Social Media Icons

tiistai 22. helmikuuta 2011

Kun nyt kerran aloitettiin...

5 kommenttia , , Share It:

Kuva täältä.


Olen koko raskausajan ajatellut, että heti kun synnytän, pesen ja kuvaan kaikki äitiysvaatteet ja laitan myyntiin Huuto.netiin. Tänään selaillessani netissä käytettyjä äitiysvaatteita minuun iski jonkinlainen outo, voimakas halu ja tarve säästää äitiysvaatteet, "varmuuden vuoksi".... Ja siihen seis! Varmuuden vuoksi? Äitiysvaatteiden myyminenkin tai edes koko asian suunnittelu tuntuu varhaiselta, onhan laskettuun aikaan alle 4 kuukautta, puhumattakaan pikkukakkosen suunnittelusta. Varsinkin, kun tämä pikkuykkönenkin on vielä kovin pieni  -  sanalla sanoen syntymätön. Onko mahdollista vauvakuumeilla raskaana ollessaan? Ainakin minun kokemukseni mukaan on. Meiltä on lukuisia kertoja kysytty, että haluaisimmeko enemmänkin lapsia, ja nyt, asiaa hetken sulatelleena, ehdottomasti. H. on ollut alun alkaen tällä kannalla. Alun shokista toivuttuaan hän alkoi pohtia optimaalisia ikäeroja ja sitä, kuinka monta lasta voi "tehdä" keskihintaiseen perhefarkkuautoon. Vaunuja hankittaessakin hän pohti, kannattaako yhdistelmävaunuihin satsata, jos hetken päästä tarvitsisikin sisarusvaunuja. Olen yrittänyt toppuutella pyörittelemällä silmiäni kyllästyneen näköisenä ja valittelemalla aamupahoinvoinnista, mutta sitä miestä ei lannista mikään. Ja nyt olen itsekin innostunut ajatuksesta. Yritän kuitenkin hidastaa tahtia, ottaa tämän ikään kuin lapsi kerrallaan. (Ei tässä tilanteessa paljoa muuta edes mahda.)

PS. Tulin ajatelleeksi, että koska olen nyt kuudennella kuulla raskaana, olisi mukavaa, jos pikkuisella olisi ns. "tekonimi". Niinpä ristin hänet Aarteeksi. Meidän oma Aarre. Minulla on ollut jo pitkään poikaolo, joten tekonimikin voi olla pojan. Vaikka olisi pikkuinen tyttökin kyllä todellinen aarre.

Meidän Aarteemme potkii koko ajan. Saattaa mennä parikin tuntia, kun hän myllertää. Kaikki alkaa tuntua todellisemmalta. Minusta tulee äiti!

5 kommenttia:

 1. Meillä raskausajan "tekonimiä" Väinölle oli Väinö. Ei voinu vaan enää kutsuu millää toisella nimellä. Synnytyksessäkin, kun Väinö oli just tullu ulos ja kätilö nosti syliin, mä olin tokaissukki et "katos Väinö"! :-D Ja Väinl oli jo silloin niin Väinön näkönen.

  VastaaPoista
 2. Tekstisi ovat ihanaa luettavaa, vaikken itse raskaana (vielä) olekaan.. Silti voin todella hyvin samaistua ajatuksiisi ja elää mukana raskausajassasi.. Onnea odotukseesi!

  VastaaPoista
 3. Essi, mä olen myös miettinyt, että entäs jos ei osaa monen kuukauden tekonimen käyttämisen jälkeen kutsuakaan muulla nimellä. Varsinkaan, jos kyseessä on ihan oikea nimi, niin kuin Väinö :) Eri asia on, jos tekonimi on joku pekonipallo tai hajuherne.... Silloin on vaan lapsen yleiseksi hyväksi keksiä uusi nimi :DAnonyymi, ihanaa että pidät teksteistäni. Toiveissa siis siintää raskaus?PS. Aivan mahtavaa saada palautetta!

  VastaaPoista
 4. Pakko hehkutella kans, että aivan huippu mahtavaa lueskaltavaa ! Ahmin täälä kerralla näitä tekstejä naamaan... =P Voisko sanoa, että olen "yksinodottaja". Lähipiiristä ei löydy odottaja-kaveria, keskustelupalstahommista samaa mieltä mitä sieki tuola edellisissä teksteissä niin nämä on aikamoinen henkireikä nämä blogit, varsinkin kun ikä ei heitä paljoa ja abouttia rallaa samoila viikoila menhän =)Ja vauvakuume TODELLAKIN voi iskeä päälle, vaikkei ensimmäistäkhän ole vielä ulos saanut. Itte oottelen esikoista täällä kans, rv 25 alko tänhän ja pariki kuukautta jo puhunu LAPSISTA vaikka tietääkseni tuolta ei ole ko yks tulosa.. :D Kaikista parasta että viikko sitten ukkokin rupesi jo puhumaan lapsista monikossa, eikä tarkoittanu tällä kertaa meän karvanaama koiraa.. :DDMutta miepä jatkan lukemista! Vielä näyttäs riittävän tekstiä.. =P

  VastaaPoista
 5. Eve K., luinkin sun blogista, että oot vasta löytänyt tiesi muiden raskausblogien maailmaan! Tästä on ainakin mulle tullut rakas harrastus, enkä tiedä, miten voisin olla ilman... Ihan mieletöntä tällainen vertaistuki verkossa. Ja kaikki se oheistoiminta, ostoksien kuvaaminen ja ulkoasun muokkaaminen... Tää on huippukivaa!Kiva kuulla, että lukijoista löytyy myös samoilla viikoilla meneviä odottajia. :)

  VastaaPoista