Social Media Icons

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Paksusti voiden, stressaten

4 kommenttia , , Share It:


Nyt alkoi 25. raskausviikko (24+0)!


Lapsi

Jalkaterät ovat noin 4 cm pitkät
Lapsen luut vahvistuvat. Kädet ovat täysin toimintakykyiset ja täydelliset. Käsissä on pienet kynnet ja sormenjäljet. Lapsi löytää kehon eri osat käsillään, mutta hyödyntää vain tuntoaistiaan. Silmät ovat vielä kiinni. 

Keuhkot alkavat tuottaa ainetta, joka peittää keuhkorakkulat, jolloin niiden on helppo täyttyä ilmalla. Lisäksi aine estää keuhkorakkuloita painumasta kokoon ja pitää ne yhdessä, kun ilma tyhjentyy niistä. 

Silmät ovat nyt täysin kehittyneet. Silmissä on myös ripset, jotka suojaavat niitä syntymän jälkeen. Silmäluomet ovat kuitenkin vielä kiinni.
Äiti

Kolmas kolmannes
Tervetuloa kolmannelle kolmannekselle! Kohtu on jalkapallon kokoinen, ja kohdun yläosa on suunnilleen navan ja rintalastan puolivälissä. Rintalasta on luu, jossa kylkiluut yhdistyvät. 

Tällä viikolla monilla raskaana olevilla naisilla on taas väsymystä ja huimausta. Myös virtsaamistarve lisääntyy. 

Yöllä saatat herätä siihen, kun pohjettasi kiristää. Aaii! Vetää suonta! Se on varmasti yksi ikävimmistä tavoista herätä. Hiero varovasti pohjetta, jotta suonenveto hellittää.
-Libero-raskauskalenteri


Laskettuun aikaan on hetki hetkeltä vähemmän aikaa. Nyt alkaa pikkuhiljaa jännittämään, ei synnytys, vaan se vauva! Ja (tiedän jo tämän sanoessani kuulostavani todella turhamaiselta) muutokset kehossani, joita raskaus ja synnytys vielä tuovat mukanaan. Entä jos vatsani näyttää kissan raapimispuulta raskauden jälkeen? Entä jos "stragediset paikat" eivät palaudu entiselleen? Ja entä jos väliliha repeää, ryhdynkö ikiselibaattiin? Entä jos musta tuleekin verkkareissa kulkeva, juurikasvuhirviö keltaisessa tukassa, sellainen äiti joka vetää röökiä hiekkalaatikon reunalla (noh, tupakoimaan tuskin alan synnytyksen jälkeen) ja metsästää tarjouslihaa aamuisin lähikaupassa? Sellainen äiti, joka unohtaa käydä suihkussa ja nyppiä kulmakarvat? Ja entä jos kaikki tämä vaan lakkaa häiritsemästä? Entä jos musta todella tulee sellainen?

4 kommenttia:

 1. "Entä jos musta tuleekin verkkareissa kulkeva, juurikasvuhirviö keltaisessa tukassa, sellainen äiti joka vetää röökiä hiekkalaatikon reunalla (noh, tupakoimaan tuskin alan synnytyksen jälkeen) ja metsästää tarjouslihaa aamuisin lähikaupassa? Sellainen äiti, joka unohtaa käydä suihkussa ja nyppiä kulmakarvat? Ja entä jos kaikki tämä vaan lakkaa häiritsemästä? Entä jos musta todella tulee sellainen?" < Siinä se on. Se suurin pelko täälläkin. Entä jos minusta tuleekin pelkkä äiti?

  VastaaPoista
 2. Jos pahasti repeät niin joudut kyllä hetken olemaan selibaatissa, mutta et ikuisesti. :--D Nimimerkillä toisen asteen repeytymät

  VastaaPoista
 3. Multa leikattiin ja repesin ihan "kivasti" eli tuli hetkellinen selibaatti.. Ekat kuukaudet itellä oli pelkkää vauvaa ja hänen tarpeita, siinä joskus unohti ihan kokonaan omat tarpeet. =D Onneks niitä muistuttajia oli että tuuppasivat välillä suihkuun. <3

  VastaaPoista
 4. Mä olenkin otaksunut, että synnytyksen jälkeen selibaatti on varsin mukavalta tuntuva vaihtoehto. Niinkuin esimerkiksi kevättakin neitsytajon viivästyttäminen flunssakaudella :)Tietysti oma arvojärjestys muuttuu, suihkusta kulmakarvoihin, se on selvä. Toivottavasti olen yhtä onnekas kuin Nina, ja joku tuuppaa minutkin välillä suihkuun jos sen itse unohdan! :-D

  VastaaPoista