Social Media Icons

perjantai 20. toukokuuta 2011

Lääkärissä

26 kommenttia , Share It:

Kuva Google


Tänään ohjelmassa oli aamuinen lääkärineuvolatarkastus, viimeinen sellainen (rv 35+4). Pelonsekaisin tuntein odotin surullisenkuuluisaa sisätutkimusta ja vaa'alle nousua. Koska kuitenkin nousin vaa'alle ensin ja tajusin, että painoni on viikossa noussut 2,7kg, oli päivän masentuneisuuskiintiö täynnä ja lähestulkoon nukuin surkeana tutkimuspöydällä. Minun tuurillani jouduin tietenkin sen pehmeä äänisen, tekohymyilevän, yliempaattisen "voi sua raukkaa"-kätilön tarkastukseen. Tällä kertaa hän ei kuitenkaan, onneksi, uhannut minua jatkotutkimuksilla painonnousun takia, koska sellaisissa olen ravannut kohtuullisen tiheään tahtiin (sokerirasitus, pari ylimääräistä neuvolaa, laboratorikokeet, kaksi ultraäänitutkimusta). Vielä muutama viikko sitten en voinut kuvitellakaan, mitä nesteturvotus voikaan olla tai aiheuttaa  -  nilkkani ja jalkapöytäni ovat niin pulleat että jalkani pursuavat ylitse ballerinoistani, minulle on tullut kuivaa ihottumaa, ihoni on kauniin laikullinen ja joka paikkaa puuduttaa & kihelmöi. Keksittekö syitä olla odottamatta synnytystä?

Lääkärintutkimuksessa selvisi, että paikat ovat pehmenneet (vakaasti uskon tämän olevan vadelmanlehtiteen ansiota), kohdunkaulaa on 2-3cm jäljellä, vauvan pää on kiinnittynyt lantiooni, eli hän on laskeutunut. Olen tästä tietenkin hyvin mielissäni  -  jotain tapahtuu, viimeinkin!
Reilut kaksi viikkoa sitten käydessäni kätilöopiston päivystyksessä oli kanavaa 4cm jäljellä ja kohdunsuu oli kiinteä, pää ei ollut kiinnittynyt eikä lapsi laskeutunut. Tämähän on siis selvää edistystä!


Ajatukseni pyörivät tällä hetkellä lähinnä synnytyksessä. Miltä se tuntuu? Milloin se alkaa? Miten se alkaa? Kauanko se kestää?


Te jo synnyttäneet lukijani, millä viikoilla ja minkä painoisina lapsenne ovat syntyneet? Miten synnytys on käynnistynyt? Tunsitteko jotain erikoista päivinä ennen sitä?

26 kommenttia:

 1. mulla meni 2vkoa yli ja synnytys alko käynnistä edeltävänä yönä:Doli edellisen pv tosi väsyny ja vähän outo olo.sit illalla alko aivan helvetilliset lonkkakivut johon ei auttanu mikään..en voinu istua,maata saati nukkua..ravasin pitkin kämppää ja soitin kättärille varmaan 100krtlopulta aamuyöllä päätin et nyt lähetään päivystykseen sinne et tarviin kipulääkettä ja unta.mutku laitettiin käyrille niin suppareitahan ne oli(oudontuntusia semmoisia)vedet meniki heti kipulääkkeen jälkeen...tyttö painoi 3870g ja 50cm..paria pv ennen tosiaan ultraaja sano et ehkä just 3kg on tulos xD

  VastaaPoista
 2. Meidän poika syntyi 40+2 ja kokoa oli 3342g. Lauanta-aamun seksisession jälkeen lähti saman tien limatulppa, lauantai iltana alkoivat supistukset ja sunnuntai iltana syntyi. 39+6 ultraäänitutkimus ja sisätutkimus, ei mitään oireita tai merkkejä synnytyksen lähestymisestä. Mulla ei koko raskauden aikana yhtään kipeetä sypistusta ollut, joten tiesin heti ekasta supparista että nyt se on menoa :D Synnytyksen koko kesto oli 19h josta 8min ponnistus ja 5min istukka ja ne jälkijutut, eli supistuksia kyllä sain kestää suurimman osan, kiitos luoja ilkaasun ja epiduraalin!! :)

