Social Media Icons

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Ankaraa treeniä

10 kommenttia Share It:
Tahatonkaan treenaaminen ei saa hymyä huulille.

Kohdulta nimittäin. Viime päivinä olen jaksanut hämmästellä useampaan otteeseen, kuinka paljon harjoittelua se kaipaakaan tulevaa koitosta varten. Koska sitähän ovat harjoitussupistukset. Harjoitussupistukset, jotka alkavat tuntua kivuliailta ja tukalilta. Harjoitussupistukset, joita tulee istuessakin kymmenenkin kertaa tunnissa. Ehkä tällainen kova treenailu kompensoi vuosien liikunnallista passiivisuuttani. Sen minkä taakseen jättää, edestään löytää.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä jouduimme Kätilöopiston päivystykseen, kun supistuksia tuli hyvään tahtiin miltei yhdeksän tunnin ajan, mutta vauvan liikkeitä en tuntenut nimeksikään. Sydänkäyrä oli onneksi hyvä ja liikkeetkin alkoivat taas tuntumaan, mutta tunnin makoileminen paikoillaan kivuliaasti harjoitussupistellessa sai tämän odottajan huutamaan hoosiannaa. Olen vakuuttunut, että kyse on ehkä piinallisimmasta pikkukidutuskeinosta sairaanhoitolaitoksessa sitten sokerirasituskokeen.
Viimeisen parin päivän aikana harjoitussupistusten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti ja laatu muuttunut tukalammaksi ja kivuliammaaksi. Harmillista on, että ne ovat tasaisen kipeitä, eivätkä siis voimistu lainkaan tuntien vieriessä.

On näissä tuntemuksissa jotain hyvääkin  -  kaksi viikkoa laskettuun aikaan on enää kovin vähän, eikä neljä viikkoa odotteluakaan (jos mennään yliaikaisiksi) tunnu niin kauhean pitkältä ajalta.

Miten voivat muut loppuraskauden odottajat? Entä jo synnyttäneet? Tunsitteko harjoitussupistuksia paljonkin?

10 kommenttia:

 1. Mulla ei oo kummallakaan kertaa ollut kipeitä supistuksia ennen synnytystä. Kaikki harjotussupparit olivat kivuttomia, jokseenkin ikävän tuntuisia vaan, kun maha veti kivikovaksi.Toivottavasti sunkaan ei tarvitse kauaa enää kestää !

  VastaaPoista
 2. Harkkareita joka siunaaman päivä, aamusta ilthan. Harvakselthan pari-kolme-neljä oikiata supparia sielä täälä. Mutta menkkajomotuspoltto-suppareita kyllä tuntuu riittävän.. Viikko taaksepäin la-su oli yhtä kipeää supparia molemmat päivät. Mutta sitä jästipäänä jäi oottelhen jotaki selvempää merkkiä, onneksi, maanantaina olivat jo kaonneet. Mutta tehtävänsä olivat kyllä tehneet, kanava kaonnu melekein kokohnan, paikat pehmeät ja sormile auki ovat. Ens kerrasta saattaapiki saaha jo nyytin sylhin ^_^ Ei malttais oottaa !

  VastaaPoista
 3. Onnekas olet ollut, Meijji. :)Eve, kiva kuulla! Ehkä tämä mullakin auttaisi, viimeksi oli kanavaa jäljellä 2-3cm, siitä tosin on jo kolme viikkoa, ja viime päivinä on noita supistuksia ollut aika tiuhaan tahtiin. Toivotaan siis edistystä!Etkö mennytkin aika samoilla viikoilla kun minäkiin?

  VastaaPoista
 4. Loppu häämöttää jo, tsemiä!Itelläni loppuvaiheessa..tai no ei oikeestaan missäänvaiheessa tuntunu noita harjotus suppareita.. en ite kiinnittäny mitään huomiota, neuvolassa muutaman kerran täti sanoi kun vatsaa tutkiskeli, että nyt kyllä supistaa, koskeeko?! :DDD ai, täh häh..ei mitään tuntemuksia xD mutt kyll ne "oikeet" supparit sit tuntuki, huh heijakkaa ;)

  VastaaPoista
 5. Kaksi viikkoa! KAKSI pitkää viikkoa, kipeitä supistuksia joka välissä :(

  VastaaPoista
 6. Minulla ei esikoisen kanssa ollut harjoitussupistuksia ollenkaan. Koko synnytys oli yhtä suurta supistusta, kun se käynnistettiin ja tippa vahvisti "supistuksia".Nyt kolmeviikkoa ennen la:ta en ole mielestäni tuntenut supistuksia. Kävellessä kyllä välillä tuntuu todella epämukavalta välillä, mutta en osaa sanoa onko näin supistuksen takia vai painaako vauva vain niin kovasti jo tuonne ales. Laitoin sinulle kutsun lukemaan blogiani, tervetuloa kurkkaamaan :)

  VastaaPoista
 7. Kohta se pieni aarre on täällä :)Johanna

  VastaaPoista
 8. Tulinkhan mie viikon sinua perässä, eli nyt tuli se 37 täythen =)

  VastaaPoista
 9. Voih mä muistan sen tuskan, kun piti maata siellä käyrillä, kun supisteli! Se oli kauheinta! :(Ei mee enää kauaa, kun sullakin on jo vauva sylissä!! :)Voimia loppuaikaan!

  VastaaPoista
 10. Mulla on tosi ärhäköitä harjoitussupistuksia semmoiset 1-3 supistusta per tunti, joka ikinen tunti, joka ikinen päivä! Laskettuun aikaan silti vielä 4 viikkoa. Nyt tän kuukauden aikana on ihan selkeästi kipeytynyt ja tihentynyt, lääkäriaika vasta 3 viikon päästä joten en yhtään tiedä onko paikat vielä piukasti kiinni vai ei. Ehkä hermoilen turhasta kun muillakin näyttää näitä tuskia olevan :)J

  VastaaPoista