Social Media Icons

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Missio: yksikään ei nuku

5 kommenttia Share It:
Tämän postauksen tekeminen on vienyt kaiken kaikkiaan kuusi päivää. Kuusi päivää. Suurimpana syynä radiohiljaisuuteen lienee juhannuksen mökkireissu ja internetin parin päivän toimintakatkos.Olen melko varma, että lapseni on nuorin vaikeasta unettomuudesta kärsivä yksilö päällä maan. Tai sitten hänellä on vain mitä parhain ruokahalu. Päivisin on jaksoja, jolloin hän syö puolen tunnin välein. Siis syö puoli tuntia, nukkuu katkonaisesti puoli tuntia ja syö puoli tuntia. Vähitellen tieto siitä, että Himmun paino nousi syntymästä viikossa 200g (normaalisti vauvojen paino laskee ja he pääsevät syntymäpainoonsa vasta kahden viikon iässä) ei tunnukaan enää niin ihmeelliseltä. Himmu on siis hereillä, mielestäni suurimman osan aikaa, mutta onnekseni hän on varsin hyväntuulinen lapsi (koliikki-itkut tästä vielä nyt puuttuisivatkin). Öisin hän herää tunnin välein syömään ja pari kertaa yössä on hereillä pidemmän jakson, jolloin hän hymyilee ja kujertelee, tahtoisi siis seurustella. Varsinaiset itkuraivarit on laskettavissa yhden käden sormilla, onneksi. Himmu tyytyy vain ähistelemään aikansa, ja jos mitään ei kuulu, tulee kiukku.
Olin aiemmin peloissani, etten heräisi vauvan itkuun, mutta se pelko on ollut varsin turha. Jos hän edes hengittääkin raskaammin, yöuneni katkeavat veitsellä leikaten. Otsikko on hieman harhaanjohtava, sillä talviunta nukkuva avokkini ei herää kuin kovaan huutoon. Teoriassa tässä on puolensa  -  periaatteessa voisin hyvällä omatunnolla jättää lapsen iltaisin H:n hoiviin ja painua lepäämään, mutta käytännössä näemme vain iltaisin ja sen ajan olen halunnut olla hänen kanssaan. Enkä sitä paitsi oikein osaa nukkua, jos Himmu valvoo.

Nukkuminen on helpompaa yö yöltä. Lieneekö syynä väsymys vai paremmin nukkuva lapsi, en osaa sanoa. Viime yönä lauloin hoosiannaa kun kupeitteni hedelmä viihtyi höyhensaarilla yhtäjaksoisesti hurjat kolme tuntia!

Miten teillä nukutaan?

5 kommenttia:

 1. Täällä tyttö on 1kk 2pvä. Ja nukkuu joskus jopa 4-5h putkeen..Muutenkin nukkuu aika hyvin, MUTTA! täällä on sitten taas "koliikki" itkua :/ Itkee joskus kivat 2h putkeen, että on seuraavan viikonki vielä korvat kipeet!

  VastaaPoista
 2. Täällä poika viikkoa vajaa puoli vuotta. On ollut aina tosi hyvä nukkuja. Ekat kaks viikkoa meni epämääräsellä rytmillä ja useilla yöherätyksillä, mutta sitten alkoi heräämään vain kaksi kertaa yössä syömään, ja 2kk iästä eteenpäin enää kerran aina tähän päiväänkin asti. Hän on nukkunut 3vk ikäisestä asti viereisessä huoneessa yksin (seinän takana), koska en saanut hänen uniähinöiltään itse nukuttua juuri ollenkaan. Meillä tää systeemi on toiminu tosi hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. Meidän poika on reilut 2 kuukautta vanha. Ja todella hyvä nukkuja. Ihan ensimmäisiä öitä kotona heräili pari-kolme kertaa. Suunnilleen viikon iässä alkoi heräilyt jo vähentyä yhteen kertaan, nykyään nukkuu yöt heräämättä. Luulen, että pojan isolla koolla on jonkinlaista vaikutusta asiaan. Tai vaihtoehtoisesti hän on perinyt vanhempiensa erinomaiset unenlahjat. ;)

  VastaaPoista
 4. Meillä Väpä on ollut aina hyvä nukkuja, tietty rytmi oli melkeempä heti syntymän jälkeen eikä silloinkaan paha. 4tunnin välein syöttö. Kyllä se silloin tuntui rankalta ja olin ihan rättipoikkiväsynyt, mutta onneksi siihen sitten tottui nopeasti. 4kk iässä Väpä alkoi nukkumaan yön heräilemättä, riisivellillä ehkä osuutta asiaan, mutta itsehän silloin heräilin 4tunnin välein ihan automaattisesti! :---D Niinkuin Sirkku, mä uskon että Väpän koolla on ollut osuutta asiaan siinä määrin, että nukkui hyvin tai sitten vaan tosiaan on perinyt hyvät unenlahjat äidiltää! :----D

  VastaaPoista
 5. Meiän neiti on reilu 2 kk. Jos nukahtaminen menee lähemmäs puolta yötä niinkuin nyt on useemman päivän mennyt, saattaa neiti nukkua posottaa 6 asti aamulla. Ja syötyään jatkaa uniaan jopa yli yhdeksään, heräten välillä vain syömään. Tai tänään neiti itseasissa heräsi ekaa kertaa vasta seitsemän jälkeen. Ja jos saan tytön ajoissa nukkumaan, neiti herää kerran alkuöstä ja kerran aamuyöstä syömään. Ja ylös noustaan joskus 7-8 välillä.

  VastaaPoista