  VastaaPoista
 3. RV 40+1 4320g ja 54cm. Synnytys käynnistyi 40+1, aamulla vaan heräsin siihen, että supisteli niin pirusti, sairaalaan lähtö ja sinne jäätiin. :---) Kyllä mulla oli sellain outo tuntemus pari päivää ennenkun homma lähti käyntiin. Väsytti sairaasti, vissiin kroppa keräs energiaa koitokseen tai jotain? :-D En mä oikein osaa sitä tunnetta selittää mikä silloin oli.. Toivottavasti joku muu osaa selittää paremmin! :-D

  VastaaPoista
 4. Niin ja tosiaan, kalvot puhkaistiin sitten sairaalassa ja synnytys kesti 12tuntia ja ponnistusvaihe muistaakseni 12minuuttia. :-D Hitsi mä oisin niin halunnu et vedet ois menny jossain muualla kun sairaalassa, ois päässy kiljumaan sen "JEE MÄ LÄHDEN SYNNYTTÄÄ, NYT MENI VEDET" :---D

  VastaaPoista
 5. Ite oon kateudesta vihreä kun kuuntelen/luen itsestään käynnistyvistä synnytyksistä.. Itelläni käynnistettiin 42+0 ja no ei siinä mitään oikeen osannut tuntee kun käynnistyi lopulta vasta iltapäivällä kun aamulla käynnistettiin..Lopulta poika syntyi seuraavana päivänä 42+1.Toivon että teillä käynnistyy ihan sponttaanisti, ettei käynnistykseen päädy. Ite oisin niin halunnut herätä esim yöllä ja totea että nyt tuli lähtö :D

  VastaaPoista
 6. Meidän esikoinen syntyi viikolla yli lasketunajan. Lima tulppa irtosi muutama päivä ennen sitä. Muita tunteuksia minulla ei ollut. Synnytyskertomuksen voit lukea blogistani jos haluat :)Erik syntyi 3.5kg/56cm.

  VastaaPoista
 7. Tyttö syntyi rv 41+1, edellisenä päivänä oltiin shoppailemassa ja syömässä. Harjoitussupistuksia tuli aika tiuhaan tahtiin koko päivän, illalla kävin vielä saunassa ja tein ponin kanssa kävellen (liukastellen) reilu 5km lenkin. Yöllä alkoi säännölliset supistukset. Synnytyksen kesto reilu 8h. Tyttö 3070g/49cmPoika syntyi rv 39+5, ei mitään tuntemuksia aijemmin. Olin aivan vakuuttunut koko ajan että tämäkin menee yli ja reilusti. Kuinkas ollakkaan yöllä alkoi säännölliset supistukset yläättäen, synnytyksen kesto reilu 4h. Poika 3130g/48cm

  VastaaPoista
 8. Poika syntyi rv 40+4. 40+3 tyhjäsin muuttolaatikoita ja dvd hyllyä täytellessä mahasta kuului poks poks poks. niinkun olisi kuplamuovia paukuteltu. Mies meni pakkaamaan kassit lähtökuopille. Kello oli tuolloin 19. illalla supisteli sitten 10 min välein. Yöllä yhden aikaan heräsin supistuksiin. Tuli verta ja supisteli säännöllisin välein. Mutta vasta 4 aikaan lähdettiin ajelemaan tuo 80km matka. Illalla 19.15 syntyi sit vasta poika. poks poks ääni oli kalvojen puhkeaminen ei vaan ollut vettä tullakseen.Synnytys oli pitkä ja kivinen tie mut 3510g ja51cm poika sieltä tuli. 2h syntymän jälkeen pika vaan joutu teholle ilmarinnan takia.

