Social Media Icons

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kokemuksia?

14 kommenttia Share It:
Unettomuus painaa, mutta onneksi on hyvä draivi päällä! Kolmas postaus vuorokauden sisällä, koettakaahan pysyä perässä, heheh!

Olen muuten huomannut blogini siirtyvän yhä enemmän raskaus-ja vauvapainotteiseksi. Tietysti tässä kohtaa elämäni on aika lailla odottelua. Haluaisitteko enemmän yleiseen kategoriaan uppovia postauksia vai jatketaanko masukuvilla (aiemmin vannoin, etten sellaisia ikinä edes ottaisi, but look where I stand..) ja potkupostauksilla?

Koska olen täysin hurahtanut vauvahankintoihin, niin taas löydän itseni tekemästä postausta vauvaromppeista. Viime aikoina olenkin keskittänyt kaiken energiani ko. tavaroiden pohtimiseen. Aiemmin tein postauksen tarvittavista tavaroista, ja sinne tulvikin hyviä vinkkejä ja neuvoja. Näiden pohjalta olenkin tehnyt itselleni omaa hankintalistaa. Nyt kyselisinkin käyttäjien kokemuksia erinäisistä vauvatavaroista. Lisäksi olisi hauska kuulla, jos joku odottajista on tällaisia jo hankkinut? Kiitän!

Kestovaipat?


Ovatko kauhean työläitä? Näitä olen miettinyt pitkään. Pidemmällä juoksulla tulevat halvemmaksi (120e vs. 850e) ja ovat varmasti ekologisempi valinta kuin kertakäyttövaipat. Olen lukenut, että nämä eivät aiheuta vaippaihottumaa samalla tavalla kuin kertakäyttöiset vaipat, koska hengittävät paremmin eivätkä sisällä haitallisia kemikaaleja.
Kuoseja löytyy ainakin aivan ihania! Ulkonäkö miellyttää silmää, mutta kestovaipat tuntuvat niin paljon paksummilta ja jäykemmiltä, ovatkohan kertakäyttöiset vaipat siis mukavamman tuntuiset?
Olen hieman "kakkakammoinen", mielestäni vauvanvaippojen haju on päätä huimaavan karmea ja se laukaisee minussa välittömästi oksennusrefleksin (tiedän, onnea ja menestystä vaan..). Olisikohan siis vaippojen peseminen ja puhdistaminen liikaa?
Kantoliina?


Aluksi suhtauduin kantoliinaan vaihtoehtoäitien hömpötyksenä, mutta luettuani kantoliinoista tarkemmin aloin pitää ajatuksesta. Lapsi on lähellä koko ajan, mutta kädet ovat vapaat. Lapset kuulemma pitävät kantoliinassa olemisesta, tuntevat olonsa turvalliseksi. Kipeytyykö niska? Minä en osaa laittaa kasaan edes meidän vaunujamme, tuo sitominen tuntuu hankalalta. Onko se? Minua pelottaa, että vauva tippuu tai valahtaa kantoliinasta pois.. Tarvitseeko liinoja kauhean monta? Eri pituisia? Mikä olisi paras materiaali?Rintapumppu?


Oletteko tarvinneet sellaista? Käsikäyttöinen vai sähkökäyttöinen? Minkälaisia ominaisuuksia siinä pitäisi olla? Helpottaako oloa?Imetystyyny?


Oletteko käyttäneet, tarvinneet, tykänneet? Minkä mallinen olisi hyvä? Ovatko kuinka pestäviä, kestäviä?
Unipussi?


Unipusseista löysin seuraavanlaista tietoa:


- lapsen lämpötila pysyy tasaisena, koska hän ei voi potkia peittoa pois kesken yön.

- lapsi ei voi työntää jalkoja pinnasängyn laitojen väliin samoin kuin ilman pussia.

- vauva on tottunut olemaan kohdussa "pussissa" joten he kokevat unipussin usein turvallisena ja nukkuvat paremmin, näin myös koko perhe
nukkuu usein paremmin unipussin myötä.

- vauvan siirtäminen rinnalta tai sylistä omaan sänkyyn onnistuu helpommin.Lapsi ei herää niin helposti lämpötilan vaihteluihin (sylistä viileään sänkyyn pulma poistuu, koska "peitto" seuraa lapsen mukana.

- unipussi on helpompi ottaa mukaan yökylään, kuin irrottaa sängystä aina lakanat tai ottaa uudet kaapista joka kerta.

