Social Media Icons

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Laiskat lauantaiaamut

5 kommenttia , , , Share It:

Lauantaiaamuissa on toivoa. Lapsena ne olivat niitä aamuja, kun piirrettyjä tuli televisiosta tuntikaupalla ja aamupalaksi sai kaakaota ja paahtoleipää ruisleivän & puuron sijaan. Arkiviikko on takana, yksi vapaapäivä vielä edessä. Lauantaisin sai jäädä sänkyyn makaamaan jos väsytti. Lauantaisin oli karkkipäivä ja saunavuoro.

Nyt, aikuisena tässä on jouluaamun tunnelmaa. Hiljaa hiippailen keittiöön keittämään kahvia ja paahtamaan leipää, hiljaa, etten vain herättäisi nukkuvaa vauvaa. On lämmin. Naapurista kuuluu hiljaisia elonmerkkejä. Makuuhuoneesta kuuluu tyytyväistä tuhinaa. Kahvi tippuu. Varovasti käyn sängylle makaamaan, katselen nukkuvaa kääpiötäni. Pala nousee kurkkuun. Voiko joku olla näin ihana? Olisinko voinut joskus kuvitella olevani näin onnellinen?

Meidän perheessämme lauantaiaamuista on muodostunut odotettuja ja tärkeitä yhteisiä hetkiä. Silloin ei herätyskello soi, silloin ei ole kiire. Silloin saa köllötellä sängyssä ja hengailla kotona koko päivän pyjamassa. Silloin ei saa riidellä. Silloin ei siivota. Silloin me katselemme yhdessä Himmua, kutittelemme hänen pieniä sormia ja varpaitaan, suukotamme pulleaa vatsaa. 

Mitä te teette viikonloppuaamuisin?

5 kommenttia:

 1. Otetaan aamurutiinit vähän rennommin, kun viikolla eli juodaan kahvia nauttien, syödään aamupalaa vähän kauemmin ja suunnitellaan mitä kivaa lauantaina tehtäisiin :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa niin ihanalta, teidän lauantait :) Meillä katsellaan ja kutitellaan vielä masussa majailevaa pikkuista, siellä se jumppaa ja hikottelee. Ja aika onneks menee niin nopeeta että kohta meilläkin katsellaan ja kutitellaan vauvaa ihan oikeasti :)

  VastaaPoista
 3. kuulostaapa ihanalta. Ja voin vain kuvitella, että kunhan saan tämän pienen pojan mahasta ulos, kuinka katselen häntä ja tunnen vaan sen miten onnellinen voi ihminen olla. Elämässä pitää olla niitä hetkiä kun kaikki näyttää vaaleanpunaiselta :)

  VastaaPoista
 4. Meillä lauantai on ihan kun mikä tahansa päivä. Johtunee siitä et minä ja mies tehdään vuorotyötä ja nyt äippälomalla rytmi mulla on aina sama ja miehellä työn mukaan.Välillä sitä toivoo et olis päivätyö, niin voisi nauttia tiettyinä aikoina vapaista mutta sitten taas.. Miehellä voi olla välillä jopa viikon vapaata kun on ollut vuoronsa töissä. Nekin hetket on aika luksista.

  VastaaPoista
 5. Meidän viikonloput menee kotona löhöillessä ja shoppaillessa. Eipä sitä ihmeempiä rankan viikon jälkeen viitsi tai jaksakaan. :) Ps. Ihana blogi sulla, jos en ole sitä jo kertonut. Seurailen aktiivisesti :)

  VastaaPoista