  VastaaPoista
 9. 39+3 meni vedet aamulla, ei mitään tuntemuksia sen suhteen että synnytys käynnistyisi. Supistusksia ei vielä tullut, mutta piti silti kättärille lähteä, koska lapsella pää ei ollut laskeutunut kun vesi oli mennyt. Sitten kun päästiin kättärin päivystyksen odotushuoneeseen, niin johan rupes tulemaan kuin käskystä heti säännöllisinä :D Tyttö syntyi 39+4 aamupäivällä 11 aikaan. Reilu vuorokausi siinä meni, supistuksia 22h ja ponnistus vaihe 19min (imukuppi). Syntymämitat oli 2960g ja 48cm.

  VastaaPoista
 10. Meillä meni 10pv yli lasketun ajan. Supistukset alkoi kahdelta aamuyöllä, säännöllistyivät kolmelta iltapäivällä ja illalla kahdeltatoista lähdettiin ajamaan sairaalaan. Tyttö oli laskeutunut ja kiinnittynyt jo 5 viikkoa aiemmin ja kaikki muutkin "synnytystä ennakoivat merkit" tuli kaaaaaauan ennen synnytystä, viimeisimpänä limatulppa viikkoa ennen h-hetkeä. Synnytys kesti 22h 25min josta ponnistusvaihe 45min. Tyttö oli 53cm/ 4130g (melko iso siis ottaen huomioon ruumiinrakenteeni) ja kaikki olivat vaan että oho, miten tässä näin pääsi käymään! Missään vaiheessa ei tehty painoarviota (tietysti nekin voivat heittää aika paljon, mutta jos se olisi tehty, olisin voinut saada sektion), koska mulla oli niin pieni maha että "ei sieltä voi tulla isoa vauvaa" >:( Raskaus ja synnytys oli mulla tosiaan yhtä h*lvettiä alusta loppuun, enkä todellakaan koskaan ikinä enää halua kokea mitään sellaista (tietysti se oli vaivan arvoista, mutta...)! Ihan vielä en kuitenkaan halua mennä laittamaan piuhoja poikki, koska mieli voi muuttua... Jos joskus erehdyn raskautumaan uudelleen, lapsi tulee sektiolla, vaihtoehtoja en suostu edes harkitsemaan.Tuntuu vähän häijyltä pelotella kauhutarinoilla kun sulla on synnytys vasta edessä, mutta muista että kaikki synnytykset on erilaisia (ärsyttävä klisee, mutta paikkansapitävä)! Ne on synnärillä ammattilaisia ja tietää mitä tekee. Te olette siellä hyvissä käsissä, mitä ikinä sitten tapahtuukaan :)

  VastaaPoista
 11. Meillä esikoinen syntyi viikoilla 39+6, painoi 3805g ja 49cm pituutta. Synnytys käynnistyi supistuksilla maanantai iltana kun lapsi syntyi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä vähän yli puolenyön. Ei ollut mitään merkkejä synnytyksen alusta ennen supistusten alkua...Pikkukakkonen syntyi viikoilla 40+6 ja painoi 4050g ja 53cm pituutta. Tämä synnytys alkoi voimakkailla supistuksilla torstai aamuna ja lapsi syntyi 5 tuntia myöhemmin... ja 5 min ennen kuin nämä todella alusta asti kipeät supistukset alkoivat juttelin äitini kanssa puhelimessa ja sanoin ettei ole vielä mitään merkkejä. joten "yllättäen" alkoi tämäkin synnytys:D... toivotaan että Aarre ei odotuta sinua yli lasketun päivän... se oli ihan yhtä piinaa, mutta kyllähän tuo siltä vaikuttais että tulis jo vähän ennen laskettua aikaa:D Jaksamisia, loppusuoralla olet.