- tuttu ja omantuoksuinen unipussi saa lapsen nukkumaan myös vieraissa paikoissa paremmin.Oletteko tykänneet? Onko syytä hankkia eri vuodenajoille omat unipussinsa? Vetoketjulla vai napeilla? Onko näitä syytä olla useampi kappale? Keiden valmistajien unipusseja olette käyttäneet? Hihoilla vai ilman?

14 kommenttia:

 1. Hyviä kysymyksiä, odottelen myös mitä muut vastaavat näihin, itsellä kun ei vielä ole kokemusta:D tänään laskettu aika ja poika vielä mahassa..huoh. itse olen kuitenkin ostanut noista jo unipussin, kantoliinan, ja rintapumppu pitäisi tänään käydä ostamassa. imetystyynyn haluaisin, mutta ihastuin niissä sellaiseen joka maksaa melkein 60 euroa, joten se on vielä kaupassa:D pojallani tulee olemaan kampurajalat, joten ensimmäiset viisi viikkoa hänellä on kipsit jaloissa nivusiin asti. siksi aloitan kestovaippojen käytön vasta sen jälkeen, ettei ole kipsit jatkuvasti kakassa kun testailee niitä oikean mallisia ja kokoisia vaippoja:)Sulla on kiva blogi!

  VastaaPoista
 2. Mäkin odotan mielenkiinnolla mitä kokeneemmat vastaa. Kestovaippoja meillä on valtavasti, ja kantoliinan aion myös hankkia (haluan tosi juuri tietyn muotoisen, joten täytynee tehdä itse). Rintapumppukin varmaan tulee hankittua, mutta uskon että pärjäämme hyvin ilman imetystyynyä ja unipussia :)

  VastaaPoista
 3. Tuo kuvassa oleva rintapumppu osoittautui hinnasta huolimatta todella tarpeellieksi. Meillä ei ole unipussia, kun lapsi nukkuu pinnasängyssään siinä ä-pakkauksen makuupussissa.

  VastaaPoista
 4. Kiva blogi, tykkään:D Oon muuten kolmas Sini joka tässä kommentoi;DEli kahden lapsen kokemuksella:Meillä kestovaipat olivat ekan kanssa käytössä 2 viikon iästä n 7kk:den ikään ja tykkäsimme. Toki ovat työläämpiä kuin kertikset mutta eivät mielestäni liian työläitä kun pyykkiä tulee muutenkin. Nyt toisen kanssa en ole jaksanut ajatellakaan kestoilua, ainakaan ihan vielä alkuun ja kun esikkokin on vaippaiässä...Meillä oli yhdenkoon taskuvaippoja 20 kpl, ja niilä pärjättiin hyvin.Rintapummpu on myös meillä ihan ehdoton jotta saan välillä omaa aikaa ilman lapsia. Ja kuvassa oleva toimii meillä hienosti.Kantoliinan koin itse hankalaksi (kun olen hieman laiska vissiin...) mutta baby björn toimi meillä ja manducaa taas suosivat muut lapselliset ystäväni...Unipussia ei meillä ole ollut, mutta ihan kätevältä näyttää. Ihan peitolla on menty. Ja imetystyynyn olen henk.kohtaisesti kokenut turhaksi...näin meillä.

  VastaaPoista
 5. Kestovaipoista oon kuullut paljon hyvää ja huonoa, enimmäkseen jälkimmäistä,- mutta nämä kommentit ovat tulleet suurimmalti osalti ystäviltä, jotka työskentelevät lasten kanssa (tarha jne.). Kuulemma päästävät helpommin läpi, tämäkin kyllä varmasti ihan malli kohtaista ja riippuu laittajastakin, mutta mulle ainakin ajatus että vauva tuntisi olevansa märissään (jos imukyky siis on heikempi, en tiedä..) tuntuu inhottavalle. Ja nää ripulit joita ne sitten itsestään päästelee aika ajoin, valuis pitkin pöksyjä, sitä kautta muualle.. Yh. ;-) Mä olen ajatellut ainakin tuota kantoliinan ostoa, jos se vaan on näppärä. Rintareppu mulla on anopilta saatuna, mutta se tuntui hirveän vaikealta asentaa päälle, liina ainakin vaikuttais vähän yksinkertasemmalta..Innolla odotan kokeneempien vastauksia ;)

