Social Media Icons

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kun prinsessan patjan alle eksyi hajuherne

14 kommenttia , , , , Share It:Muistatteko, kun annoin luvan kivittää jos kirjoittaisin jäkikasvuni kakkajutuista? Perun sanani, koska tämä postaus käsittelee juurikin sitä, sinappikakkaa ja kamalia pieruja. Eli kun on kyse mahavaivoista. Pahanhajuisista vatsavaivoista.

En syö papuja, herneitä, ruisleipää, sipulia, kaalia.. Mitään mikä turvottaisi minua itseänikään. Silti jokaisen syötön jälkeen alkaa armoton tuskainen vääntelehtimen ja hirmuinen tulistuminen (röyhtäyttäminen ei auta). Jalkojen pumppaaminen yleensä auttaa (haisunäätääkö minä haudoinkin yhdeksän kuukautta?) ja pystyasennossa on parempi olla. Iltaisin alkavat järjettömät raivokohtaukset, siis kymmeniä minuutteja kestävä huutokonsertti. Silloin ei auta itku eikä Maamme-laulu. Naapurissa varmaan luullaan, että joku tekee kuolemaa.

Nämä ilmavaivat, kavereiden kesken pierut, aiheuttavat ajoittain pahennusta. Eilen seisoin kassajonossa vaunujen kanssa kun tytsy päästi arviolta kuukauden ilmat pihalle kovaan ääneen. Yritin pidätellä nauruani, mutten voinut olla punastumatta, kun vanhempi rouvashenkilö edessäni katsoi minua hyvin paheksuvasti ja pyöritteli silmiään. En silti rohjennut selittämään, että ne raksaduunarin synninpäästöltä kuulostaneet aromikkaat töräykset kuuluivat Emmaljungista, eivät minusta. Sen sijaan tyydyin katsomaan vaunuissa oops, I did it again-näköisenä mätänevää kupetteini hedelmää.

Onko muilla kokemusta mahakipuilusta? Mikä teillä siihen auttaa? Meillä eivät ole tepsineet apteekista saatavat kuplia rikkovat tipatkaan. Himmu kakkaa noin kaksi kertaa viikossa niin, että kakkaa valuu nilkkoihin saakka ja toisinaan sitä voi bongata myös bodyn kainaloista.

14 kommenttia:

 1. Meillä kakattiin kyllä päivittäin, mutta siltikin oli koliikkista vatsakipua. Iltaisin meni aikaa saada poika nukkumaan kunnes eräs tuttu lääkäri sanoi, että lasta saa nukuttaa vatsallaan valvotusti tuossa iässä ja kääntää vaikka sitten selälleen, kun lapsi nukahtaa - jos teillä on lopuilla sen masun suhteen siis! Ja meillä se auttoi :) Mitkään tipat ei meilläkään toimineet, vaikka kokeiltiin kaikkea mahdollista. Ja peräsuoltahan voi stimuloida peräaukolta esim. kuumemittarilla, jolloi voisi tulla ne ilmatkin nopeammin ulospäin :) Sitä en kylläkään suosittele ihan jokaisen vaipan vaihdon yhteydessä suoritettavakso, mutta välillä sitäkin voi kokeilla, jos vaan itse kykenet siihen.

  VastaaPoista
 2. Meillä ovat auttaneet cuplaton, röyhtäytys syötön välissä, mahalla nukutus ja mahalla kanniskelu. Välillä muutamia "kuplia" jää kiusaamaan masuun ja niitä saa työn ja tuskan takaa aina yrittää saada pois. Onneksi tuo masuvaiva-aika on niin lyhyt :)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin nuo pierut kuuluvat ja haisevat todella pahalle, kun pikkuinen ei oikein osaa röyhtästä niin ilmaa kertyy mahaan. Vielä ei oo tarvinnu ostaa mitään lääkettä siihen mutta harkinnassa on ollut. Voin sitten tulla kertomaan jos osttan :) Meilläkin saattaa illalla huutokonsertti kestää monta tuntia juurikin näissä kymmenen minuutin pätkissä.

  VastaaPoista
 4. meillä oli kunnon koliikkihuutoa, pieruja itkua ennen ja jälkeen. Meillä oli käytössä cuplaton, mahallaan kanniskelu illat pitkät ja mahallaan pito muutenkin. Kakkaa tuli joka toinen päivä, joten se oli sinällään ihan ok.Vauvahieronta voi auttaa, me käytiin myös viimeisenä oljen kortena vyöhyketerapiassa. jos olisin ollut viisaampi, olisin mennyt sinne jo huomattavasti aiemmin, sillä se auttoi selkeästi. Ensimmäisen kerran jälkeen niitä pieruja tuli ihan vallattomasti ja huuto oli sen mukaista, mutta seuraavien kertojen jälkeen oli monta päivää putkeen iltoja, milloin ei tullut huutoa kuin puolet totutusta. Me kävimme muistaakseni 3 kertaa, ja lopulta meillä auttoi myös se vanha tuttu aika. En uskonut että se voisi vaikuttaa, mutta niin vaan 3,5kk ikäisenä ne itkut väheni ja väheni.Meillä SOhvi on kyllä huutanut synnäriltä asti. Välillä niitä pieruja, välillä koliikkia, ja välillä omaa turhautumista. Siis kaiken nälän ja muun lisäksi. Meillä ei ole koskaan oltu hiljaa, eikä sitä olla nytkään. Nyt niille pieruille ei onneksi enää itketä.

