Social Media Icons

lauantai 7. toukokuuta 2011

Masutuubi, odottajan asusteista parhain

7 kommenttia Share It:
Itse kuulun siihen ryhmään, joka kärvistelee odotusajastaan sen puoli vuotta kun mikään ei istu, sen sijaan että pistäisin koko garderobini uusiksi. Kun kaverini vinkkasi minulle masutuubista, kohautin epäuskoisena olkiani ja totesin, että pidän budjetistani kiinni tässäkin asiassa  -  minä en maksa kolmatta kymppiä typerästä trikookaistaleesta, sanokoot muut mitä sanovat. Kun paidat alkoivat jäädä lyhyeksi, niin että äitiysfarkkujen trikookangas vilkkui selästä viidentoista sentin verran, aloin miettimään asiaa uudestaan. Mulla on hankittuna kolmet äitiysfarkut ja kahdet äitiysmalliset verkkarit (rahaa näihin kaikkiin on ehdottomasti, maksimissaan käytetty 100e, josta käytännössä koko raha on peräisin sponsoreilta), mutta silti, näillä ilmoilla ja näillä viikoilla ajatus farkuista ahdistaa, eikä verkkareissakaan voi kulkea koko aikaa. Reiteni eivät ole salonkikelpoiset legginsseille.
Aioin kärvistellä nämä jäljellä olevat viikot farkuissani ja liian lyhyissä paidoissani, kun Lidlin mainos tipahti postiluukusta viime viikolla. Kaksi masutuubia 4,99e! Koska hinta ei kirpaissut, juoksin heti alkuviikosta Tikkurilan Lidliin lunastamaan omani pois. Ajattelin, että ovat sitten minkälaisia vaan, kestävät minkä kestävät, minä ainakin kokeilen. Parin päivän käyttökokemuksen jälkeen voin lämpimästi suositella tätä suunnittelutyön ihmelasta kaikille. Kaikista ostamistani äitiysvaatteista tämä on ehdottomasti paras ja monikäyttöisin. Ja todella, hinta-laatusuhde on ehdottoman hyvä, nämä parin euron tuubitkin toimivat.Masutuubia voi siis käyttää niin, että jättää vanhojen, matalalantioisten housujen napin auki ja vetää napakan trikookaistaleen niiden päälle. Esimerkiksi. Itse olen käyttänyt tuubia ihan kotiverkkareidenkin, haaremihousujen, hameiden ja shortsien päällä. Monia arveluttaa, josko housut/hame pysyy päällä, kun sitä paikoillaan pitää vain trikootuubi, mutta oman tähänastisen kokemuksen perusteella olen tuntenut tämän viritelmän helpoksi, vaivattomaksi ja tukevaksi.
Itselläni on varsin pitkä selkä, ja vaikka joissain äitiyspaidoissakin olisi vielä tilaa kasvavalle vatsalle, tuppaa pituus loppumaan kesken. Paitaan saa kätevästi jatkopalan masutuubista näyttämättä hölmöltä.
Synnytyksen jälkeenkin on masutuubille käyttöä  -  monet kehuvat sitä erinomaiseksi yövaatteeksi imettäessä. Kun on kuuma, ja tissien pitää olla helposti saatavilla, on masutuubi helppo vetäistä rintoja suojaamasta ja aloittaa yöimetys. Talvella taasen imettävän äidin tulisi suojata rintansa hyvin, ja masutuubi taipuu tähänkin käyttötarkoitukseen paremmin kuin hyvin.
Nopeaa, kätevää, yksinkertaista, käytännöllistä. Mitä muuta vaatteelta voi toivoa?
Masutuubien hinnat ovat aika poikkeuksetta kahdenkympin luokkaa. Kuosi-ja värivalikoima on kattava. Kätevin ja huomaamattomin tuubi on saumaton. Joidenkin masutuubien sanotaan tukevan selkää odotusaikana ja esimerkiksi juoksijoille löytyy ihan omat tuubit.

Masutuubeja myyvät lastentarvikeliikkeet, äitiysvaateliikkeet, jotkut "tavalliset" vaatekaupat (esim. H&M) ja lukuisat verkkokaupat, esimerkiksi....

MamaMia.fi
Mamabella
Pienten parhaaksi
Myllymuksut Oy
Ellaada

7 kommenttia:

 1. voi vitsi! tommonen ois kiva hommata, oiskohan siellä lidlissä niitä vielä :D en itekkään mitään hirveen kallista raaskis ostaa.

  VastaaPoista
 2. Tikkurilassa oli ainakin vielä vino pino keskiviikkona. Kannattaa käydä kurkkaamassa, aika isot erät niillekin varmaan tulee tuollaista kamaa, kohderyhmää ostoksilla sen sijaan on vähän vähemmän. ;)

  VastaaPoista
 3. H&M lläkään ne ei varmaan oo kovin kalliita, itse tein kirpparilta löydön, musta h&m masutuubi 1,50e :) Ja on hyvä! =)

  VastaaPoista
 4. Erinomaisen hyvä löytö! Voisin siis olettaa, että eivät nuo miksikään mene, ovat ihan käyttökelpoisia pitkäänkin, jos oot kirpputorilta vielä tuollaisen bongannut. :)

  VastaaPoista
 5. Ostin H&Mltä noita jo raskauden alkuturvotuksissa, että pystyin pitämään farkkuja auki huoletta, ja 2kpl maksoi n.13euroa, värejä tosin kaipaisin enemmän, nuokun ovat vain musta&valkoinen..

  VastaaPoista
 6. Mulla on vain kaksi mustaa, mutta hyvin olen näillä pärjännyt. Ehkä mä olen liian väritön tyyppi muutenkin. Nettikauppojen valikoima on ainakin suuren suuri, kuoseja ja värejä löytyy joka lähtöön. ;)

  VastaaPoista
 7. Mulla masutuubit jäi lähes kokonaan käytttämättä, kun h&m one size -tuubit oli liian isoja vielä viimeisen kolmanneksen alkaessakin, ja sitten kun niitä olisi voinut käyttää ne olivat hyödyttömiä koska normaalivaatteet eivät enää millään mahtuneet päälle :/ Mutta kovimmilla pakkasilla ne toivat mahalle mukavasti lisää lämpöä äitiysvaatteiden alla!

  VastaaPoista