Social Media Icons

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Mahdankohan olla makea

8 kommenttia , , , , Share It:


rv 24+2
Katsokaa mun sormia, etenkin ylemmässä kuvassa! Iltaisin turvottaa, nyt ei edes kovin pahasti.
Näkisittepä jalkani. Ne ovat kerrassaan kauniit, odottavat vain avokaskelien saapumista.
Niin, ja katsokaahan, nyt sain sen Guessin korun, josta miltei kaksi viikkoa sitten hehkutin. I love it!Huomenna aamulla on keskiraskauden sokerirasituskoe. Diabetes on minulla todellinen sukurasite, sitä tuntuu sairastavan perhettäni lukuun ottamatta jokainen muu. Vähän jännittää. Entä jos narahdan ja joudun piikittämään itseäni reilut kolme kuukautta? Ja entä jos diabetes ei helpotakaan, vaan on tullut jäädäkseen. Kaksi ja puoli tuntia olen ollut syömättä ja juomatta, ketuttaa. Lähden A:n kanssa myöhäiselle lenkille, jotta pääsen pois jääkaapin luota. Kuvistakin voitte päätellä, että olen hyvinsyönyt, ja ehkä tämä paastoaminen tekisi ihan hyvää, mutta Aarre osoittaa mieltään ja voimistelee hullun lailla, kuin huutaakseen ruokaa. Se hyvä puoli tässä odottamisessa on, ettei tarvitse kuunnella vauvan itkua. Se vain potkii ja möyrii, mikä on ajoittain hieman epämukavaa, muttei sentään vie yöunia. Eikä tarvitse miettiä, syökö lapsi parsakaalia tai persiljaa, koska tässä kohtaa ruokailun suhteen minä olen itse ylijumala. I got the power!

En ole itse huomannut vatsan kasvaneen, mutta vielä kolme viikkoa sitten sain niukin naukin ulkoilutakit kiinni, ja nyt vetoketjun päät ovat viisi senttiä liian kaukana toisistaan. On aika ihanaa, että raskaus näkyy . Kuvan mustien H&M Mama-housujen masutrikoo alkaa puristaa. Farkkujen trikoo-osat taasen alkavat "istua". Mikään ei ollutkaan niin inhottavaa, kuin paidan alla rullaantuvat trikoot.

Aarre potkii jo niin lujaa ja usein, että voin todella olla varma, ettei ole kyse (vain) lihomisesta. Ajoittain minut valtaa huoli siitä, että se yrittää viestiä minulle jonkin olevan hätänä, enkä minä alkeellisilla äidinvaistoillani kykene reagoimaan asiaan. Sanotaan, että vauvojenkin itkusta on tunnistettavissa huomiohakuinen huuto ja hätähuuto. Entä jos Aarre ei onnellisena voimistelekaan, vaan henkihieverissä, napanuora kaulan ympärillä kiemurtelee tuskissaan ja minä vain hymyilen tyhmän näköisenä ja pyydän avokastani kokeilemaan lapsensa liikkeitä? Tai ehkä masuasukki vain haluaa, että lopetan suihkussa laulamisen, mene ja tiedä...

8 kommenttia:

 1. Mäkin oon noista liikkeistä huolissani, mutta oon todennu että ei sillä varmasti oo mitään hätää koska vauva reagoi hyvin useesti mun syömiseen eikä oo koko ajan levoton. Ois kyllä kiva käydä vielä ultrassa vamistamassa että kaikki on hyvin vaikka pari kertaa ennen synnytystä.

  VastaaPoista
 2. Mun inssiajon tämä pentele meni pilaamaan, potki virtsarakkoon, rattiin ja myllersi varsin epämukavasti muutenkin. Ja totta, tuskinpa sikiö edes jaksaisi liikkua, jos jokin olisi huonosti. Silloin kaikki voimat menisi kasvamiseen. Mutta mistäpä ei odottaja ottaisi stressiä...On tosi harmi, että kunta kustantaa vaan tuon kaksi ultraäänitutkimusta, ellei sitten kyseessä ole poikkeuksellinen raskaus. Tulisi itsellekin parempi olo, kun tietäisi kaiken olevan hyvin, ihan varmasti.

  VastaaPoista
 3. Jos sokerit on lievästi koholla niin piikittää ei tarvtse, ruokavaliolla korjaantuu. :)

  VastaaPoista
 4. Paitsi että ensi odottaja pääsee synnytystapa-arvioon jossa ultrataan. Ja jos sinulla rd todetaan on ultria vielä useammin. :)Ja ainakin itse pääsin ekaa odottaessa aika helpostikkin ultraan, taisin käydä rv 22, 28, 34 ja 36. Vaikka mitään erityistä ei ollut eikä edes epäilty. :)Nyt toista odottaessa (kaupunkikin kyllä eri) on taas vähän joka asiaan vastaus että "mites viime raskaudessa?" "No kyllä sä tiedät, muistele viime raskautta/katso toisesta nlakortista"

  VastaaPoista
 5. kyllä mullakin on koko ajan huoli ja murhe pikkusesta. Täytyy vaan luottaa että kaikki on hyvin..

  VastaaPoista
 6. Ooh, kiitos tiedosta! Tuli itsellekin tosi paljon helpottuneempi olo. :) Neuvolassa eivät tunnu kertovan mitään...

  VastaaPoista
 7. käyppä kattoon mun blogista kuva turvonneista sormista :D

  VastaaPoista
 8. Elsa, mä olen kauhistellut jo kuvaa sun käsistä. Oliko se otettu aamulla? Mua turvottaa etenkin aamuisin ja myöhään illalla..

  VastaaPoista