Social Media Icons

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Me, myself and I

10 kommenttia , Share It:Tajusin, että olen kirjoitellut raskaudestani varsin paljon, parisuhteestakin jonkin verran, mutten olekaan oikeastaan kertonut itsestäni mitään. Ehkä siksi, että olen perustylsä kotihiiri, ja usein tuntuu, ettei minulla ole paljoakaan sanottavaa. Te muodostatte tietenkin itse mielipiteenne minusta ja siksi saattekin luettavaksenne viisikymmentä totuutta minusta.

 1. En ole lainkaan laukkuihminen. Kannan kaikkia tavaroitani taskuissani ja minulla on laukkuja kaapissa vain näön vuoksi. Ajatus laukusta ja kaikesta siinä kannettavasta vauvan synnyttyä kauhistaa. Vaippoja, tuttipulloja, tutteja, kosteuspyyhkeitä...
 2. En meikkaa juurikaan arkisin, mutta meikkipussini pursuaa silti laadukasta kosmetiikkaa, jota ostan aina tilaisuuden tullen lisää. Chanelin luomiväripaletti ja Sensain kuivan ihon meikkivoide ovat luottotuotteittani. 
 3. Inhoan palapelejä yli kaiken. Olen äärimmäisen impulsiivinen ihminen, jonka on pakko saada kaikki nyt tai mieluiten heti. Lapsenakin inhosin edes kolmennenkymmenen palan palapelejä ja leikkelin paperisaksilla sakarat irti, jos ne eivät sopineet toiseen palaan. Veljeni sen sijaan rakenteli jo ennen kouluikää useiden satojen palojen palapelejä.
 4. Olen aina halunnut olla äiti. Neljävuotiaana olin suunnitellut elämäni ja lapseni valmiiksi (Jenna ja Jannika, loka-ja marraskuussa syntyneet) ja vielä ala-asteella leikin babyborneilla, Riia Amandalla ja Vilillä.
 5. Minulla ei ole montaakaan ystävää, eikä kavereitakaan ole laskettavaksi asti. Suurimman osan aikaa viihdyn kotona, itsekseni tai H:n kanssa. Shoppailureissu tai leffailta kavereiden kanssa saa minut linnoittautumaan kotiini viikoksi, kaipaan omaa aikaa.
 6. Hiukseni ovat villit luonnonkiharat ja väri on vaihtunut lapsuuden platinaisesta vaaleasta synkkään maantienharmaaseen. Ennen en pitänyt kiharasta kuontalostani, mutta nykyisin se on useammin kihara kuin suora.
 7. En voi todellakaan sanoa olevani tyylikäs. Tyylitaju myydään tarpeettomana. Usein mukavuus voittaa keimailun tarpeen. Olenkin huolissani alkavasta kotiäitiydestä...
 8. Rakastan puhtaan pyykin raikasta tuoksua. Pyykinpesu onkin ainoa kotityö, josta ajoittain suorastaan nautin.
 9. Lempivärini ja lempiruokani vaihtelevat mielialojen mukaan. Tällä hetkellä suurina rakkauksina toimivat pistaasinvihreä ja fetasalaatti ilman oliiveita.
 10. En voi sietää kalaa tai äyriäisiä. Nautin kalaa mieluiten mahdollisimman kauas siitä itsestään jalostetussa muodossa, nimittäin omega-3-purkissa, kalapuikkoina (=panerointi) ja tonnikalana (sekä purkissa että pihveinä).
 11. H. on todellinen luontoihminen ja eräilijä  -  hän metsästää, kalastaa, sienestää, marjastaa, patikoi... Itse olen sitä sorttia, joka patikoi lähimmälle makkaranpaistopaikalle softsell-takissa & goretex-kengissä ja puolivillaisesti kerää biojätettä kotona, mutta viime vuosina minäkin olen alkanut innostua luonnossa liikkumisesta. Syksyisin sienestämme ja marjastamme, minä hitaan puoleisesti, vielä..