  VastaaPoista
 5. Ja muuten miellä ei olla vielä kertaakaan koettu kakkaa nilkkoihin/kaulaan asti. (Odotan innolla!)

  VastaaPoista
 6. Meillä kananmuna aiheutti kovat vatsakivut ja ilmavaivat. 1-vuotissynttäreillä kananmuna-allergia saatiin todeta, kun munakakkupohjasta tuli pahat näppylät ja turvotus suun ympärille :-(. Koviin vatsavaivoihin saattaa olla syynä jokin muukin yliherkkyys.

  VastaaPoista
 7. Voi jeesus, oonko mä ihminen joka kirjoittaa netissä tällaisiin vastauksia?!No, Tissilällä on masuvaivoja tietty myös. Mulla on nyt kokeilussa vauvahieronta,missä pääpainpo on jaloissa (pumppaus) ja masussa. Oon lukiopsykologian oppikirjat lukeneena (olenhan sentään ylioppilas :D) päätynyt myös Pavlovin koirat-efektin suunnitteluun ja hieron tissilää Dr Hauschkan ruusuöljyllä iltaisin, jotta hänn yhdistäisi ruusuntuoksun nukkumiseen ja nukahtaisi helposti masuvaivoineenkin :D

  VastaaPoista
 8. Meillä kotiutumisen jälkeen mahavaivoja oli oikeastaan vähän, mutta noita pieruja ja lörökakkoja senkin edestä. Parhaimmillaan sain päivässä siivota kahdetkymmenet pahanhajuiset keltaiset kakat! Milloin vaipasta, milloin hoitopöydältä, milloin jostain siltä väliltä. :DToivotaan että se mahakin alkaa toimia, jos kumminkin ääntä ja hajua tulee riittämiin.

  VastaaPoista
 9. Meillä oli 3,5kk koliikki. Yleensä iltaisin-öisin oli 3 tuntia suoraa huutoa mihin ei auttanut mikään. Oli siis myös aika vatsavaivainen vauva. Meillä auttoi maitohappobakteeri! Kokeile ihmeessä:) vaikka aika kallista onkin mutta sen arvoista!!:)

  VastaaPoista
 10. Kiitokset vinkeistä! Meillä on ollut käytössä Disflatyl, cuplaton, maitohappobakteerit.. Mahallaan olo auttaa toisinaan hetkeksi, mutta sitä paniikkia joka iltaisin syntyy on vaikeaa lievittää millään.Omm, olenko mä tällainen ihminen joka kirjoittaa näitä? :D Mä mietin pitkään, kehtaanko julkaista tän vai en... :D

  VastaaPoista
 11. Meidän neiti ähisee ja puhisee 24/7. Onneksi yöaikaan vähemmän. Ilmavaivoja on jatkuvasti ja ne todella haisevat pahalle. Nyt on vielä ongelma siinä, että kakkaa ei ole tullut moneen päivään, niin toisen olo on selkeästi aika tuskainen, kun vaikka päkistellään, mitään ei tule ulos. :-( Kurja katsoa pienen huonoa oloa.

  VastaaPoista
 12. hei siihen jos kakka ei tule, auttaa luumu. En muista mikä suositus on ihan pienelle vauvalle, mutta kaipa sitä voi pieniä määriä antaa sitäkin. Esim. ihan vauvan luumusosetta sekoittaa äidinmaitoon, tosi pieniä määriä siis vaan. Mutta tehoaa ihan pirun hyvin siihen, jos se kakka ei luista :)

  VastaaPoista
 13. Meidän murusella on ollut myös ilmavaivoja ja vyöhyketerapiassa käytiin viisi kertaa ja väittäisin, että siitä on ainakin jonkinlaista apua ollut. Terapeutti ehdotti vielä kuudetta kertaa, mutta koska jo viisi kertaa kirpaisi (yht. 175€) päätettiin jättää kerrat siihen. Muutenkin olen kuullut yleisimmin suositeltavan 3-4 kertaa.

  VastaaPoista
 14. Meillä oli koliikkiepäily tytöllä, kun oli aivan pieni. Huusi kuin pistetty sika, piereskeli aivan hallitsemattomasti ja kakkaa piti vääntää itkun ja ähellyksen kanssa. Käytin lastenlääkärillä itse asiassa muun vaivan kanssa, mutta kysyin sitten tästäkin. Vanha kettu kirjoitti Levolacia. 3-5 ml annoin sitten ruutan kanssa suuhun päivittäin - ja tadaa (!) homma helpotti heti. Puolen vuoden iässä ei enää tarvittu ekstrakuitua, kun sitä alkoi tulla ruokavaliostakin. En tiedä toimisiko teillä, mutta ehkä kannattaa ainakin kokeilla. Turvallista eikä maksa paljoa.

  VastaaPoista