Social Media Icons

lauantai 29. tammikuuta 2011

Minä... Ja ne muut

3 kommenttia Share It:Tuntuu, että raskaana olevat ja ylipainoiset ihmiset ovat kaikkien muiden vapaata riistaa. Jokaisella tuntuu olevan oikeus tuomita, tai mikä pahempaa, tulla neuvomaan. 


"Turhaan sä mitään raskausmonivitamiineja syöt, ei niistä ole mitään apua, syöt ihan normaalisti vaan. Ei terveyttä saa purkista!"
"Syötpäs sinä niukasti rasvaa! Eihän se lapsi voi mitenkään kasvaa normaalisti kun syöt noin huonosti."
"Pystytköhän lenkkeilemään enää koiran kanssa? Tömähdyksethän voi vahingoittaa sikiötä!"
"Sinä et sitten saa enää siivota kotona puhdistusaineiden kanssa. Ne kemikaalihuurut ei voi tehdä hyvää."
"Miten voit käyttää hajuvettä? Eikö sulle tule huono olo?"
"Ethän vaan värjää hiuksiasi? Kyllä turhamaisuuden edelle pitää mennä tulevan lapsen hyvinvointi."

Parasta em. kommenteissa on se, että jokaisen olen kuullut synnyttämättömältä, ei-raskaana olevalta puolitutulta tai kaverilta. Minkä takia mun pitää sietää kaikki typerät kommentit hymyillen ja kiittää vinkistä? Mistä lähtien kaikki muut on tienneet paremmin miten mun kannattaisi elää ja olla? Ihan hyväähän nämä besserwisserit tarkoittaa, mutta aivoon ottaa silti.

Vielä raivostuttavampaa on kasvavan mahan aiheuttama kohu. Se vetää ihmisiä puoleensa kun magneetti ja jokaisella tuntuu olevan jotain sanottavaa. Kukaan ei enää kysy, miten minä voin, vaan miten raskaus sujuu. Kyllä mä tästä asiasta voin puhua ja puhunkin paljon, onhan tää niin iso ja mullistava juttu, mutten kuitenkaan ihan kaikkien kanssa. En jaksaisi jakaa kokemuksiani aamupahoinvoinnista kassajonossa K-marketissa vanhan luokkatoverin kanssa. 
Paras kommentti jonka olen mahastani kuullut on: "nyt kyllä tajuaa, ettet sä vain lihava ole, sulla on raskausmaha! Ihana! Ton kanssa ei varmaan huvita lähteä juhlimaan?"
Olen siis 175cm pitkä ja kokoa 40-42, en erihoikka, mutten mielestäni lihavakaan.


Onko teillä kokemuksia vastaavista arvostelijoista tai neuvojista? (Parhaat viisastelijat omaa molemmat samassa paketissa!)


3 kommenttia:

  1. Vastavierailulla ja vakilukijaksi ilmoittautumassa. :)Joo, mun saamat "parhaat" kommentit luitkin jo blogistani. Onneksi ei ole tullut kuin tuo yksi kauhistelija! Itsekin pelkäsin etukäteen jotain lihavuuskommentteja, mutta niitä ei onneksi ole tullut. Yllätyksekseni taidan näyttää livenä pienemmältä, kuin mitä vaatteiden kokolaput (44-46) antaa ymmärtää.Mutta tuo on aivan totta, että kysytään miten raskaus sujuu tai olenko voinut hyvin (viitateen raskauteen eikä kokonaishyvinvointiini), eikä niinkään jakseta kuunnella muita kuulumisiani. Ja toisaalta, en minäkään halua kaikkien kanssa puida olojani! Erityisesti työkavereille vastaan aina vain "ihan hyvin", ei mun kolotukset ja liitoskivut kuulu heille! Lähemmille ystäville ja sukulaisille kerron sen mitä nyt kulloinkin huvittaa. Vain Miehekkeelle (ja blogiini) kerron kaiken.

    VastaaPoista
  2. Toinen vakilukija ! Itellä paras kommentti ja kauhistelija ollut oma neuvolantäti. Hän on sitä mieltä, että minu napakoruni vahingoittaa kasvavaa sikiötäni, koska sikiö saa siitä metallibakteereita. Metallibakteereita?? Hmmmm, just. Minu tietääkseni tuo napakoru ei ole mitenkhän kosketuksissa minu mahassa kasvavan alienin kanssa.. :D Toisena ollut 35++ vuotias lapseton naispuolinen työkaveri:"Kaikkea te nuoret teettekin pitääksenne miehen itsellänne. No, onnea vain kuitenki." Ei voinu ko töllistellä pöljänä ja hiljaa kiitellä "onnitteluista"... :D:D

    VastaaPoista
  3. Ihmiset osaavat olla perin inhottavia, eivät yhtään ajattele, mitä suustaan päästelevät. Raskaana olevat ovat kaikkien vapaata riistaa. "Siitä vaan, anna mennä, kommentoi ja neuvo nyt vaan". :(Eve K., teretulemast! Onneksi osaat sivuuttaa kommentit kevyesti ja tiedät mikä on oikeasti totta. ;)

    VastaaPoista