 12. Pelkään luonnonvesissä uimista ihan kuollakseni. Tai oikeastaan pelkään kaloja. Kun olin alle kouluikäinen, isäni oli töissä Suomenlahden merivartiostossa ja asuimme Upinniemessä, varuskunta-alueella, meren rannalla. Vanhempani aina kielsivät meitä aina menevästä veteen yksin, pelottelivat Näkki-noidalla ja purevilla kaloilla, jotka eivät uskaltaisi ilmaantua kun aikuiset ovat paikalla. En vieläkään astu jalallanikaan veteen, jos olen yksin.
 13. En osaa käyttää koruja. Minulla on pari omaa suosikkia, joita pidän. Kaikki ovat hopeisia tai hopean värisiä. Kestosuosikkini on Nomination-koruni, jonka olen saanut viitisen vuotta sitten isältäni joululahjaksi. Siihen aikaan kenelläkään ei ollut sellaista, ja minulta kyseltiin jatkuvasti, sairastanko epilepsiaa, vai miksi minulla on metalliranneke kädessä aina. Lisäksi rakastan yli kaiken syksyllä ostamaani Gantin metallihihnaista kelloani. Kolmas suosikkini on melko vastikään saamani Guessin ranneketjuni, jota pidän todella usein. Sorrun aina ostamaan rohkeita ja kokeilevia korvakoruja, joita en koskaan avaa edes pakkauksistaan. Minä tykkään käyttää vain valkoisia, eri kokoisia "helmi"korvakoruja.
 14. Olen syntynyt ja asunut elämäni ensimmäiset vuodet Turussa. Sen jälkeen olenkin asustellut Kirkkonummella, Helsingissä ja viimeiset 8 vuotta Vantaalla.
 15. Maistoin ensimmäisen kerran salaattikastiketta H:n isovanhempien kesämökillä 5 vuotta sitten. Vanhempani vannovat balsamiviinietikan ja öljyjen nimeen, joten meillä ei kotona ole juurikaan salaattikastikkeita käytetty.
 16. En ole koskaan osannut juoda saunasiideriä tai lähteä terassille parille. Juon mieluummin vichyä.
 17. Automatkoissa on parasta vain istua hiljaa, katsella maisemia ja kuunnella musiikkia. Silloin ei saa puhua.
 18. En ole ikinä halunnut olla kuuluisa. En laulaja, en valokuvamalli, en poliitikko, en salarakas. Arvostan yksityisyyttäni liikaa.
 19. Oikea nimeni on Anna.
 20. Minä olen oikea suupaltti, mutta vain pienessä porukassa. Isomman ryhmän edessä en saa välttämättä sanaa suustani.
 21. Olen aina halunnut olla hyvä jossakin, mutta toistaiseksi en löytänyt harrastusta tai asiaa, jonka taitaisin. Olisi mahtavaa olla heppatyttö (kokeilin ratsastustakin, kävin tunneilla muutaman kuukauden, mutta hevoskammoni rajoitti liikaa tallipuuhailua), telinevoimistelija, tanssija, rytminen voimistelija...
 22. Joskus opettelin itse soittamaan pianoa. En osaa kuitenkaan juurikaan säestää, mutta luen nuotteja ja osaan tietenkin sointuja. Olenkin haaveillut lähteväni joskus pianotunneille ja teoriatunneille. Ja ostavani oman, mustan pianon. Kotoa löytyy myös poikkihuilu, mutten ole jaksanut opetella soittamaan sitä.
 23. Lauloin kuorossa, mutten silti voi sanoa osaavani laulaa. Nykyään laulan enää suihkussa, mutta vain silloin kun kukaan ei ole kotona.
 24. Vahaan kulmakarvani aina säärikarvojen poistoon tarkoitetuilla kylmävahaliuskoilla. Kuulostaa hullulta, mutta se on paljon edullisempaa ja helpompaa kuin varsinaisilla kulmakarvojen poistoon tarkoitetuilla vahaliuskoilla. Yksi iso vahaliuska riittää kolmeksi kuukaudeksi. Leikkaan vaan aina pari pientä siivua, lämmitän hiustenkuivaajalla ja, no, vahaan. Toimii!