  VastaaPoista
 6. Hei! Minulla ei vielä lapsia ole, ja juuri siksi luen niin mielelläni raskaus- ja vauva-ajan blogeja :) Minulla on ollut vauvakuume koko ikäni, kyllä jo hoitoikäisestä. Ei sinun tarvitse miettiä, että muuttuuko blogisi liikaa raskausblogiksi. Tämä on sinun blogisi, kerrot omasta elämästäsi.Toivon sinulle kaikkea hyvää, anna elämän kulkea omalla painollaan! Nauti keväästä :)

  VastaaPoista
 7. Hei,Oman kokemuksen perusteella rintapumppu on ehdoton. Sillä voit pumpata varastoon maitoa, ja näin isäkin voi pullolla syöttää. Tai jos olet jossain reissun päällä ilman vauvaa esim. virkistäytymässä niin tissit kyllä meinaa räjähtää jos et niitä pumppaa tasaisin välein. Meillä ainakin oli sen verran rankka alku, että pikkuisen oli pakko mennä mummilaan jo parin kuukauden iässä yöksi, että sain nukuttua edes vähäisen. Sai sitten mummilassa jo valmiiksi pumppaamaani maitoa, ja itse sain pumpattua sitten kotona etteivät räjähtäneet :) Myös jos sinulla nouseekin maitoa enemmän kuin vauva saa syötyä, niin voit sitten välillä pumpata, etteivät ole sitten niin täynä kun aloitat syötön, tällöin on vauvan helpompi iheä kun ei tule niin kovalla paineella...Kantoliinan tarpeellisuus on ihan varmaan vauvastakin kiinni. Meillä oli rintareppu, mutta siitä ei tykätty ei me eikä vauva. Uuden vauvan kanssa meinaan hankkia liinan, jotenkin luulisin että siinä on turvallisempi ja läheisempi vauvan olla. Ja tosiaan kädet jää vapaaksi, ystäväni lenkkeili jo melkein pari vuotias lapsi kantoliinassa, eli kaipa sen saa niin tukevaksi ettei paina hartioita tms..Imetytyynyn koen turhaksi, saman asian meillä ainakin ajoi sellainen vähän isompi tyyny. Näppärä myös siitä, kun likaantui niin sai vaan tyynyliinaa vaihtamalla puhtaaksi.Unipussi, voisi olla näppärä! Meillä ainakin oli sellainen touhopetteri nukkuessaan, että lopulta aloin kapaloimaan herran, että saimme nukuttua enemmän kuin puolen tunnin pätkiä. Jossain vaiheessa löysin selaisia yökkäreitä, jotka oli tuollaisia pussin mallisia. ne oli ainakin meillä todella hyviä, en tiedä onko niitä missä nyt myynnissä kun tuosta nyt on jo kuusi vuotta. Toisaalta taas tuo kapalointi taitaa tulla edullisemmaksi. mutta tämäkin on varmasti ihan ihan vauvasta kiinni kuinka parhaiten nukkuu!!

