Social Media Icons

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Jumppapalloa ja suklaata

9 kommenttia Share It:


Viime yö oli hirveä. Kahden aikoihin alkoivat oikeasti kipeät supistukset, jotka voimistuivat voimistumistaan. Ähkin, puhkin ja join vadelmanlehtiteetä. Voitonriemuisena nautin jokaisesta supistuksesta ja ajattelin, että nyt se on menoa. Innosta hihkuen vedin syvään henkeä supistusten tullessa ja suorastaan ylpeänä laitoin käden vatsalleni tunteakseni kuinka se kovettui kivikovaksi. Seitsemän aikoihin aamulla supistukset kuitenkin loppuivat kuin seinään  -  ne eivät laantuneet ensin eikä niiden väli pidentynyt, ne vain... Loppuivat.

Tänään aamulla (aamupäivällä) olin tietenkin zombie-horroksessa viiden tunnin yöunien jälkeen. Oli huono olo, päätä särki, vatsaa juimi eikä helle varsinaisesti helpottanut oloani.  Päivä tuntui lähtevän käyntiin herkullisen grilliruoan, shiatsuhoidon ja saunomisen jälkeen ja nyt tunnen olevani henkeä täynnä kuin kaljapullo. Antaa palaa, kakara, minä olen valmis synnyttämään! Nyt pompin jumppapallon päällä ja nautiskelen maitosuklaata. Vadelmanlehtiteen juomisen skippaan tältä illalta, sillä ajatus kuumasta, kofeiinipitoisesta juomasta ei houkuttele, ei näillä helteillä, ei näillä yöunilla.

Harjoitussupistuksia siis tulee edelleenkin, joka tuntiin on laskettavissa niitä ainakin neljä. Tuntuu, ettei enää voi kävelläkään, ei kyykistyä, ei nousta ylös. Ei ilman harjoitussupistusta.

Miten jakselevat muut odottajat? Entä "valmiit" luontokappaleet, äidit?

9 kommenttia:

 1. En edes kehtaa valittaa omista vaivoista, kun lukee sun juttuja :)Tehtiinkö sulle muuten jonkunlainen synnytystapa-arvio vikalla lääkärikäynnillä?

  VastaaPoista
 2. Täällä voidaan hyvin :) Supistukset ovat vähenneet, mikä on tietysti tässä vaiheessa toivottavaakin. Tuo harjoitussupistelu kuulostaa kyllä melko lupaavalta! Ja voihan olla, että nekin jo kohdunkaulaa kypsyttävät, vaikkeivät vielä varsinaisia synnytyssupistuksia olekaan :)

  VastaaPoista
 3. Täällä pikkumies pullahti maailmaan tiistaina (rv 38+6) ihan ilman ennakkovaroituksia :) Yhtäkkiä meni vedet ma-iltana ja 12h myöhemmin poika oli syntynyt.Onneksi ehdittiin muutto ja kaikki saada alta pois ja nyt voidaan vaan nauttia kesästä ja supersuloisesta tyypistä :DTsemppiä viime metreille! Muista ottaa synnärille iiiiso juomapullo mukaan, siellä on näillä keleillä tosi lämmin.

  VastaaPoista
 4. Musta tuntuu että tää lapsi on mun sisällä viel joulunaki. MD tulee niin harvoin supistuksia, ei edes joka päivä. Nyyh ja mä kun toivoin että syntyis reilusti etuajassa.

  VastaaPoista
 5. Sulla on aivan huippublogi, kiitos siitä. Olen lueskellut sitä jo pidemmän aikaa, mutta nyt vasta kommentoin.Mä olen supistellut viikolta 26 lähtien joka ikinen päivä. Eivät tee mitään kohdunkaulalle ja joka kerta, kun käännän yöllä kylkeä, herään hirveisiin, koko vatsan supistuksiin. Viikkoja (vasta) 33 + 0. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Ompa ilkeää antaa toivoa ja sitten supistukset loppuu :D Mutta toivottavasti se teidän Aarre sieltä pikaisesti syntyy eikä anna enää kauaa odotuttaa itseään :)Voin kuvitella sun tuskan tän helteen johdosta, koska oon itekkin aivan rättipoikki loppu tähän kuumuuteen. Vo jessus, oikeen innolla odottelen loppukesää kun maha tästä vielä kasvaa ja jos on näin lämmintä :)