  VastaaPoista
 12. 39+6, 4410g ja 51cm synnytys käynnistyi ihan spontaanisti supistuksilla, kalvot puhkaistiin synnärillä.Kaksi viikkoa sitä odotettiin, supistukset, poltot, limatulppa yms. neuvolastakin olivat varmoja koko kaksi viikkoa, että "kohta se tulee". Ja lopulta se oli nopea tapaus, 7½h, josta 4h synnärillä :)

  VastaaPoista
 13. Te jo synnyttäneet lukijani, millä viikoilla ja minkä painoisina lapsenne ovat syntyneet? Miten synnytys on käynnistynyt? Tunsitteko jotain erikoista päivinä ennen sitä?Esikoinen 41+3, 4290g. Kuopus 41+4, 3700g. Supistuksilla on molemmat synnytykset alkaneet. Esikoisesta irtosi limatulppaa muutama päivä aiemmin synnytystä, kuopuksesta ei mitään ennakko-oireita. :-) Tarkat synnytyskertomukset on blogissani!

  VastaaPoista
 14. Esikoinen rv 40+2, 3400g; kuopus rv 41+1, 2800g. Molemmat käynnistyivät supistuksilla (huom. mulla ei oo ollu kivullisia suppareita ennen tosihommia kummastakaan). Fiilikset voi lukea täältä: http://wandabenvirkapuku.blogspot.com/2010/12/nyt-tuntuu-talta.html Sit kun vituttaa enemmän ku koskaan ennen ikinä, synnytys on lähempänä kuin luuleekaan.

  VastaaPoista
 15. Keksittekö syitä olla odottamatta synnytystä?Keksin. Se on pian ohi ja sitä odotusaikaa kaipaa. Lapsellekin on parempi kun saa vielä olla kohdun suojissa.

  VastaaPoista
 16. Tyttöni syntyi viikolla 42+1 ja painoi 3280g. Meillä tuli lähtö yöllä, mitä olin jo jotenkin osannut odottaa. Mulla oli nimittäin koko päivän harvakseltaan supistuksia ja jotenkin todella etova olo ihan koko päivän ajan. Ja illalla ku alko tulla kovempia supistuksia oksensinkin välillä supistusten aikana. Sen jälkeen olin varma, että nyt se lähtö tulee. Mutta en useita päiviä ennen osannut lähtöä odottaa, mulla oli nimittäin ollut jo monta viikkoa todella paljon supistuksia. Mutta oli niistä sitten jotain hyötyäkin olin nimittäin jo sitte 3cm auki kun viimesimmän kerran ennen synnytystä oltiin kohdunsuun tilannetta katsottu. Eteni sitten synnyts nopeasti. 6 tuntia meni kokonaisuudessaan.

  VastaaPoista
 17. Tyttö syntyi viikoilla 41+4, eikä ollut mitään merkkiä sitä ennen! Heräsin puoli 3 yöllä heti säännöllisiin 3minuutin välein tuleviin supistuksiin. Painoa oli 3920g ja pituutta 50cm.

  VastaaPoista
 18. molemmat käynnistetty raskausmyrkytyksen takia esikoispoika rv 37+1 3,5kg ja nuorempi poika rv 41+0 4,3kg. ois ihana tuntea normaali synnytys jota ei käynnisteltäisi. ehkä kolmannesta selviäis ilman raskausmyrkytystä ja raskausdiabetesta.

  VastaaPoista
 19. ai niin joo ja esikoisen synnytys kesti 5 tuntia, ponnistus 15 min. Kuopuksen synnytys 3 tuntia ja ponnistus 5 min. eli ei kauheen kauaa. Kolmas syntyis varmaan sit autoon. ;)

  VastaaPoista
 20. Ei kun hups, nyt valehtelin. Syntyi viikolla 41+1.

  VastaaPoista
 21. Meillä poika syntyi 37+4. Viikon ajan oli ollut supistuksia iltaisin ja sit viikol 37 kävin synnytystapa arvioinnissa jossa lääkäri totesi et kohdunsuu on 2cm auki. Synnytys yhteensä kesti 19h josta ponnistusvaihe 18min. Sinnittelin kotona supistusten kanssa varmaan jonku 12h kun ajattelin etten mene turhaan sinne jos käännyttävät takasin. :DPoika painoi 3082g ja 50cm.Ilokaasun avulla selvisin. Sain epiduraalin mut annettiin niin myöhään, joten se ei kerennyt vaikuttamaan.

