai nauhasandaletit eivät ole ykkösvalinta mitä mukavuuteen tulee. Jalkineina ovat viime aikoina toimineet urheilusandaalit ja... No, näillä säillä, urheilusandaalit. Helppoa ja mukavaa = tyylitöntä.

Äidiksi tulemisen myötä myös mieltymykset vaatteiden suhteen ovat kallistuneet ajattomampaan ja neutraalimpaan suuntaan. Olen alkanut kaipaamaan jotain aikuisempaa (lue: vaatekaappi-inventaario kirpputoria silmällä pitäen on uhkaavasti edessä). Jo pitkään olen himoinnut pellavahousuja ja raitaneuletta, tyylikästä ulkoiluasua, oikeita kävelykenkiä... Lista on pitkä. Tuntuu, että nyt kun olen äiti, olen oikeutettu pukeutumaan tylsästi pikeepaitaan ja tylsiin farkkuihin. Ah, eläköön äitiys!

Mitä mieltä olette? Miten teidän tyylinne ovat muuttuneet lapsen jälkeen? Vai ovatko ne muuttuneet lainkaan?

PS. Koska kaupoille lähteminen jo imetyksen, ja no.. Lapsesta irtautumisen takia (huomenna olen lähdössä freelancetöihin illaksi ja ajatuskin erosta hirvittää) on hankalaa, jäljelle jää nettishoppailu. Tehokasta, aikarajatonta ja edullista. Mutta... Mikäköhän mahtaa tätä nykyä olla vaatekokoni? Kuppikoko on vaatimattomasti paisunut E-F-kuppiin, mutta muusta en olekaan enää varma.

14 kommenttia:

 1. Mun vaatekerta koostuu lähinnä shortseista ja topeista. Harmittaa, kun ei voi oikeastaan edes t-paitoja pitää, koska muuten pitäis ottaa koko paita pois, kun imettää. Topit on käteviä, kun sieltä saa rinnan helposti ulos. Ja mitään hienoa ei voi pitää, koska minäkin saan kaikenlaista lastia päivän mittaan vaatteilleni. Oikein harmittaa, kun löysin alennuksista hienon paidan ja nyt en voi pitää sitä, koska se tosiaan on hieno, enkä halua pilata sitä puklutahroilla.Ulkoilessa jalassa on aina lenkkarit. En osaa mennä kävelylle millään lipslaps sandaaleilla, joista tulee nilkat kipeiksi ja hiertää. En siis ole mikään tyylileidi vaunukävelyllä.Ja tosiiaan oon kans kattellut Aniinan vaatteita ja oon aivan kade, kun toinen voi näyttää niin tyylikkäältä äidiltä. Kai sitä pystyis samaan, jos vähän panostais, mutta tällä hetkellä tyydyn laittamaan perusvaatteet ja ripauksen ripsiväriä. :)

  VastaaPoista
 2. Mulla ajo äitiyden myötä aika ohi megakireistä pissaliisa-releistä, jonka tyyppisiä muutaman satuin omistamaan...mikä nyt 3-kybäselle muutenkin on pelkästään positiivinen juttu :) Tai no ehkä kenelle tahansa :PMuuten kyllä tyyli säilyi samanlaisena rentona kuin ennenkin, ja ehkä erityisesti duuniinpaluu palautti takas normikuviohin muutenkin. Sitä mieltä kyllä oon, että vaikka himassa "pukeutuminen" onkin periaatteessa turhaa, tekee se nuupahtaneen yönsä läpeen valvoneen mutsin omalle fiilikselle ihan hyvää. Eli jos ei nyt mitään tyylikkäitä asukokonaisuuksia, niin ainakin läjä kivoja, sporttisia himakuteita, niin fiilis paranee ihan taatusti! :)

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä joskus on kiva laittautua enempi ja joskus vähempi :D Kotona oon vaan jossain ihan "kotivaatteissa", jotka sitte on sen näkösiäkin :)Muuten, ootko vaihtanut kirjaintyyliä? Oli jotenki hankala lukea, vai johtuukohan vaan mun koneesta tai harittaako mun silmät väsymyksestä :D

  VastaaPoista
 4. Yksi tyylikkäimpiä äitibloggaajia, joita olen nähnyt (blogissa), on Magicpoksin Maj! Miten hän onnistuukaan kerta toisensa jälkeen pukeutumaan niin.... äh, en keksi tähän mitään adjektiivia, käytännöllisesti, mutta silti niin......... SIISTISTI. Täytyy myöntää, että kaappini tällä hetkellä pursuaa topeista, joiden ajattelen olevan hyvin käytännöllisiä imetystä ajatellen. Kaupungille lähtiessä niiden toppien päälle on helppo pukea mm. yksi suosikeistani eli rento ja ilmava kauluspaita, josta saa napit auki (taas kerran, imetystä ajatellen). Samalla jos toppi sattuu likaiseksi menemään, saa tuolla kauluspaidalla sen peitettyä. Oon myöskin hamstrannut 40kpl harsoja. Onko niistä OLLENKAAN apua niiden maitotahrojen välttämisen kanssa?