  VastaaPoista
 8. Piti nyt tulla jakamaan kokemuksia, kun itsekin niitä esikoista odottaessa kaipailin! :)Kestovaipat otettiin käyttöön heti sairaalasta kotiuduttamme, biohajoavia kertiksiä käytettiin öisin ja reissuissa ennen kuin opin nekin kestottamaan. Minä tai mies ei koskaan koettu niitä erityisen työläiksi, olivat meille itsestään selvä valinta ja ne olivat vaan vaippoja muiden joukossa. Jos ekologisuutta haet niin ole tarkkana pesun, kuivauksen ja hankintojen kanssa - kestoilu on nimittäin ekologisempaa kun kertisten käyttö vain jos osaat käyttää niitä oikein. Eli älä pese puolityhjiä koneellisia tai kuivaa rummussa, osta käytettyjä tai vähintään kierrätä eteenpäin kun vaippa-aika on ohi (meillä ostettiin suurin osa uutena, koska oli eka lapsi kyseessä ja aikomus on käyttää samoja vaippoja myös tällä seuraavalla). Niin juu, ja imetettävän vauvan (ainakaan meidän) maitokakka ei kyllä haise millekään, vasta kiinteiden aloittamisen jälkeen tuli sellanen kiva hajuaromi siihen... :D Mutta silloin se kakka on myös kiinteämpää ja helpompi heittää vaan pönttöön. Niin ja piti sanoa vielä, että meillä ainoat kakkaräjähdykset sattuivat kertisten kanssa, ei ikinä kestojen.Kantoliina oli, sellainen superpitkä sidottava ihan perusmalli, mutta en jaksanut/osannut sitä sitoa kun poika oli ihan pieni. Kun vihdoin viitsin sen opetella, olin aivan ihastunut! Ei siis ole kokemusta vastasyntyneen kantamisesta, mutta tosi kivasti kannoin meidän jättiläisjätkää, joka painoi 10 kg jo puolivuotiaana. Ei kipeytyneet hartiat, niska tai selkä, koska liina jakaa painon niin tasaisesti. Poikakin tykkäsi olla kyydissä ja nukahteli siihen syliin usein. :) (Voi niitä aikoja...)Rintapumppu oli aika ehdoton meillä, koska mulla tuli hulluna maitoa. Pumppasin jääkaappiin ja pakkaseen aikamoisen varaston, ei sitä kaikkea edes ehditty käyttää. Lähinnä siis mun kuntosalireissujen ajan sai isä syöttää pumpattua maitoa, ja samoin sitten kun tuli yökyläilyjen aika niin sai poika aina mamman omaa maitoa. :) Omaa oloa helpottamaan käytin myös esim. polttareissani, kun olin koko päivän poissa. Se pumppu oli lainassa, joten nyt pitäisi ostaa sitten oma. Varo vaan sitten niitä pullosyötöistä usein seuraavia rintaraivareita... Pullosta kun maito tulee nopeammin/helpommin niin vauva usein alkaa sit raivota tissillä kun tulee niin hitaasti. Me pidettiin sit vaan taukoa pullosta, kun noita kävi. Sit kun tuli pidempi tauko (ei ollut oikein menoja) niin ei poika enää suostunut pullolle ollenkaan. Siinä vaiheessa oli kuitenkin jo kiinteet alotettu (oisko ollut noin 8-kuinen tässä vaiheessa) niin vauva pärjäsi pidempään ilman maitoa.Imetystyynyn halusin mut en raaskinut ostaa. Tällä kertaa haluaisin ehdottomasti kokeilla, ja saankin sellaisen vissiin kaverilta lainaksi. Hyvin se imetys silti sujui ilmankin. :)Unipussia me kokeilitiin aika myöhään, joskus 7-kuisena, kun pojan unet meni vähän levottomiksi. Ei ollut mikään hitti kuitenkaan, joten ne jäi hyvin vähälle käytölle. Kuten joku jo sanoikin, riippuu tosi paljon vauvasta että toimiiko unipussi. Eipä ne kai paljon maksa, voihan sitä kokeilla. :) Kesävauvalle vaan kannattaa varmaankin valita sellainen materiaali, joka ei lämmitä liikaa.Toivottavasti näistä oli apua. :)

  VastaaPoista
 9. ISO KIITOS VASTAUKSISTANNE! Uskon, että näistä vastauksista hyötyi minun lisäkseni moni muu odottaja. Näiden perusteella meinaan kyllä hankkia rintapumpun ja ehdottomasti niitä kestovaippoja! Kantoliinakin tullaan hankkimaan. Suurkiitos vielä kokemusten jakamisesta. ;)

  VastaaPoista
 10. 'me hankitaan nyt nuo kaikki!Imetystyynyä ei aluksi tarvinnut, mutta myöhemmin se tuli tarpeeseen.Rintapumppu oli aivan must. Myönnän, että mulla oli 2 :D Tällä kertaa viisastuin ja hankin käsikäyttöisen kun ei mun ja sen sähkökäyttöisen yhteistyö sujunut :(Unipussin tarpeellisuuden tajusin vasta, kun lapsi nukkui katkonaista unta ja kävin lisäilemässä huutavalle muksulle peittoa päälle. Välillä niin huonoin tuloksin, että lapsi heräs uniltaan koko ajan. Jospa siis seuraava lapsi nukkuisi edes hitusen mukavammin.Kantoliinan hankin tälläkin kertaa. Sen käyttö vaati ensimmäisellä kerralla sinnikkään puolen vuoden harjoittelun, mutta kun opin käyttämään sitä en ollut valmis luopumaan siitä!Kestovaippoja tahdon kokeilla jo ihan tuon hirvittävän vaippavuoren takia. En jaksa joka päivä tyhjätä vaipparoskista nyt, joten tuskin jaksan kahden lapsen vaippojenkaan määrää.

