Social Media Icons

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Home sweet home

9 kommenttia , , Share It:
Pinnasängyn saimme perhetutuilta, 0e
Pinnasängyn muumipeitteet ja tyyny ovat aikoinaan olleet minulla ja veljelläni, 0e.
Valkoiset läpikuultavat verhot ovat lähinnä yksityisyyden suojana ja ne me saimme Henrin isovanhemmilta, 0e
Kattovalaisin, Ikea, 19,90e
Casa Stockmann-päiväpeiton bongasin entisen työpaikkani henkilökunnan myymälästä (pakkaus rikki), 4e (ovh. 79,90e)
Casa Stockmann-säilytysrasia, puinen, valkoinen, 2e, henkilökunnan myymälästä
Yöpöydät H. löysi roskakatoksestamme (:D), asumme pääasiassa vanhusten asuttamassa kerrostalossa ja mitä ilmeisimmin pöydät ovat olleet kukkapöytinä. 0e.


Olohuoneen valaisin, 50e NetAnttila
Ruudulliset rullaverhot, Jysk 15e/kpl
Pistaasinvihreät koristetyynyt, 4e/kpl Ikean löytönurkka
Punainen villasilkkitorkkupeito saatu lahjaksi, 0e
Sohva, 500e Maskun alennusmyynti
Taulun ovat vanhempani ostaneet vuonna 1985 ensimmäiseen kotiinsa. Avioerossa taulu jäi isälleni ja vuonna 2006 sain kinuttua sen itselleni, 0e
Hopeanvärinen nukkamatto, 59e Sotkan alennusmyynti
Tammiviiluinen TV-taso, 50e Ikean löytönurkka
Tammiviiluiset kirjahyllyt, 59e/kpl Ikea
Tammiviiluinen CD/DVD-torni, 39,95e IkeaKeittiöön emme olekaan ostaneet kuin sähkövempaimia ja keittiövälineitä.
Massiivimäntyinen ruokailuryhmä on isäni vanha, 0e.
Mäntyinen lokerikko on H:n vanhempien ensimmäisestä kodista ja sen on tehnyt appiukkoni, 0e.
Verhot ovat isoäidiltäni lahjaksi saadut, 0e.
Orkidea ruukkuineen on tupaantuliaislahja, 0e.
Beigesävyiset räsymatot on tuonut anoppini, 0e.


Suihkuverho, 18,90e KodinYkkönen
Metalliset sydämenmuotoiset saippuarasiat entisen työpaikkani henkilökunnan myymälästä, 3e.
Pesukoneesta puolet maksoi isäni joululahjaksi, 150e.
Rottinkinen shampookori tupaantuliaislahja, 0e.

Koska postausta kodista on toivottu hurjasti, niin tässä sellainen tulee! Olemme muuttaneet yhteen tammikuun alussa (5,5 vuoden seurustelun jälkeen) eli yhteiseloa omassa pesässä on takana aika täsmälleen kaksi kuukautta. Olen työtön tällä hetkellä (long story, työtilanteesta tarkemmin ensimmäisissä postauksissani) ja muuton aikoihin H. oli vasta palannut armeijasta, eli kaikki huonekaluhankinnat on tehty melkoisen pienellä budjetilla. Olemme ostaneet jokaisesta palkasta kotiin kuitenkin jotain ja asunnon sisustaminen tapahtuu vähitellen. Olkaa siis armollisia!

Minä suosin sisutuksessa vaaleaa ja modernimpaa tyyliä, H. pitää perinteikkäästä pirttitunnelmasta ja tummista väreistä. Kotimme on siis kompromissien luvattu maa!

Asunnon entinen omistaja oli vanhempi rouvashenkilö, joten tapettivalinnat, maalit, keittiön kaapit ja WC-kaakelit ovat hänen käsialaansa..... Pikkuhiljaa alamme tapetoimaan ja maalailemaan, rahatilanteen niin salliessa.

Erityisesti olohuoneesta puuttuu paljon tavaraa. Haaveissamme on löytää tamminen sivusenkki taulun alle, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Lisäksi hakusessa on Billnäsin tamminen kirjoituspöytä keskilaatikolla, mutta kunnollista ei ole vielä tullut vastaan.

Mitä mieltä? Antakaa palaa!

9 kommenttia:

 1. Aivan ihana koti! Minusta ei teidän olohuoneenne tarvitsi enään paljon mitään, usko vaan kun lapsi kasvaa, tulee hän tarvitsemaan lattiatilaa harjoitellakseen taitojaan. Meille on kertynyt olohuoneeseen liikaa tavaraa, tähän tilamäärään nähden, ja oikein kauhulla mietin kun kohta on 2 pientä touhuumassa, että mihin mä mahdutan nämä. Raivaustyötä on siis edessä vielä ennen laskettua aikaa.Makkari on ihanan valoisa, tykkään!Onko teillä lapselle tulevaisuudessa oma huone? Vai asutteko kaksiossa? :)Meillä kolmio, ja neljän huoneen asunto hakusessa, jotta tilaa saisi enemmän. Koska tämän asunnon pohja on vähän hölmö, eritoten eteinen ja pesutilat, ovat ahtaat ja pienet.