 25. Olen 175cm pitkä ja tavallisesti kokoa 40-42.
 26. Olen aina halunnut uskoa Jumalaan, tai johonkin ylempään voimaan, mutta olen liian skeptinen ja liian ailahtelevainen uskoakseni mihinkään. Olen ikäni pelännyt kuolemaa ja siksi haluaisin uskoa johonkin. Ehkä pitää joutua vankilaan tai melkein kuolla voidakseen tulla uskoon.
 27. Lempituoksuni on Diorin Miss Cherie. Iltatuoksuna käytän Calvin Kleinin Euphoriaa, päivisin (lempituoksuni ohella) useimmiten käytän Guerlainin Aqua Allegoria Figure Iris-tuoksua.
 28. Ainoa kehokompleksi, josta kärsin, liittyy varpaisiini. Kengänkokoni on 42 ja suurimman osan siitä muodostavat pitkät, miltei sormia muistuttavat laihat varpaani.
 29. En ole koskaan pitänyt erityisemmin energiajuomasta tai limusta. Taaskin valitsen mieluummin vichyn.
 30. Suosikkilautapelini on Afrikan tähti. 
 31. Rakastan lahjoja ja yllätyksiä! Tietysti on ihanaa myös antaa lahjoja. Annan mieluusti pieniä lahjoja läheisilleni ihan muuten vain, kolmen euron korvakorut piristävät parhaan ystävän tuikitavallista tiistaipäivää enemmän kuin saatatte kuvitellakaan. 
 32. En pidä joulusta erityisesti, en ole jouluihminen. Jouluisin parasta on ruoka, mutta inhoan kaikkea sitä stressiä ja hulinaa, joka sen alla vallitsee.
 33. Tykkään eniten oikein limaisista, ei-oikein-minkään-makuisista karamelleista. Basset'sin viinikumit lukeutuvat suursuosikkeihini. Ne narskuvat ihanasti hampaissa ja jälkimaku on kamala.
 34. En voi sietää keltaista vessapaperia. Olkoon kuinka vain ekologista, se on kammottavaa minusta.
 35. Suosikkijuomani on Rekorderligin alkoholiton mansikka-limesiideri. Alkoholillinen versio on hyvä sekin, muttei suosikkini, ja tässä kohtaa elämää en tietenkään nauti alkoholia.
 36. Yläasteella ollessani poltin pari vuotta, mutta lopetin kun H:n siskolla diagnosoitiin imusolmukesyöpä. Ennen sitäkin päätin, että jos joskus saan lapsen, en voisi raskausaikana polttaa. (Syöpähoidotkin ovat loppuneet jo nelisen vuotta sitten.)
 37. Lempiruokani ennen raskautta oli Saarioisten perinteinen maksalaatikko. Minulla on aina ollut hyvin alhainen hemoglobiini ja olen siksi joutunut syömään paljon maksaa, persiljaa jne. Maksalaatikon makuun kuitenkin tykästyin.
 38. Olen aina halunnut oppia purjehtimaan. En tiedä, johtuuko se (ah, niin ihanista) purjehduskengistä ja freeseistä purjehduskuteista, vai meren ihanasta, suolaisesta tuoksusta, mutta tällainen haave minulla on.
 39. Omistan maailman rumimpia alusvaatteita. Taas kerran mukavuus voittaa. H. on virallisesti julistanut puuterinväriset maxisloggini ja urheilualushousuni seksintappajiksi. Nykyään olen panostanut vähän kauniimpiin hipstereihin...
 40. Saan aina kehuja vaaleansinisistä silmistäni ja käsialastani. Silmistä suorastaan kyllästymiseen asti. Kieltämättä itsekin pidän niiden väristä.
