Social Media Icons

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Öljyten ja kelmuillen

6 kommenttia , Share It:

Kyllä, kuvassa on vatsani ja sen ympärillä on muovikelmua. Syy tähän on se, että löysin kolme raskausarpea yhä vain kasvavasta pötsistäni ja joku joskus vinkkasi, että jokakodin muovikelmun käyttö on oiva tapa saada ihonhoitorasva (tai minun tapauksessani öljy) imeytymään paremmin. Viime päivinä vatsani on suorastaan syyhynnyt. Sitä kutittaa, kutittaa, kutittaa! Niinpä alkaneen raskausviikon 27 kunniaksi ja sunnuntai-illan ratoksi päätin öljytä ja kelmuta venyneen & paukkuneen maharaukkani. Mahan ihosta tuli ihanan pehmeä ja kutina loppui. Tätä voisin kokeilla uudestaankin, ainakin silloin kun H. ei ole kotona. Vaikka kyllä minä hetken jo mietin rapistessani sohvalla kelmuissa että jos hänen naurustaan ei tule loppua, niin minä tirvaisen.

Tänään on todellakin rv 27+0, hurjaa (oikeastaan se varmaan ehtiikin vaihtua raskausviikoiksi 27+1 ennen kun tämä postaus tulee ulos). Kolme viikkoa seuraavaan henkiseen maaliin, nimittäin raskausviikkoon 30. Mahassani potkiikin jo kilon painoinen kullanmurunen! 

Olen viime päivinä yrittänyt olla pää kylmänä hankintojen suhteen. Hoitopöytää ei tule, vaan mitä todennäköisimmin päällystän itse pesukoneen päällisen kokoisen vaahtomuovipalan vahakankaalla. Pesukone saa siis ajaa hoitotason virkaa, tilanpuutteenkin vuoksi.
Paljon on hankittuna ja vielä niin paljon on hankkimatta. Tutteja, tuttinauhoja, sukkia, kintaita, hoitovälineitä, amme, harsoja... Aiemmin ajattelin, että tietenkin otan äitiyspakkauksen, mutta vilkaistessani paketin sisältöä Kelan sivuilla... Tulin toisin aatoksiin. Meillähän on käytännössä katsoen kaikki tuo hankittuna. Ja ovatpahan ainakin mieleisiä. Hoitovälineitä (hiusharjaa, harsoja jne.) ei ole, mutta uskon pärjääväni äitiysavustuksen rahalla, 140 eurolla, mitä niiden hankkimiseen tulee. En siis aiokaan ottaa äitiysavustusta äitiyspakkauksen vaan rahan muodossa.

Vaikka on vielä kolme kuukautta aikaa, tahdon olla valmis. Synnytys alkaa tuntua jo aika todelta. Vauva on iso ja sen liikkeet tuntuvat selvästi. Välillä mietin, nukkuuko se ollenkaan. Maha alkaa olla jo aika iso ja painava. Tämä tuntuu jo ihan vauvalta, meidän ikiomalta vauvalta, ei enää miltään solumöykyltä. Nyt etsin rintapumppua, tutteja, tuttinauhoja....

6 kommenttia:

 1. Mulle iski pari päivää sitten pieni paniikki, ku tajusin kuinka lyhyt aika vauvan tuloon enää on, ja huomasin, että eihän me olla hankittu vieläkään mitään :s Täälläki välillä ihmetellään että nukkuuko tuo vauva ollenkaan, ku kokoajan käy kauhea möyryäminen :DTuo kuva on mahtava! :D <3

  VastaaPoista
 2. Heheh, olispa itekkin keksinyt ton kelmutuksen sillon ku odotin esikoistani :DD Se kutina oli jotain ihan karmivaa ja yölläkin piti herätä rasvaamaan masua... Hyvä etten vereslihalle raapinut kun kutitti niin paljon mahanahkaa.

  VastaaPoista
 3. Kieltämättä näyttää aika hassulta, mutta hyvä jos toimii. Itsekin voisin kokeilla vaikka rv 38 menossa ja arvet toistaiseksi olemassa olemattomia, mutta kutitus on karmea!!

  VastaaPoista
 4. Jonna, nopeastihan sitä oikeasti kaiken hankkii, se on vaan se tunne... :)Kannattaa kokeilla, tepsii!

  VastaaPoista
 5. Hehee! Hyvä ratkaisu kutitukseen. Minä selvisin ilman raskausarpia ensimmäisen raskauden, mutten toista. :o/ Kummallista. P.S. Älä osta liikaa tutteja, kaikki vauvat kun eivät niitä syö. Ja siinä voi mennä jokunen hetki ennen kuin vauva löytää suosikkituttinsa. Tuttinauhat ehtii sitten joskus.

  VastaaPoista
 6. Kuulemma tuo muovikelmukikka on vanha ja toimiva, kerro myöhemmin (esim. synnytyksen jälkeen) blogissasi, tepsikö sinusta =) Yksi tuttinauha on hyvä olla, meillä ainakin neiti onnistu viskomaan sitä joka paikkaan, etenkin paikoissa joissa sitä tuttia ei voinut pestä. Joo tuttien kanssa ei kyllä kiirettä, meillä sai ainakin synnäriltä vauvalle ensitutin.rintapumppuja myydään myös huutonetissä, jos ei uutena halua ostaa, sekä niitä voi vuokrata, ainakin alkuun niin huomaa tarvitseeko itse sellaista hankkia kotiin :)Me otettiin neidin kohdalla kans se äippätuki rahana, jolla ostettiin sitten melkein kokonaan pinnasänky. Ja nyt myös otetaan rahana, koska vaatteita sekä muita tarvikkeita on yllin kyllin.Viikot vähenee, pian se 30 rv rajakin poksahtaa. Vaikka aina ei olotilastaan nauti, niin synnytyksen jälkeen sinulla on ikävä vauvamahaasi ja sitä tunnetta olla raskaana aika todennäköisesti :)

  VastaaPoista