  VastaaPoista
 2. Voi, mun mielestä teillä on ihana koti! Se näyttääki niin kodilta :) Itteä ärsyttää aivan kauheasti, ku en vaan jotenki saa tästä kämpästä sellasta kodin näköstä. Tää on tämmönen kolkon näkönen. Teillä on sen näkönen koti että siellä asuu ihan ihmisiä :D

  VastaaPoista
 3. Suurkiitokset! ;)Meillä on 58,5 neliöinen kaksio, eli jossain vaiheessa täytyy muuttaa isompaan. Tämä on H:n vanhempien omistama, ja me ollaan tässä vuokralla, joten yhtä edullista asuntoa tuskin tulee kolmiona ihan heti vastaan. :( Onneksi ehkä vuosi, kaksi menee tässä vielä. H:lla alkaa yliopisto-opinnot syksyllä, joten yritetään sinnitellä tässä niin kauan kuin mahdollista.Meillä on aika valoisa asunto, onneksi! Ja pohjaratkaisu on toimiva, tämä tuntuu tilavammalta kuin se oikeasti onkaan. :)Miikulainen, onnea kodin etsintään! Toivottavasti löytyy joku todellinen helmi. :)Jonna, meilläkin oli aluksi aika kolkkoa, kun ei ollut kauheammin tekstiilejä tai edes taulua, ja musta tää tuntuu edelleen vähän kolkolta, mutta pikkuhiljaa... Ei kun muutospuuhiin siellä! :)

  VastaaPoista
 4. Kivan näköistä on ! ja tosiaan oon samaa mieltä kun tossa edellä joku kirjoitti,että älkää turhaan ostako olkkariin kauheesti tavaraa,ne on vaan tiellä kun vauva lähtee liikkeelle ja alkaa tutkimaan ympäristöään :)

  VastaaPoista
 5. Pitääki alkaa tekemään jonkulaista muutosta. Olen vaan jotenki niin huono näkemään valmiiksi että mitä tarvis ja mikä sopis minnekki, nii sitten mulla on vaan paljon roinaa jotka ei päädy minnekään koska ne näyttää kokonaisuudessa kauhealta :D

  VastaaPoista
 6. Voi sulla on justiin semmonen pinnäsänky, jota oon metsästänyt iiihan joka paikasta!! Olen kateellinen!Ja teidän koti on aivan ihana! Makuuhuone on niin valoisa ja keittiö tosi idyllinen!:)Me asutaan poikaystäväni kanssa 39 neliön yksiössä ja kaipaisin niin, että olis erillinen makuuhuone. Meillä on kans pohjaratkaisu tosi toimiva niin kuin teilläkin näyttäis olevan, joten neliöt on kyllä hyväs käytös! :)

  VastaaPoista
 7. Meillä on hakusessa tamminen, matala ja pitkä senkki olohuoneeseen taulun alle, koska kaikki kirjat sun muut rojut ei mahdu kirjahyllyihin (joita meillä on kolme). Ja Billnäsin kirjoituspöytä tyhjään nurkkaan, jota en kuvannut. Ei siis mitään keskelle lattiaa, juurikin siksi, että pikkuisella Aarteella olisi tilaa temmeltää. :)Jonna, meilläkin on kaapit pullollaan sellaisia pieniä tavaroita, jotka ei sovi mihinkään. Joita ollaan lähinnä saatu lahjaksi.. Ehkä joskus kaikesta sekamelskaisesta rojusta voisikin saada hauskan ja harmonisen kokonaisuuden, mene ja tiedä... :)Teddybear-, heheh, kiva että pidät pinnasängystä! Itse olisin valinnut valkoisen värisen pinnasängyn, mutta koska tuon saimme ilmaiseksi niin en valita. :) Erillinen makuuhuone on kyllä hurjan hyvä. Saa omaa rauhaa tarvittaessa. :) Tehokas pohjaratkaisu tietysti tekee paljon.

  VastaaPoista
 8. Mahtavan hienoksi on koti saatu pienellä budjetilla! Melkein kateeksi käy.. Meidän asunto näyttää sekasorrolta kun värejä on joka laatua ja tavaraa aivan liian paljon.. Puhumattakaan siitä kun lapsi kasvoi ja alkoi lelut levitä.. Ja pakko sanoa vielä kun joku tuota pinnasänkyä ihasteli niin kyllä se on ihana! Itsekin tahtoisin samanlaisen vaan meillä on jo sängyt molemmille lapsille (tulevalle ja tälle jo olemassa olevalle :D)

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Muakin vähän pelottaa, että mitenköhän lapsen tulo vaikuttaa kodin yleisilmeeseen... Päätin kuitenkin ostaa erilaisia rottinkikoreja ja sinkkiämpärin, johon saa lelut korjata. :)Aika hassua, että tuota pinnasänkyä noin ihastellaan! Mä olen ajatellut sen olevan tuollaista Perus-Pertti-tyyppiä, että tuollainen on jokaisella, mutta asiaa hetken tutkittuani totesinkin tuon olevan täyspuinen ja erikoisen väriseksi petsattu sänky. En kehdannut kysyä perhetutuilta, joilta pinnasängyn saimme, paljonko se on maksanut, mutta heidät tuntien ei ole ollut ihan satasen tai kahdenkaan sänky.. :/

  VastaaPoista