 41. Vanhempani ovat minulle tärkeitä, molemmat eri tavalla. He ovat eronneet minun täytettyäni neljä vuotta. Isään olen tutustunut paremmin vasta viimeisen vuoden, kahden aikana. Meillä oli hankalat välit äitipuoleni kanssa, ihan alusta alkaen, eikä se todellakaan ollut minusta tai veljestäni johtuvaa (tämä on pitkä tarina, ja tulossa on jossain vaiheessa henkilökohtaisempi postaus uusperheenäni). Vuosi sitten isäni kuitenkin jätti (Luojalle kiitos!) vaimonsa ja pystyin alkaa rakentamaan häneen ihan uudenlaista suhdetta, aloittaa puhtaalta pöydältä. Äiti on aina ollut minulle tärkeä tukipilari ja nykyään myös enemmän aikuinen ystävä. Meillä on samanlainen huumorintaju ja samanlaiset arvot, me tulemme hyvin juttuun. Nykyään paremmin, kun asun omillani H:n kanssa. ;) Isäpuoleni, äitini mies, on ollut kuvioissa mukana 15 vuotta ja myös hän on minulle rakas ja tärkeä, kuin oma isä. Meille olikin itsestään selvää, että häntä tullaan kutsumaan isoisäksi, ei isoisäpuoleksi.
 42. Minulla on kolme sisarusta. Minä olen pesueen esikoinen, pikkuveljeni on minua 1v 9kk nuorempi. Molemmilla vanhemmillani on uusista avioliitoistaan "uudet" lapset, minun siskoni, iltatähdet, nykyään 11-ja 13-vuotiaat.
 43. Poden äärimmäisen helposti huonoa omaatuntoa ja syyllisyyttä. Olen aina potenut. Sen tunteen aikaansaamiseen riittävät pahat ajatuksetkin, joita välillä haudon. Mielessäni luon kauhuskenaarioita siitä, kuinka H. ajaa kolarin riitamme jälkeen ja kuolee, ja kuinka viimeiset sanani hänelle olivat ilkeät.
 44. Rakastan pähkinöitä, manteleita, tomaatteja ja mansikoita yli kaiken! Esimerkiksi tomaatteja saatan viipaloida kymmenenkin ja syödä iltapalaksi. Ja niitä syön päivittäin. Mansikasta pidän vain tuoreena. En voi sietää mansikkamehua, mansikkajäätelöä...
 45. Olen aina haaveillut punaisesta mummon mökistä ja perunamaasta. (Kukapa ei?) Rakastan maaseudun rauhaa ja puupanelointia. Minun unelmieni pihalla olisi paljon omenapuita, niin että voisin syödä pelkkiä omenoita kaiket päivät..
 46. Inhoan kukkia ja puutarhanhoitoa. Voin kyllä leikata nurmikkoa ja saksia puita ja marjapensaita, mutta ikipäivänä en tarttuisi puutarhakuokkaan istuttaakseni kukkia.
 47. Tärkeimmät ja rakkaimmat tavarani olen saanut lahjaksi. Joitain postikorttejakaan en voisi heittää pois, koska niillä on tunnearvoa. Rakastan lahjojen saamista. Lahjaksi saadulla tavaralla on aina suurempi tunnearvo kuin itse ostetulla. Esimerkiksi Nomination-koruni on miltei täynnä, mutta kaikki palat olen saanut lahjaksi. Se on yksi rakkaimmista esineistä jonka omistan.
 48. Olen äärimmäisen herkkä. Itken helposti, loukkaannun helposti, ilostun helposti. (Jo ennen raskautta) jotkin pienetkin asiat saivat minut kyynelehtimään.
 49. En ole koskaan haaveillut isoista tuloista tai lottovoitosta (mikä saattaa olla tällä elämäntyylillä ja näillä mieltymyksillä hieman harmillista). Minulle riittää, että tulen toimeen. "Isot" hankinnat, kuten vaikka se Gantin kello, säilyvät isoina, merkityksellisempinä, kun sitä ei pidä itsestäänselvyytenä.
 50. Minä olen onnellinen. Tunnen saaneeni kaiken. Ajoittain ärsyttää ja huolettaa tämä penninvenyttäminen, ärsyttää nämä raskausajan vaivat, mutten silti vaihtaisi hetkeäkään pois. Elän täyttä elämää.