  VastaaPoista
 7. Hui jännää! Oon samaa mieltä Tuitun kanssa, ehkä noi oli jo tervetulleita eli kohdunkaulaa kypsyttäviä supistuksia. Pitääkin alkaa seuraamaan sun blogia päivittäin, ei taida enää kauaa mennä :)Meilläkin päin harjoitussupistelee tauotta, toivotaan silti että ehditään saada muutto pois alta ennen muksun maailmaan tuloa :)Ainiin ja ihanaa onnea tulevien häiden suunnitteluun!! Mikäs sen mukavampaa kun makoilla sohvalla kylmä juoma kädessä ja haaveilla tulevasta!J

  VastaaPoista
 8. Mulla on sama laskettuaika eli 19.6, mutta mulla ei ole ollut koko raskauden aikana yhden ainoata harjoitus- tai muutakaan supistusta, ei vaikka kuinka rehkisin, siivoaisin tms. :( Ei siis merkin merkkia siita, etta vauva olisi millaan tavalla valmistautumassa maailmaan tulemiseen. Toisaalta se on todella turhauttavaa, mutta sitten kun kuuntelee kuinka tukalaa esim. sinun elamasi on jatkuvien supistuseten kanssa niin pitaa kai miettia uudelleen. Jaksamisia ja toivottavasti paaset tositoimiin pian.

  VastaaPoista
 9. J, ole onnellinen vaan. ;) Ei muuten mitään, mutta kaikki menee puolella teholla.. ei tehty synnytystapa-arviota. Se kuulemma tehdään aina synnytysosastolle mennessä kättärillä, niin eivät erikseen lähettäneet mua sinne. Uskoivat kai, että se nelikiloinen köriläs mahtuu hyvin ulos :DTuittu, toivotaan näin! Toivottavasti sä pääset harjoitussupistuksistasi eroon :)Anu, onneksi olkoon, onnea hurjasti! Olen kade.. :)Minna, vielä se sieltä tulee, elä huoli. Onhan laskettuun aikaan sullakin vielä tovi :)Elli76, kiitos kovasti! :-) Tosi kurjaa kuulla, että sua on supistellut kovasti jo noin aikaisin. Mullakin oli noilla viikoilla vielä paikat ihan kiinteät (hohooh, kuulostipas hauskalta!), mutta rv 35 lääkärintarkastuksessa olikin pehmenneet ja vauvakin laskeutunut hyvin. Eli älä menetä toivoa, paljon voi tapahtua lyhyessäkin ajassa ;)Jansku, sanopas muuta! Tulisi kerralla tai olisi hiljaa. Kannatan tietenkin ensimmäistä vaihtoehtoa, koska hiljaiseloa ei olla vietetty. Nythän luvattiin ilmojen viilenevän, luodaan me kaikki toivo siihen. Kotiin kannattaa hankkia tehokas pöytätuuletin, jossei sellaista jo ole, viilentää ja helpottaa tukalaa oloa maksimaalisen paljon. Jayd, toivottavasti saat piakkoin (tai, no, pian kyllä, mutta jos lähipäivinä...) lukea synnytyspostausta! :-D Kiitos kovasti! Vaikka tuskin ensi kesänä vielä kuitenkaan, mä tahdon isot prinsessahäät, joihin ei riitä budjetti eikä suunnitteluaika vielä 2012 kesälle. :DKati, ai, hauska kuulla, että sullakin on LA sunnuntaina! Infoa heti, kun poksahdat :) Kannattaa olla ihan tyytyväinen, jos ei supistele, on nimittäin tosi tukalaa, kun tuntuu, ettei voi tehdä mitään ilman kramppeja.

  VastaaPoista