  VastaaPoista
 22. meillä näin:esikoinen rv37+3, alko supistuksilla, mut kerkesin samana päivänä jäydä vielä synnytysvalmennuksessa ennen kuin illalla menin sairaalaan :D synnytys kesti muistaakseni jotn.16-17h. mitat syntyessä 2770g ja 46cmkeskimmäinen rv38+2(tai 4, en muista enää tarkkaan :D)alko supistuksilla, synnytyksen kesto oli jotn.6-7h. kerkesin tunnin olla sairaalassa kun poitsu syntyi. mitat oli 3305g ja 49cmkuopus rv38+0, supistuksilla tämäkin ja n.saman pituinen synnytys kun keskimmäisestäkin. mitat oli 3630g ja 50cmniin ja ennakkotuntemuksia en muista ainakaan mitn. ihmeempiä.

  VastaaPoista
 23. syntyi rv 39+2. Painoa oli 4430g ja pituutta 53cm. Kerroinkin varmaan jo aiemmin sektiostani, joka tehtiin suureen koon takia. Olin kuitenkin ennen sektiota ehtinyt 21 tuntia kärsiä supistuksista ja niiden seurauksena olin auennut 2-3cm VAAN!! Ennen supistusten alkua oli ollut ihan tavallinen päivä!! Ei tietoakaan, että yöllä se alkaa ja aamulla mentiin sairaalaan. Olin muutes tehnyt aika moisen rääkkilenkin sinä päivänä. Pyöräilyä kaupunkimme suurimpaan mäkeen, näkötornin portaiden kiipeämistä ja metsässä rämpimistä. Sen jälkeen saunaan ja otin kovat löylyt! :) Itte haluan uskoa, että ne vaikutti siihen, että supistukset alkoi sinä yönä :)

  VastaaPoista
 24. Meillä lapsi syntyi rv 39+1, oli 2570kg ja 46cm, terve ja yllättäen kaunis lapsi (ne kun normaalisti tuppaa olee semmossia pyöreitä ja punasia ja vähän alienin näköisiä :D). Pieni lapsi, mutta pieni on äitinsäkin (: Mulla irtosi limatulppa (no ehkä ainakin? :D) edellisenä yönä. Seuraavana iltana siinä 23.00 maissa alkoi supistelut, 03.15 lähdettiin sairaalaan ja 7.22 oli likka jo ulkona. Suhteellisen nopeeta näin ensi kertalaiseksi :D Supistukset mulla tuntui jotenkin selässä enemmänkin, niin etten mä edes tajunnut niitä ensin supisteluiksi. Sittehän ne muuttui niin kivuliaks että rupesin vähän laskemaan yhteen 1+1=google=vastaus :D Mä en niin tuntenut mitään erikoista päivinä ennen synnytyksen alkua, mutta mä olin aivan varma, että mä synnytän silloin perjantaina tai lauantaina. Ja perjantainahan se tuli. :D

  VastaaPoista
 25. 41+1, 4000g 49cm. Synnytys käynnistettiin mun huonon tilan vuoksi - maksa-arvot oli koholla, oksentelua ja väsymystä. Kesti n.20h ensimmäisestä käynnistyslääkkeestä, ennen kun vedet meni ja supistukset alkoi. Pääsin synnytysosastolle, tyttö syntyi iltapäivällä :) <3

  VastaaPoista
 26. Esikoinen 40+0 pidemmän kaavan mukaan. Ensin irtos limatulppa ja samantien alko supistelee, mutta meni vielä 4-5päivää ennen kuin poika syntyi. Kaks viimestä yötä vietin sairaalassa. Ja synnytyksessä vähän kaikki meni pieleen.. Synty sentään alakautta, mutta joutu lastenosastolle.Kuopus 40+0 vähän lyhemmällä kaavalla. Limatulppa irtos pikkuhiljaa alkuviikosta ja to-pe yönä alko supistelee niin etten voinu kauheesti nukkua. pe-la yön sain nukuttua, mutta la-su yötä en. Su puoliltapäivin alko supistukset kovenee ja illalla tyttö synty.

  VastaaPoista