Social Media Icons

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Maha maha maha maha

12 kommenttia , , Share It:


Rv 26+2


Tämän postauksen sanoma pyörii täysin ja totisesti oman napani ympärillä.

Tajusin, etten olekaan ottanut varsinaista mahakuvaa tältä viikolta! Aina vannoin, että jos ikinä olisin raskaana, en moiseen lähtisi, mutta tässäpä ollaan. Ehkä tämä blogi on sellaiseen oikea paikka, tätä kuitenkin lukee vain ihmiset, joita kiinnostaa (?) näitä mahakuvia katsella ja jotka sellaisia odottavat (?). Muuten ei varmaan tällaisia kuvia tulisi otettuakaan, joten on kiva, että blogini kautta voin säilyttää muistot pienelle Aarteellemme.Vertailun vuoksi lisään tähän postaukseen mahakuvan raskausviikolta 23+3, eli noin kolmen viikon takaa. Maha näyttää kasvaneen (ja toivottavasti myös lapsi sen suojissa...).

Tänään puolenpäivän aikoihin aika pysähtyi hetkeksi. Siinä ne ovat. Ihan oikeasti. Ensimmäiset raskausarvet mahassa. Kaksi haaleaa, n. 2cm pituista viivaa kummankin puolen masua. Toistaiseksi vatsani ei näytä kissanraapimispuulta, mikä on tietysti ihanaa, mutta kauhulla odotan jo ilmaantuneiden pirulaisten kohtalotovereita saapuvaksi. Ketuttaa. (Tässä kohtaa lienee parasta myöntää, etten ole alkuinnostuksen jälkeen rasvaillut mahaani.) Nyt tartun rasvapurkkiin entistä tarmokkaammin. Auttaisikohan manteliöljy? Iltarukous? Kuivaharjaus? Kuorinta?
Onnekseni suhtaudun ilmestyneisiin raskausarpiin odotettua paremmin. Toivon, ettei niitä tule kauheasti, ja rasvaan ahkerammin mahaani, muuta en kai oikein voi. Ehkä nämä ovatkin vain rakkausarpia? Mahani ei ole ikinä ollut rantakunnossa ja olen menettänyt toivoni jo aikaa ennen Aarteen odotusta. Pienen pieni nappula sen sijaan on ollut haaveissa (joskin myöhemmällä iällä) aina.

Maha alkaa olla aika painava. Nukkumaan mennessä hyvän asennon löytäminen on vaikeaa. Maha tuntuu painavan joka suuntaan. Ja vauva potkii patjaan (se jos mikä on epämukavaa). 
Selkä ja jalat kipeytyvät jo kauppareissulla. Kenkien laittaminen on vähän epämukavaa, koska tuntuu etten voi taipua mahani yli sillä se sattuu. Vauva potkii farkkujen vyötärökaistaleeseen (ihanaa!) ja nykyään käytänkin farkkuja kotona enää vieraiden ollessa kylässä. 

Olen muuten huomannut haalean linea negran ilmestyneen vatsalleni (tai oikeastaan sen huomasi H.). Merkillistä. Voiko se ilmestyä vielä näilläkin viikoilla? Kaipa kaikki on mahdollista. Tunnen oloni entistä enemmän raskaana olevaksi. Alan pitää pyöreästä pallomahastani. Se on osa minua. En ole koskaan aiemmin tuntenut oloani vielä naiseksi, mutta nyt tunnen. Ennen raskautta olin jotain tytön ja naisen välimaastossa. Ensimmäistä kertaa elämässäni ajattelen itseäni myös aikuisena. Aikuisilla on puoliso, oma asunto, ajokortti ja jälkikasvua. En olekaan enää lapsi. Minä olen nainen, joka saa lapsen. Näin se elämä heittelee.

12 kommenttia:

 1. Eikös ole ihanaa huomata se naiseuden puoli itsessään?Linea negra voi tosiaan vielä noilla sinun viikoillasikin ilmestyä, minulle taisi ilmestyä myös samoihin aikoihin, tai jopa hieman sinua myöhemminkin.Raskausarvet, minulla tuli esikoisesta kylkiin pari todella haaleaa viivaa, vaikka rasvasin itseäni urakalla. Rinnoissa oli jo raskausarpia teini-iältä muistona siitä kun ne alkoivat kehittyä. Nyt ei ole vielä uusia tullut, ja edelleen ahkerasti rasvailen.Esikoisen odotuksessa aina suihkun jälkeen öljysin itseni kevyesti Ceridal-öljyllä (suosittelen, jää hyvin kevyt tunne iholle, ja voi myös vauvan ihon hoidossa käyttää, monikäyttöinen siis.)Nyt äitini osti ruohonjuuri kaupasta mulle Weleda raskausajan hoitoöljyn (jonka pitäisi ennalta ehkäistä raskausarpien syntymistä) Katsotaan ja testataan miten toimii ;)Suosittelen myös hieman vaihtelemaan rasvoja, suihkun jälkeen yhtä, ja sitten muulloin jotain toista. Mulla on apobasen sininen perusvoiteluun, sekä keltainen Aqualan. Kovettuneisiin kantapohjiin/kantapäihin mulla on vielä punainen apobase. Mulla itsellä on atooppinen iho, ja siitä syystä myös erittäin kuiva, etenkin talvisin.Itse en kyllä edes pelkää tulevia arpia, niitä tulee jos tulee, vähän yritän rasvailulla ehkäistä mutta en muuten tee taikoja asian eteen. Ajattelen, että nämä ovat juuri niitä rakkausarpia, enkä aio vältellä uimarantoja vaikka niitä tulisi. Ne ovat merkki lapsistani, muisto heidän odotuksestaan.