  VastaaPoista
 5. Jos oikein ihmisten ilmoille lähdetään, niin laitan parempaa päälle. Kotona oon kyllä missä krompsuissa hyvänsä :D Yleensä peittelen vaatetuksella mahdollisimman hyvin vatsan kohdalla löllyvää löysää ihoa...

  VastaaPoista
 6. APUA mitä fontille tapahtui ? Ei saa mitään selvää..

  VastaaPoista
 7. Olin raskauden aikana aivan varma, että ku oon synnyttäny, käytän vain kulahtaneita lökäreitä ja jotain iänikuista t-paitaa. Mutta kodin ulkopuolelle en ole vielä sellasissa kuteissa lähteny, että ihan on mekkoja ollu päällä näillä tappohelteillä :) Kotona tietenkin aivan sama mitä sitä päällään pitää. Meikkaan ja laitan hiukset oikeastaan jokapäivä. Se on mulle sitä omaa aikaa, ja onhan se kiva näyttää hyvältä vaikka äiti onkin :)

  VastaaPoista
 8. Veijohan syntyi sydäntalvella, joten pukeuduin kuukausitolkulla samoin kuin loppuraskauden: ulkona koon 44 toppahousuihin, toppakenkiin ja tilavaan toppatakkiin :D Sisällä mammamalliston verkkareihin, tosin GT:n pitkät topit vaihtuivat Henkan imetyspaitoihin. Mut kyllä mä nykyään jo ihan nätisti pukeudun sitä mukaa, kun vanhat vaatteet mahtuu päälle...

  VastaaPoista
 9. Mun tyyli ei ole ainakaan huomattavasti muuttunut äitiyden myötä. Edelleen käytössä on korkeat korot ja lyhyet helmat! Mulla oli pitkään kotona käytössä perus t-paidat ja collegehousut, mutta pidemmän päälle olo alkoi tuntumaan nuhjuiselta, joten nykyään käytän ihan kotonakin niitä kivoja vaatteita. Niinä harvoina kertoina kun lähden mihinkään (edes kauppaan) tulee laittauduttua vähän enemmän :)

  VastaaPoista
 10. Olen aina ollut hiukan poikatyttö ja lapsena ja vielä teini-ikäisenäkin inhosin mekkoja ja hameita. Intin aikana niitä kuitenkin alkoi vapailla eksyä päälleni. Sitten pikku hiljaa taas tulin arkisemmaksi ja nyt taas lapsen synnyttämisen jälkeen olen kahminut hameita/mekkoja/tyylikkäitä vaatteita. :)

  VastaaPoista
 11. Osaat kyllä loistavasti muuttaa ajatuksia sanoiksi. Olen kuukauden päivät seurannut blogiasi ja monet ajatukset ovat olleet kuin suoraan suustani. Linkitin blogisi omaani. Toivottavasti se on ok?Tessa

  VastaaPoista
 12. Hmm. Pojan syntymän jälkeen oon käyttänyt kotona lähinnä miehen vanhoja t-paitoja (helppo vaihtaa vaan uus päälle) tai toppeja. Housuina rennot colleget tai ihan mitkä tahansa paitsi farkut.Meikannut oon varmaan 3 kertaa 8kk aikana. Hiuksia ei vaan kerkee kun harjata ja laittaa ponnarille.Niin ja vaatteiden osto on vaikeaa kun kuppkoko kasvoi E:stä H:on

  VastaaPoista
 13. Hei apua, älä nyt viitti :DSitä paitsi näytit tosi kauniilta siinä kuvassa, joka oli vauva-lehdessä :) Bongasin pari päivää sitten!

  VastaaPoista
 14. Itse en ole koskaan oikein jaksanut panostaa pukeutumiseen, joten siinä en ole mitään "hävinnyt" äidiksi tulon myötä. Korkkarit ovat jääneet, mutta toisaalta lihomisen myötä ehkä kanssaihmisten silmiä ajatellen parempikin niin (vrt. bambin kaviot ja sian sorkat).. :DEniten harmittaa se, ettei aikaa ole enää hiustenlaittoon. Nykyisin tavaramerkinni on vesimelonin kokoinen sotkunuttura - kyhätty kokoon ehkä eilen, tai kolme päivää sitten. Meikkiäkään ei tule sudittua enää naamaan juuri aurinkopuuteria ja ripsiväriä enempää, mutta ei haittaa!Oikeastaan tykkään tästä nykyisestä tyylittömyydestä enemmän, kuin entisestä tyylittömyydestäni. :)

  VastaaPoista