Social Media Icons

lauantai 7. toukokuuta 2011

Bola - huu-haata?

8 kommenttia , Share It:
Odotusromppeeseen perehtymättömälle haluan ensi töikseni todeta, että tekstin otsikosta huolimatta olen vielä täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Olen viime aikoina lukenut paljon Bola-koruista ja uskokaa tai älkää, ihan oikeasti, vakavissani, haaveilen sellaisesta.Tästä on siis kyse:

"Bola-koru helähtää kauniisti kun sitä liikuttaa. Ääni muistuttaa tuulen kuiskausta, sen kuulee, mutta sitä ei kuitenkaan kuule. Ääni on juuri niin voimakas, että se kuuluu korun kantajalle, mutta ei  kaikille ohikulkijoille.

Korun kaunis ääni rauhoittaa mieltä. Bola -koruja käytetäänkin itämaissa meditoinnin apuna sekä Feng Shui -seremonioissa. Erityisesti Bola -riipuksista pitävät odottavat äidit, sillä korun kaunis ääni rauhoittaa sekä syntymätöntä lasta että äitiä. Bolakoru onkin erityisesti tulevien äitien suosima odotuskoru.

Bola -koru on todella kaunis ja sen ääni hiljainen. Bolakorua voikin hyvin pitää kuin mitä tahansa riipusta, jonka salaisuuden vain sinä tunnet.

Kun käytät korua odotusaikana, vauva kuulee äänen samaan tapaan kuin äidin sydämenlyönnit. Odotusaikana Bola -korua voi käyttää pitkässä nyörissä jolloin se yltää vatsan päälle ja pienokainen kuulee äänen paremmin. Vauvan synnyttyä koru on tuttu esine; pienet korvat tuntevat äänen pienet silmät katsovat tarkasti kaunista korua, ja pienet kädet hamuilevat sitä."


Aidon, meksikolaisen Bola-korun sisällä on hiljaa helisevä, pieni ksylofoni. Vauvahan kuulee 20. raskausviikolta lähtien ympäröivän maailman ääniä. Synnytyksen jälkeen koru muuntuu imetyskoruksi, jota vauvan on mukava sormeilla ja katsella, ja tuttu helinä rauhoittaa. Toiset ripustavat korun vaunuihin roikkumaan. 


Oletteko kokeilleet Bola-koruja? Oletteko kuulleet käyttökokemuksia? Tunnistaako vauva todella tuon rauhoittavan helinän? Onko kyseessä edes rauhoittava helinä, vai korvia raastava, raivostuttava kaulassa riippuva mölyriipus?

8 kommenttia:

 1. Juu, ei mulle tota! Olen varma, että vauva kuulisi helähtelyn, mutta niinpä se kuulee tuskaisen ähinänikin ja puheeni ja luulen ettei helinä tee siitä yhtään onnellisempaa...Suhtaudun aina epäillen kaikkeen raskauskrääsään. me (varsinkin esikoisen) odottajat ollaan niin mahtavaa markkinointiryhmää kun ajattelemme kaiken tunteiden kautta ja musta toi bola kuuluu just ryhmään herttainen vempele ja siksi niin "tarpeellinen".Tilasin kyllä meille molemmille tällaiset mikä menee sarjaan ei niin kovin tarpeellinen, mutta ehkä enemmän käyttöikää kuin bolalla.

  VastaaPoista
 2. Piti vielä selventää, että tilasin ittelle mother ja isälle dad renkulat, en mitään usko toivo rakkaus juttuja. Ja nimi tietenkin tulee vasta nimenannon jälkeen :) (isä luulee antavansa lapselleen nimen ukrainalaisen anarkistin mukaan...)

  VastaaPoista
 3. Miula oli bola-koru, sellainen pieni ja sievä ja tosi vieno ääni siitä lähti, oisko ollu hopeaa..Pidin sitä aina synnytykseen asti ja kyllä olin huomaavinani pienen tunnistamisen synnytyksen jälkeenkin :D tosin nyt se koru on roikkunut useamman kuukauden vessan naulakossa.Ens kertaa odotellessa ;P

  VastaaPoista
 4. Tuttavallani oli tämmöinen, lapsen syntymän jälkeen, koru roikkui vaunuissa. Sitä en sitten tiedä että miten se toimi, mutta ajatus oli ihana :)

  VastaaPoista
 5. Totta on, että kaikenlaista rihkamaa sitä ihmisille työnnetäänkin. Tässä ajatus vain on niin kaunis, että se melkein voittaa tuotteen toimivuuden/toimimattomuuden.Sini, mukava kuulla, että sä tykkäsit! Selailen jo innoissani nettikauppoja - äitienpäiväkin kun on huomenna.. ;)

  VastaaPoista
 6. Mulla on Bola-koru, ollut jo alkuraskaudesta asti :) Ei se ääni niin kovin voimakas ole, kyllähän sen itse kuulee mutta jos puuhailee jotain muuta samalla ja koru heiluu matkassa, ei ääntä mielestäni silloin edes kuule. Mulla on sellainen ihana hopeinen missä on vauvan jalan kuvat. Ja tilasin hopeisen ketjunkin siihen kun en niin siitä nahkaketjusta välittänyt. Sopii kaikkien vaatteiden kanssa. Suosittelen, vaikkei mulla tietty kokemusta ole vielä siitä, tunnistaako vauva äänen syntymänkin jälkeen.

  VastaaPoista
 7. Mua kyllä kanssa houkuttelis tilata tollanen Bola-koru! Ne on kivan näkösiä ja jotenkin se ajatus niiden takana on niin kiva, vaikken tiedä toimisko se oikeesti :) Mutta silti!

  VastaaPoista
 8. Mulla on ollut nyt molemmissa raskauksissa tuo koru käytössä ja ainakin ensimmäistä se rauhoitti sitten jonkin verran (liekö kyse siitä että äiti siihen uskoo :D). Sitä tuli käytettyä kyllä raskauden aikaan, mutta sen jälkeen se on aikalailla jäänyt naulakkoon. Pitäis varmaan nyt ottaa itseään niskasta kiinni ja kokeilla tuohon uuteen itkuiseen tulokkaaseen sitä :D

  VastaaPoista