10 kommenttia:

 1. Hauska huomata asiota jotka miessä on samaa. Tässä muutama. Mulla on vaan kenkä kokoa 43 ja joskus 42.28. Ainoa kehokompleksi, josta kärsin, liittyy varpaisiini. Kengänkokoni on 42 ja suurimman osan siitä muodostavat pitkät, miltei sormia muistuttavat laihat varpaani.34.En voi sietää keltaista vessapaperia. Olkoon kuinka vain ekologista, se on kammottavaa minusta.: Tää on kyllä kummallinen juttu. Kun asuin kämppisteen kanssa, he ostivat keltasta paperia ja mä ostin aina omaani. Mä oon aina kammoksunu keltasta wc-paperia. Kummallista..45.Olen aina haaveillut punaisesta mummon mökistä ja perunamaasta. (Kukapa ei?) Rakastan maaseudun rauhaa ja puupanelointia. Minun unelmieni pihalla olisi paljon omenapuita, niin että voisin syödä pelkkiä omenoita kaiket päivät..:Tähän vielä lisäksi joku lato mihin saisi tallin ja muutaman hevosen tai ponin . Ah ja elämä ois täydellistä.

  VastaaPoista
 2. Täällä kanssa sisar isojalka 42. Mistä hankit kenkäsi?! :DMuutenkin tunnistin itseni aika useasta kohdasta. Ja kiva oli saada sinustakin tietoa!!

  VastaaPoista
 3. Voidaan sitten perustaa oikea sirojen jalkojen kerho! ;) Mä olen löytänyt aika hyvin kenkiä, mulla on vaan aika kapea jalka, joka vaikeuttaa todella paljon, lestit on leveitä. Vagabondilla on kivoja nelikakkosia ja nykyään ihan Cittaristakin voi bongata isoja kokoja. Ellokselta olen tilannut useasti kenkiä, sieltä löytyy paaaljon isoja kokoja, aina kokoon 45 asti! Myös KenkäMarski mannerheimintiellä, muistaakseni kolmensepän patsaita vastapäätä, myy isoja kokoja. Ja Halonen. Löytyyhän näitä. ;)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, että piditte postauksestani, nyt on ollut aika raskauspainotteista ja on kaiketi tykätty, joten tunsin ottavani jonkinlaisen "riskin" postatessani ihan vain minusta itsestäni, en siitä elämänalusta sisälläni.

  VastaaPoista
 5. JOoo, Haloselta ja Kenkämarskista mä oon ainakin löytäny hyvin. Nykyään kenkiä löytyy kyllä tosi hyvin. Verraten siis n. vuoteen 2005. mm. hääkenkiä sai etsiä kissojen ja koirien kanssa. Mä oon aina luottanu miesten kenkiin. Lacostet on hyvät vaikka vähän vanha juttu jo mutta mulle kelpaa.

  VastaaPoista
 6. Mä taasen olen liian nirppanokka vetääkseni miesten kalosseja jalkaan. :D Ja toisaalta, mulla on ongelmia tuon lestin kanssa ihan naistenkengissäkin, mulla on niin kapea jalka, että miesten kengät olisi todella liian leveitä.

  VastaaPoista
 7. Ja pitääkin ihan vinkata, brittiläinen Next-nettikauppa myy IHANIA kenkiä, isoissakin koossa! Hinnat ei päätä huimaa ja toimitus on suhteellisen nopea ja edullinenkin, 5 euroa. :)

  VastaaPoista
 8. Moi :) Ehkä kuvasta tunnistatkin, olin nimittäin tänään teillä! :D Uteliaana tietysti etsin tän sun bloginkin käsiini. Kirjoitat tosi hyvin ja näitä juttuja on mielenkiintoista lukea, vaikka itsellä perheen perustaminen ei olekaan vielä ajankohtaista.

  VastaaPoista
 9. Unohdin vielä lisätä tuohon kenkäkeskusteluunne, että pienijalkaisuuskin on varsin ärsyttävä ongelma. Itselläni jalka on kokoa 33 ja lastenosastolta harvemmin löytyy kivoja kenkiä, aikuisten osastolla 36 on pienin koko... Yrittäkää pärjätä isojen tassujenne kanssa, niin mäkin näiden pienten tassujen :D

  VastaaPoista
 10. 1.8.9.12(tavallaan,en pelkää kuollakseni, mutta merivesi ahdistaa)13.16.17.21.26.31.34.41.44.50Oli hetken sellanen olo kuin lukisi itsestään :)

  VastaaPoista