  VastaaPoista
 11. Rintapumppu on ollu munki mielestä ehkä paras ostos! Ja toiseksi paras on MAIDONKERÄÄJÄT, käytin aluksi pelkästään liivinsuojia, mut maito menee niistä läpi.. Maidonkerääjien kanssa ei ole tarvinnut kärsiä enää märistä paidoista :) Mut niitä ei välttämättä kannata ostaa etukäteen, koska jos maitoa ei alakaan tulla niin ne on sit turhia..Unipussia ei olla käytetty, ku kapaloidaan vauva omaan peittoon aina yöksi. On kiva ku voi vaihdella pussilakanaa ja kesällä voi käyttää sit pelkkää lakanaa jos on kuuma :) Ja välimuotona voi kokeilla vaikka vilttiä peiton sijasta!Kestovaippoja en ole kokeillut, eikä meillä ainakaan mene niin paljon vaippoja et menis hulluna rahaa, tosin vauva on vasta 2kk vanha.. Vaippoihin ei mene kuitenkaan ku max. 20e kuussa.Sulla on ihana blogi , tätä on kiva seurata :)

  VastaaPoista
 12. Kestovaipoista, ei ole kokemusta. Itse olisin kovin kiinnostunut kokeilemaan, mutta meillä isäntä vastustaa koko ajatusta. Toisaalta meillä on AINA hirveä pyykkivuori, joten kestovaipat siihen päälle ja olisimme varmasti katastrofin partaalla. En tosiaan ehdi joka päivä konetta pyörittämään, ja kuivaustilat asunnossamme ovat niin kamalan rajalliset. Kestovaipat tulisi kuitenkin joka päivä pestä. Kertakäyttövaipat, meillä siis käytössä ja neidillä ei kyllä ikinä ole ollut vaippaihottumaa tämän reilun 10kk aikana. Helpot myös kyläillessä, ostosreissuilla, koska vaippa vain roskiin eikä tartte pussissa kanniskella kotiin takaisin. Rahaahan nämä vievät tosiaan enemmän vuodessa kuin kestot. Mutta näillä me mennään varmaan tämän tulevan pikkukakkosenkin kanssa, koska kestoilu kyllä vaatis meidän isännänkin panostusta asiaan..Vaippoihin menee kuukaudessa rahaa n. 26e, ostamme isoja laatikoita kerralla, joten 2 x kk käydään vaippaostoksilla. n. 60 vaippaa 13,90e. pyöreesti kulutus meillä 4 vaippaa per päivä normisti.Rintapumppu oli hyvä hankinta, kun neiti ei rintakumista huolimatta jaksanut imeä tissistä maitoa. Pumpulla sai tärkeät maidot talteen, jota muuten tuli litra tolkulla. Yhdellä pumppauskerralla tuli litra maitoa kerrallaan, puoli litraa per tissi. Myös pumppaaminen piti maidontuotantoa yllä, ja neiti sai näin varmasti pidempään tätä kallisarvoista maitoa kuin olisi saanut jos en olisi pumppaillut.Mulla oli Ainun Medina sähkökäyttöinen rintapumppu (olisko ollu 70-80e prismasta), ja siihen Medinan omia pulloja sekä Ainun tuttipulloja (joihin pysty myös suoraan pumppaamaan, koska olivat yhteensopivia). Myös maidonsäilytyspussit oli hyvät, näin sain pakastettua annoksina, koska alussa ei mene niin paljon päivässä maitoa kuin sitä tuli. Ja vuorokaudessa maito menee jo jääkaapissa huonoksi.- Oon harkinnut myös käsinpumpattavan pumpun ostoa (n.20-40e) lisäksi tämän seuraavan kanssa, koska en voinut yöllä pumpata tolla sähkökäyttösellä vaikka tissit oli täynnä. Siitä lähti niin kova ääni, että pelkäsin naapureiden häiriintyvän jos yöllä alan sillä pumppailee. Meillähän tyttö nukkunut alusta lähtien 4-6 tunnin unijaksoja yöllä, ja mun tissit huus armoa jo 2 tunnin päästä viimeisestä syötöstä/pumppauksesta.Maidonkerääjät, suosittelen! Mulla valu toisesta tissistä aina maitoa kun imetin/pumppasin toisesta, ja maidonkerääjällä sai nämäkin maidot talteen + ei kastunut paidat,liivit yms.Ja kuten aiemmin sanoin, rintakumi oli mulla apu, että sain edes vähän imetettyä neitiä, mulla on hieman sisäänpäinkääntyneet nännit.Imetystyynyä kokeilin sairaalassa, ihan ok, jos olisin voinut pidempään imettää niin olisin kyllä kotiinkin ostanut sellaisen. Sairaalassa voit itsekkin kokeilla, ja näin ostaa sen myöhemmin jos tunnet tarvetta sille kotona.Kantoliinasta ei kokemusta.Unipussi, ei siitä kokemusta. Mä olen aina lakanaan kapaloinut, ja tämä toiminut meillä.

