Social Media Icons

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Maksimekko, maksivaivoja, maksimuutoksia

3 kommenttia , , Share It:


Maksimekko H&M
Aurinkolasit Lindex
Farkkutakki Sisters
Huivi Stockmann

Tässä on se hehkuttamani musta äitiysmallinen maksimekko, joka on varmaankin maailman mukavin äitiysvaate! Se ei purista mistään, se on kevyttä trikoota, eikä tarvitse pohtia säärikarvoja, vaikka mekko onkin kyseessä. Täydellinen vaate, kerrassaan! Hintakin oli kohtuullinen, 19,95e H&M:n nettikaupasta.

Tänään on rv 30 viimeinen päivä, eli rv 30+6. Minua ovat vaivanneet viime päivinä vatsakivut ja supistukset etenkin liikkuessa. Tänään kaupassa käydessämme alkoivat hirvittävät kouristukset, joista selvisin onneksi kunnialla. Liikennevaloissa kouristellessa mietin hetken, etten varmaan kohta enää uskalla lähteä yksin autoilemaan. Tunnen jaksavani ihan hyvin, mutta kammottavat pistokset alavatsassa ja kyljissä sanovat toista. Inhottaa levätä laakereillaankaan, kun olisi niin paljon tekemistä.

Huomaan parisuhteemme muuttuneen raskausaikana. Olemme läheisempiä kuin aiemmin ja nyt todella tuntuu siltä, että voimme puhua ihan mistä tahansa. Odotamme molemmat synnytystä innolla, silloin saamme uuden perheenjäsenen, joka oikeastaan vasta tekee meistä perheen. Uskon synnytyksen ja lapsen saamisen olevan meidän parisuhdettamme lujittava kokemus. H. on niin suloinen, kun on vaihtanut Darwinin vauvan hoito-oppaan lukemiseen. Hän on hyvin kiinnostunut vauvan voinnista, mikä välillä sapettaa, sillä jää tunne, ettei hän piittaa minusta enää lainkaan. Kun olimme eräänä iltana iltalenkillä, ja kesken lenkin alkoivat aivan kamalat supistukset, hän kiukkuisena huusi, että "älä nyt viitsi, ala tulla". Niin, minä tässä muuten vain kärvistelen ja nojaan aitaa vasten, kun ei ollut parempaakaan tekemistä. Tänään alaselkääni alkoi yhtäkkiä pistelemään kovasti ja yritin venytellä, liikkua, levätä, mutta mikään ei auttanut. Kun yritin vihjaista, että olisi mahtavaa, jos H. voisi hieroa selkääni, hän totesi, että minun pitää pyytää äidiltäni lainaksi lämmitettävä kauratyyny kun seuraavan kerran vierailen siellä. Välillä tuntuu, ettei hän ihan todella ymmärrä, että minua sattuu tai että olen väsynyt. Muuten hän osaa olla oikein huomaavainen, nykyään, esimerkiksi kaupassa käydessään, mutta sympatia on harvassa.
Toisinaan mietin, että kestänköhän sen, että vauva tulee olemaan myös avopuolisollani ykkössijalla, enkä minä. Vauvamme tulee saamaan jakamattoman huomiomme ja sellainen pelottaa. Jääkö meille enää ikinä toisillemme? Olisikohan ihan tervettä olla mustasukkainen omalle lapselleen?

Meille kummallekin on aina ollut selvää, että haluamme yhdessä lapsia, ja vaikka tämä suunnittelemattomasti sattuikin vähän huonoon ajankohtaan, otamme tämän ilolla vastaan. Minua nykyään suorastaan ärsyttävät puheet vääränlaisista ajankohdista ja elämäntilanteista. Itse en keksi loistokasta ajankohtaa esikoisen tulolle ainakaan 20 vuoteen. Aina olisi niin paljon elettävää, koettavaa, tehtävää. Mutta tosiasiassa jo pelkästään tämä raskausaika painaa puntarissa enemmän kuin yksikään New Yorkin matka tai asuntolaina. Elämäänsä ei voi suunnitella, vaikka kuinka haluaisi. Aina tulee yllättäviä käänteitä, joihin pitää sopeutua. Lapsen saaminen ei minulle ole kuitenkaan ollut pelkkä yllätys, johon sopeutua. Minä olen hyväksynyt sen tosiasian, että päätettyäni pitää tämän lapsen ei ole takaisin kääntymistä. Elämäni muuttuu kokonaan, ja minun on kasvettava siihen.
Usein sanotaan, että naiset lykkäävät lapsen saantia pitkälle, koska eivät ole tavanneet miestä jonka kanssa haluaisi lapsia. Minä olen tavannut ihmisen, jonka kanssa haluan lapsia, olen tavannut hänet jo vuosia sitten. Miksi ihmeessä ajatellaan, että nelikymppisen parisuhde olisi vakaampi kuin parikymppisen? Kai ne nelikymppisetkin säätää, ihan niin kuin parikymppisetkin. Nelikymppisetkin eroavat, nelikymppisetkin saattavat valita partnereikseen kehnompia yksilöitä. Jos tietää löytäneensä oikean ihmisen, ei iällä ole merkitystä.

3 kommenttia:

  1. Hmmm, eikös 30+6 oo jo rv 31 :) Sinulla on siis 31 viikkoa täynnä ja alkaa 32 viikko.

    VastaaPoista
  2. Ei ollut vielä 32. viikko, se alkaa rv 31+0. Mulla vaihtuu viikko aina sunnuntaina, meillä on kotona aina omat raskausviikkofanfaarit viikonlopun päätteksi ;)

    VastaaPoista
  3. Niin, no ajattelin, että ymmärtäisit pointin :D Tiesin kyllä, ettei se vielä eilen ollut rv 32 ;D "Tänään on rv 30 viimeinen päivä, eli rv 30+6. " Tuohon lähinnä tartuin :)Heh, meillä vaihtuu torstaisin ja maanantait on myös parhaita, kun ollaan viikon "puolessa välissä" :D

    VastaaPoista