Social Media Icons

torstai 9. kesäkuuta 2011

Zeniläistä mielenrauhaa

2 kommenttia Share It:Kymmenen päivää laskettuun aikaan, alle kaksi viikkoa. Tuntuu jokseenkin hurjalta, että hetki sitten siihen oli vielä kaksisataa päivää. Nyt päivät on laskettavissa sormin. Se tuntuu jonkinlaiselta etapilta, suurelta etapilta. Vauvan tulo on hetki hetkeltä konkreettisempaa. Mitä lähemmäs laskettu aika tulee, sitä rentoutuneempi ja stressittömämpi huomaan olevani. Kaikki ei ole koossa, en ole hankkinut vielä niistäjiä tai vatsaa pehmentäviä tippoja, mutta viime päivinä olen alkanut ajatella, ettei kaikkea tarvitsekaan olla valmiina tai varmuuden vuoksi. Apteekkiin on matkaa 400 metriä ja meillä on auto alla, jos jotain suurempaa tarvitsee hankkia kauempaa.

H:lla sen sijaan paniikki kasvaa. Aina kun minua supistelee hän puoliksi toiveikkaana, puoliksi kauhuissaan kysyy: "joko mennään?". Hänellä on kummallisia, puuskittaisia siivousvimmoja, koska hän haluaa, että koti on järjestyksessä ja ultrapuhtaana vauvan kotiutuessa. Melko suloista.

Minä taasen tyydyn toivomaan, että tämä kokovartalorentous ja viimeisten päivien euforia ei johdu jonkinlaisesta helletranssista, tai jos johtuu, toivon sen jatkuvan. Transsin, en helteen. Aamuisin (aamupäivisin) herään lakanaani muumioituneena ja olo on tequilapullon jäljiltä, mutta kun hyväksyin sen tosiasian, että herättyäni minun ei tarvitse mihinkään hetkeen höntyillä, alkoivat aamuherätyksetkin maistua paremmilta.

Näitä helteisiä kesäpäiviä olen ajatellut juhlistaa hömppöhömppöharlequin-pokkarilla ja jääteellä. Rusketus tullee kuitenkin purkista, ravunpunainen hehku iholle auringosta. Mitä teillä on suunnitelmissa?

2 kommenttia:

  1. Mullakin oli vielä muutama viikko sitten hirveä stressi siitä, että ehdinkö varmasti ostaa kaikki turhatkin asiat valmiiksi.Sitten tajusin, että kyllähän ilmankin niitä pärjää. Ja kun oon lopettanut turhan stressaamisen, menee päivät paljon paljon mukavammin rentoutuessa. Se me ollaan ansaittu! :)Meillä myös jos vähänkin supistaa, on mies jo ovella sairaalakassin kanssa valmiina lähdössä :'D

    VastaaPoista
  2. Nenänniistäjät ja muut voi ihan hyvin ostaa vasta sitten kun niitä tarttee, ja sairaalakassin ehtii pakata sit kun on lähössä sairaalaan (ja jos tulee äkkilähtö ni neuvolakortti riittää, mies voi tuoda loput myöhemmin) ei kannata stressata niiden kanssa :) Mä mökötän sitkeesti sisällä näillä helteillä, paljon viileämpää kun ulkona! Muutun kauheeks hirviöks tässä kuumuudessa, sääliks käy miestä :'D

    VastaaPoista