  VastaaPoista
 13. Oho kirjoitusvirhe, Rintapumppu Medela Ainu siis kyseessä.

  VastaaPoista
 14. Meillä on käytetty kestovaippoja molemmilla lapsilla. Eivät meillä ole vuotaneet, enkä työläämmmäksi sanois niiden käyttöäkään. Ei tartte niitä kaupasta käydä hakemassa, eikä roskiin rahdata. Aina niitä on riittävästi eivätkä haise samoin kuin kertikset. Eivät siis hajuttomia suinkaan oo, mutta kakka haisee kakkalta ja pissa pissalt. Kertiksistä tulee jotain viel kauheempaa lemua.. Vaippaihottumaa ei oo ollu. Jopa sitä neuvolas ihmeteltiin kesäkuumilla, ku pojan pylly oli oikein siisti ja ilma mitään punoitusta. Kiitos kesävillisten ja sisävaippojen :D ja meillä vaipattamisen hoidan vain minä, myös niiden huoltaminen on mun heiniä. Enkä ole kokenut sitä rasittavaks yhtään. Pesenhän mä muutenki kaikki pyykit itte.Kantoliina meillä on. Ja oli pojan vauva aikana ihan ehdoton. vaunuissa ku vaan huudettiin. Ja muutenkin oli niin itkuinen poika ni siihe rauhottui ja siellä myös söi jos oltiin kaupungilla ym. Ja liinan kanssa kulkeminen on niin helppoa joka paikassa. Ei tarvi rattail änkeä väenpaljoudessa ja ovien availu on yksin liikentees ollessa helppoo. Sitomisen oppii helposti harjoittelemalla. Ei se niin vaikaa voi olla koska itsekin oon sen homman oppinut. Liinailulla säästää muuten rahaa jos jättää rattaat ostamatta. Me ei ostettu kakkoselle vaunuja lainkaan. Lainttiin nukkumista varten retrokärryt kummeiltani ja reissut ollaan vaan ja ainoastaan liinailtu.Rintapumppua ei kannata ostaa ennen ku sen oikeasti tarttee. Ja jos maito riittää omis hinkeis, eikä ole tarvetta antaa muiden syöttää vauvaa ni aika turha ostos on. Mutta jos sen tarttee niin kyllä tuo avent on ehdoton. Tän kakkosen aikana jouduin pumppaamaan keskolaan maitoa kaks viikkoa sillä sairaalan rautapumpulla. Se oli hirveetä. Oli kyllä tehokas, liiankin, toinen tissi verillä ja niin teki kipeetä. Kotiin ostin aventin siks ku jouduin sairaalan pumpun palauttamaan pojun päästyä kotiin ja maitoa tuli kahden viikon pumppaukse takia enempi mitä vauva tartti. Niin on tolla käsikäyttösel aventil mukava pumpata. Ihan kuin vauva olis itse siinä syöny ja kevyt on käyttää vaikk yhdellä kädellä. Muutoin en ole pumppua tarttenu, koska poika ei suostunu pullosta juomaan ku tissin makuun oli päässyt.Unipussia ei meillä ole, eikä olla kaivattu. Ennemmin hommaisin vaikka sellaisen uniliinan/kapalon. Mutta eipä meillä tollasta kapaloakaan ole ollut.Imetystyynyä ei olla tarvittu. Itse olen kotona ennestään olevista tyynyistä taiteillut itselle mukavan imetystuen. Ja meillä oli illat pitkään imettelyä, enkä kyllä silti kaivannut moista.Moni asia on silti lapsikohtaista. Jos jotain tarvitsee niin eikun hommaamaan.Niin ja myös maidonkerääjät on käteviä. Multa tursus aina imettäessä ihan sairaasti maitoa, eikä mikään liivinsuoja pitänyt niitä määriä. Harso kyl toimi hyvin, mutta siinä oli aina oma tunkemisensa paidan sisään.

  VastaaPoista