  VastaaPoista
 2. Mäkin voin suositella ainakin tuota weledan raskausöljyä, ihosta tulee ihanan pehmeä ja hyväntuoksuinen! Valitettavasti noi rasvat ei kuitenkaan estä arpien tulemista, mulle on tullut valtavasti arpia vaikka oon rasvannut kuin hullu aina rv 12 alkaen :/

  VastaaPoista
 3. :D mulla tuli se viiva vasta viikolla 30...onnekkaana sain vain muutamia arpia koko aikana, mun maha on vielä aika sievä loppujenlopuksi vaikka panikoinkin hirveästi ^^

  VastaaPoista
 4. Mulla huomattiin linea negra vähän alle kuukausi sitten neuvolassa, että mullaki tuli aika myöhään :) Ja mulle sanottiin neuvolassa tuosta rasvaamisesta, että ei se auta mihinkään muuhun ku lievittämään sitä mahdollista kutiamista. Se, tuleeko raskausarpia riippuu kuulema ainoastaan ihotyypistä. Että niitä ei voi estää tulemasta vaikka kylpee rasvassa, jos ne on tullakseen, niin ne vaan tulee.

  VastaaPoista
 5. Mäkin oon tällä viikolla huomannu ton nukkumaan mennessä et on vaikee löytää asentoa ja tosiaan selkä ja jalat kipeytyy tosi pienestä. Pakko päästä istumaan tasasin väliajoin.Mulla oli ennen ihan sama tunne, en ole nainen mutten tyttökään. Nyt tunnen synttäreitteni johdosta itteni jo naiseksi ja kun on asunto, kasvava maha ja avopuoliso <3Ah ihanaa.

  VastaaPoista
 6. Mäkin käytän Weledan raskausöljyä, ja olen säästynyt arvilta. tuskinpa niitä enää tässä vaiheessa tulee, kun la on lauantaina:D (kuitenkin nyt tulee kun näin menin sanomaan!!)Mahaa ei kannata missään nimessä kuoria! iho on valmiiksi niin herkillä venymisestä niin kuoriminen vaan pahentaisi. Jalkoja ja käsiä kyllä kannattaa kuoria ja kuivaharjata, mulla ainakin nyt loppuvaiheessa auttanut turvotukseen:) Eikä niitä arpia kannata sen enempää murehtia, tulee jos tulee. Mun mies hokenut mulle koko raskausajan, että antaa arpien tulla, kunniamerkkejähän ne sitten vaan on!

  VastaaPoista
 7. Mulle tuli raskausarpia, vaikka rasvailin mahaa aamuin illoin ja aina suihkun jälkeen. Jos arvet on tullakseen niin ei sitä mikään estä.Mulle tuli linea negra, en muista koska se ilmestyi. Mutta vielä 5kk synnytyksen jälkeen se on siinä yhä! Haaleampi, mutta on kuitenkin..

  VastaaPoista
 8. Mulle on kanssa tullut linea negra, mies sen tuossa muutama päivä sitten huomasi :D

  VastaaPoista
 9. Täällä kanssa linea negra näkyy hyvinhyvin vaaleana, ehkäpä se siitä vielä tummenee... Halusin vain kertoa, että olen rekisteröitynyt ja alkanut kirjoittelemaan itsekin omaa blogia. Itseasiassa eilen :D Olen vielä aika ulapalla mutta käy kurkkimassa jos ehdit. Minulla kun ei ole vielä yhtään lukijaa :D Löydät varmaan blogini osoitteen nimimerkkini takaa, mutta blogini löytyy miracleofourlove.blogspot.com

  VastaaPoista
 10. Pitääpä kokeilla öljytä vatsaa! Kiitos vinkeistä. :)Helpottavaa kuulla, että muillakin on ilmestynyt linea negra myöhäisemmilläkin viikoilla. Olin varma, että kyseessä on joku verenmyrkytysviiva tai joku, kun se vasta nyt tuli. :--DAnski, käyn kurkkaamassa blogiisi! Tehkäähän muut samoin. ;)

  VastaaPoista
 11. mä en oo kyllä paljoa rasvannutkaan, mutta ei oo arpia vielä näkynyt. vaikka mulla on muuten tosi 'helposti arpeutuva' iho. raskausarvet on vain ylpeyden aihe, koska sitten kaikki tietää että sä oot oman lapsen kantanut masussa :) ainakin tää on mun mielipide!suihkun jälkeen kannattaa rasvata ihan muutenkin mahaa, koska suihkuvesi kuivattaa ihoa ja tää ainakin mulla kutittaa kamalasti mahan ihoa, kun se on muutenkin venynyt ja arempi kuin ennen..

  VastaaPoista
 12. Mulla ei onnekseni ole vielä ollut kutinaa, ainakaan mahassa. Kädet ja jalat sen sijaan suorastaan syyhyävät.. :/Mä oon samaa mieltä, Jensku, noista raskausarvista, tietysti toivon, ettei sellaisia kauheammin enää tulisi, mutta jos tulee, niin tulkoot.

  VastaaPoista